dissabte, 5 octubre, 2019 - 17:00

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona celebra un any més el Seismes, la festa grossa dels artistes i col·lectius residents a l’equipament. Es tracta d’un esdeveniment col·lectiu i obert a tothom, amb entrada lliure, que enguany tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre entre les 17 i les 23h, i que presenta múltiples accions artístiques de manera simultània i en format marató.

El leitmotiv d’aquesta tercera edició de la festa és Arxipèlags imaginaris, i es planteja com a reivindicació de les possibilitats que ofereix compartir un espai comú de creació com Fabra i Coats, posant especial èmfasi en les col·laboracions creatives entre els artistes i col·lectius que habiten l’espai. Seismes 2019 serà una festa oberta i flexible on es presentaran més de vint-i-cinc accions a càrrec d’una seixantena de creadores i creadores de diferents àmbits: música, arts visuals, arts escèniques, arts digitals… Un happening artístic que mostrarà tot un ventall de peces de nova creació, des de mirades contemporànies, multidisciplinàries i diverses. Un univers d’arxipèlags imaginaris per conèixer de primera mà què es cou dins la Fàbrica de Creació.

“Ens posem a disposició de l’efecte sorpresa, dels errors memorables i dels imprevistos que sorgeixin a última hora per endinsar-nos en el territori de l’experimentació i l’assaig”, diuen els residents. “Creiem que des d’allà podem imaginar vells futurs, perquè ja sabem allò de que tot torna, però sobretot volem performar aquest present tan fugaç però tan nostre. Així, Seismes 2019 és una invitació oberta per celebrar que sí, és clar que sí, tot va bé. És una benvinguda al que hagi de venir i una salutació especial a l’impossible”.

La festa s’ha dissenyat a partir d’un procés participatiu entre els residents de Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona, amb dinamització de The Good Good, Explica Dansa, Helena Muñoz i Mark Cunningham. Cinezine s’han encarregat de la part audiovisual i Alberto Expósito del disseny gràfic.

Llistat complet dels artistes i col·lectius que participaran en l’esdeveniment: Aalbers, Aimar Galdos, Aldo Aranda, Alex Casteleiro, Arash Fayez, Arlet Kuns, Ars Games, Bitlab, Blood Quartet, Carles Rigual, Cia La Càpsula, Claudio Correa, Duae Collective, Escoleta de Cinema, Explica Dansa, Genís Rigol, Guillermo Escribano, Helena Muñoz, Haa Collective, Irma Marco, Jessica Moroni, Juanjo Ochoa, Kònic Thtr, La Nave Va, LiveMedia, Liviana Mauretti, Los Sara Fontán, Luis Tabuenca, Makea Tu Vida, Nuu, Ominira, Park Keito, Patterns, Pedra, Ràdio Fabra, Turing Tarpit i ZA!.