Preparats per jugar? Un any més, la Fàbrica de Creació serà un dels espais principals del Dau Barcelona, el festival de creativitat i participació ciutadana al voltant dels jocs de taula i de totes les seves variants. L’esdeveniment arriba enguany a la seva vuitena edició, mantenint intacta l’aposta clara per continuar sent un festival de ciutat, gratuït i adreçat a famílies i a tot tipus de públic: des d’aquelles persones que vulguin iniciar-se en el món del joc fins a les més expertes i avesades. Com sempre, amb esperit divulgador i afavorint el talent local i internacional dels creadors i creadores de jocs.

El festival tindrà la seva activitat central durant el cap de setmana del 23 i 24 de novembre, tant a la Fàbrica com a diversos espais de tot el recinte de Fabra i Coats, entre les 10 i les 20 h. Com és habitual, a les sales polivalents de la planta baixa de la Fàbrica, dins l'anomenat Gran Dau, es disposaran gairebé 250 taules a punt per a tot tipus de jugadors i jugadores, amb jocs de tota mena i un demostrador a cada taula per assistir i ajudar amb les partides. A més, al hall s’ubicaran la Botiga del Gran Dau i l’espai I tu, jugues en català?, del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.

Pel que fa a altres activitats, entre les sales polivalents, el hall i l’Espai Zero, hi haurà un joc de participació per a grans i petits detectius; un concurs interactiu; partides gegants amb jocs com ara el Carcassone, el Fantasma Blitz o el Shikoku; i una nova edició del torneig de mots encreuats Dau Barcelona, amb la participació dels millors crucigramaires i del millor jeroglificaire de Catalunya: Anna Genís, Jep Ferret, Jordi Fortuny, Marc Isern, Màrius Serra, Miquel Sesé, Jordi Ventura, Pau Vidal i Néstor Macià. A més, dissabte 23 a partir de les 10h hi haurà una macropartida de rol amb el joc Pathfinder a la tercera planta de l’equipament.

Tanmateix, la Fàbrica acollirà també les sessions de signatures de jocs. Amb la participació, entre d’altres, de l’autor convidat d’enguany al festival, l’italià Simone Luciani, un dels autors més destacats del panorama lúdic dels últims anys. Un nom que sona amb força gràcies a jocs com Los viajes de Marco Polo, Tzolk’in, Grand Austria Hotel, Newton o Sheepland.

Una altra de les activitats obertes al públic serà el Dau de Nit, un espai de joc lliure obert de dissabte 23 a les 22h a diumenge 24 a les 8h per a tothom qui vulgui passar-se la nit jugant, a la tercera planta de l’equipament. El mateix espai servirà, de dia, per acollir el Dau Pro, un punt de trobada limitat a editors, autors, il·lustradors, premsa, distribuïdors, botigues, clubs i altres actors del món del joc.

A banda, una altra de les potes destacades del festival serà Les escoles al Dau. En aquest sentit, diversos nens i nenes de cinquè i sisè vindran a les sales polivalents de la Fàbrica a jugar a tot tipus de jocs de taula, tradicionals i de deducció. Serà de dilluns 18 a dijous 21 de novembre, entre les 9 i les 12h. Una activitat que compta amb la col·laboració del Districte de Sant Andreu de l’Ajuntament de Barcelona i del Centre de Recursos Pedagògics de Sant Andreu, amb el suport de diverses editorials de jocs.

Tanmateix, dins la mateixa secció es durà a terme per primer any un curs de formació per a docents de primària i secundària, El joc a l’aula, amb l’objectiu d’introduir la pràctica del joc en l’educació. El curs compta amb l’organització de Dau Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, constarà de 15 hores i es realitzarà durant el cap de setmana del Gran Dau, amb sessions de formació a l’institut Martí Pous del recinte de Fabra i Coats, treball a casa i assistència al festival. A càrrec de Luis Cros, Mónica Rosado, Òscar Recio, Àlex Caramé, Jordi Deulofeu, Meritxell Nieto, Marc Figueras i Òscar Oliver. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.

Des de la primera edició del 2012, el festival Dau Barcelona ha anat creixent en nombre d’activitats, en espais de joc, en entitats participants i també en nombre d’assistents: dels 3400 del primer any a la xifra rècord de 26500 de l’any passat. A banda de les activitats a la Fàbrica, n’hi haurà moltes altres repartides entre l’accés al recinte, l’Espai dels Castellers, l’Ateneu L’Harmonia, la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra o l’Escola Can Fabra. Per la seva banda, el SAT! Teatre acollirà el dissabte 23 a la nit la gala dels Premis Dau, en què el nord-americà Philip Orbanes rebrà el Premi Dau Barcelona 2019 a una vida dedicada al joc.

També assistiran enguany al festival, entre d’altres, Wolfgang Warsch, millor autor 2018 dels premis Dau Barcelona, i Niko Eskubi, autor convidat del Dau històric amb Alpha Ares.

Teniu tota la informació detallada del Dau Barcelona a la seva pàgina web. Adjuntem també el PDF amb la programació completa.