En el marc de l’assignatura Arts&Craft, un centenar d’alumnes de tercer i quart de primària de l’escola Taula Rodona de Sant Quirze del Vallès vindran a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona el dia 11 de febrer per endinsar-se en el món audiovisual de la mà del projecte resident Escoleta de Cinema.

Tenen una doble missió. D’una banda, viuran una experiència de creació audiovisual participativa. En petits grups, cada curs realitzarà el seu propi noticiari, el tercer i el de quart. Durant l’estona de taller i per equips, els nens i les nenes enregistraran les peces audiovisuals que formaran part de cada telenotícies. Experimentaran el rodatge col·lectiu de la mà de l’equip educomunicatiu de Teleduca. I entre tots i totes faran un noticiari que ja hauran preparat prèviament a classe, amb un tema de l’escola, un altre de fantàstic, un d’artístic i un en anglès.

D’altra banda, participaran en un cinefòrum que s’estructurarà en un recull de curtmetratges d’animació que els mostraran diferents tècniques de realització i maneres diverses d’explicar històries adreçades a infants. Es projectaran els curts però també s’analitzarà com han estat fets, què expliquen i com ho fan, de quina manera poden arribar a commoure i quin missatge tenen implícit. Així és com s’endinsaran en el debat i la reflexió.

Més informació sobre l’Escoleta de Cinema en aquest enllaç.