L’Ordit, programa de cultura i territori de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació, i l’associació resident Ars Games, organitzen el cicle Plantes, places i píxels en el marc de la Tardor Solidària de Sant Andreu. El taller busca reflexionar sobre les conseqüències de la pandèmia de Covid-19 en diferents espais, i repensar el disseny del recinte des d'una perspectiva comunitària, crítica, feminista i sostenible. 

El projecte neix com una iniciativa per a joves de 14 a 18 anys, basada en les idees que es desprenen del llibre "La Ciudad de los niños" de Francesco Tonucci. El text, escrit en 1996, entén la ciutat en la seva dimensió pedagògica i reflexiona sobre la necessitat de fer que els nens i joves siguin participants actius en els processos de planificació i de construcció d’aquesta. 

Amb aquestes premisses s’ha desenvolupat una metodologia de treball participativa, que fa servir la deriva i l’experimentació de lúdica de l’espai públic i el videojoc Minecraft com a eines per dialogar i debatre al voltant de conceptes com espai públic, comunitari, privat, planejament urbanístic, sostenibilitat, mobilitat, ecologisme o urbanisme de gènere, entre altres.

El cicle programa dues activitats:

- Una proposta de joc oberta a persones de totes les edats per explorar el recinte de Fabra i Coats de manera virtual o presencial. 

El joc es pot descarregar aquí i s’hi pot jugar individualment en qualsevol moment. Pots enviar les teves descobertes per email a plantesplacesipixels@gmail.com

Però si prefereixes explorar i jugar a la Fabra i Coats en grup, els organitzadors proposen una trobada el divendres 16 d’octubre de 17h a 19h, a l’entrada de la Fàbrica de Creació. 

- Un taller virtual de disseny especulatiu amb el videojoc Minecrat orientat a joves de 14 a 18 anys. El taller es farà virtualment en dos grups de deu persones cadascun.

[Aquest taller ha estat ajornat. Les noves dates seran comunicades pròximament.]