Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i el CERN (Laboratori Europeu de Física de Partícules) col·laboraran plegats a través del Premi Collide International, una convocatòria artística anual establerta al CERN que convida artistes de qualsevol nacionalitat i edat a sotmetre una proposta de projecte artístic a desenvolupar com a part d’una residència.

El Premi s’ha creat per desafiar i transformar la manera com l’art i la ciència es troben, i en aquest marc es concedirà una residència de tres mesos a un artista perquè ampliï la seva investigació treballant al CERN de la mà de físics de partícules, enginyers, experts en IT i personal de laboratori. A continuació, passarà un mes a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació, on podrà ampliar la seva recerca tot establint un diàleg i explorant col·laboracions amb investigadors, comunitats artístiques i programes culturals de la ciutat.

Aquesta col·laboració s’emmarca en el Pla Barcelona Ciència, i és fruit d’una aliança entre l’Ajuntament (a través de l’ICUB i l’àrea d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals) i el Laboratori. El Pla, impulsat per l’Ajuntament, té com a objectiu contribuir a la visibilitat de la ciència, així com promoure, reforçar i maximitzar a nivell europeu el valor de la recerca de l’excel·lència i del seu impacte sobre la societat.