El jurat de SAC-FiC, programa de residències de Sant Andreu Contemporani i Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona, ha decidit ja quins seran els artistes que gaudiran d’un any de residència a la Fabra. Els tres tallers s’han adjudicat a Leily Khabiri, María Alcaide i Marc Herrero, els quals disposaran conjuntament de gener a desembre de 2020 d’una zona situada a la segona planta de la Fàbrica de Creació, així com d’una borsa de treball per a cadascú de 650 euros per a la realització de la proposta que van presentar a la convocatòria. 

També comptaran amb el suport i seguiment de l’equip de Sant Andreu Contemporani i rebran regularment en els seus espais de treball la visita de comissaris, crítics i altres agents del sector de les arts visuals contemporànies. Els projectes produïts s’hauran de presentar posteriorment dins la programació de Sant Andreu Contemporani 2021.

Els projectes han estat seleccionats per una comissió formada per Laura González (Chiquita Room), Guillermo Escribano (un dels artistes guanyadors de l’any passat), Joana Hurtado (directora de Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona) i l’equip gestor de Sant Andreu Contemporani. Són els següents:

Construimos y deconstruimos nuestros recuerdos, pero también los revivimos. Es nuestra conciencia del pasado, la que nunca nos dejará en el olvido (Leily Khabiri)

Projecte d’investigació.

Durant aquests dos últims anys, Leily Khabiri ha estat treballant sobre la importància que li donem a la memòria i sobre la manipulació dels nostres records mitjançant la fotografia a través de diferents projectes. Ara pretén anar més enllà i centra l’interès de la seva recerca en mètodes alternatius de formalització dels nostres records a través del so i el registre d’àudios. Una gravadora serà la càmera; i una targeta SD, el rodet del projecte.

Tiempo añadido (Marc Herrero)

Dibuix i escultura.

Tiempo añadido és un projecte que planteja una deconstrucció de les estructures reglamentàries del camp de futbol, una recerca d’escales il·legítimes i llocs amb possibilitats subjectives. Un temps extra on abordar nous espais de solidaritat i reflexió. Partint d’aquestes premisses, el projecte pretén establir un diàleg entre una sèrie de peces en format maqueta juntament amb sèries de dibuixos.

Guǎnlǐ de shǒu: The Managed Hand (María Alcaide)

Projecte d’investigació.

Guǎnlǐ de shǒu és la traducció fonètica en xinès del títol The Managed Hand (Kang, 2003), un estudi sobre el treball feminitzat en els salons de bellesa regentats per immigrants asiàtiques, especialitzats en el nail art o art de la manicura i que, en algunes ocasions, ofereixen també servei de massatges. L’objectiu del projecte, ja en segona fase, és continuar produint més peces i formalitzar-lo en forma de llibre d’artista.

, ,