Ja s’han donat a conèixer els quatre projectes culturals de la iniciativa #CanalFIC!, localitzats i impulsats per residents de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació, que tindran a disposició una borsa de 8000 euros (matchfunding) per complementar les aportacions monetàries que la ciutadania faci a les seves campanyes de crowdfunding.

És la primera edició d’aquesta iniciativa de la Fundació Goteo, en col·laboració amb l’ICUB i la Fabra, per facilitar el finançament dels projectes dels actuals residents de l’equipament. Aquesta iniciativa combina el finançament col·lectiu (crowdfunding), a través de la plataforma Goteo, amb el suport institucional de l’Institut de Cultura de Barcelona. La Fundació Goteo aportarà una atenció especialitzada per part de l’equip per a la redacció i disseny final de la campanya així com tot el suport per a la seva promoció i difusió.

Aquests són els quatre projectes escollits:

Ell va córrer cap al seu camarada

Aquest serà el títol amb el qual Genís Rigol ens sorprendrà a través d’un curtmetratge on desenvolupa les seves aptituds com a escriptor, il·lustrador i animador, a més d’aprofundir en un procés llarg i complex de creació. Després de set anys treballant en el mercat de l’animació publicitària, haver publicat dos còmics i fet tres animacions en forma de curtmetratge, la seva intenció és desenvolupar la major part d’aquest treball per si mateix, amb l’ajuda de Pau Anglada per a la fase de Clean up, i amb Rubén Patiño en el disseny de so.

Junts crearan aquesta animació amb contingut crític i experimental des dels marges i sense estar necessàriament supeditades a la lògica de mercat.

 

 

ProyecTIC (Alfabetització digital crítica a les escoles)

Amb la plataforma ProyecTIC, desenvolupada per Ars Games, es vol conscienciar l’alumnat de secundària sobre la importància de construir una ciutadania digital responsable, conscient i crítica pel que fa a la gestió i la transmissió de la informació.

Amb ella, es contribuirà a pal·liar les anomenades bretxes digitals, que es poden dividir en: primera bretxa digital (la diferència entre ciutadania amb i sense accés a internet), segona bretxa digital (dins dels grups de persones amb accés, entre les que sí que saben utilitzar-les i les que no), bretxa digital de gènere (les desigualtats estructurals específiques de gènere, que constitueixen barreres per al seu accés, ús, continguts i habilitats tecnològiques) i la nova bretxa digital (la diferència que nens i nenes troben entre les tecnologies que empren en els seus temps de lleure, que conformen el seu entorn tecnològic real, i les que s’han introduït fins ara en l’àmbit educatiu, com pissarres electròniques, pastilles, editors de text, etc.).

 

 

Immersive Nature

En aquesta ocasió es compta amb un equip format expressament per tirar endavant aquest ambiciós projecte. Duae Collective, Pedra i Prohibit No Tocar s’uneixen per estimular l’aprenentatge mitjançant experiències lúdiques, d’experimentació artística i desenvolupament creatiu. Creuen que l’art, el joc i la creativitat són potents mitjans d’inclusió i coexistència en diversos àmbits. Així, produint de manera sostenible i responsable, treballen amb un entorn proper d’artistes i artesans, transformant i donant una nova vida als materials reciclats, obsolets.

 

 

Electro Prepared Piano DJ Set

Prenent el piano preparat com a senyal d’identitat, el pianista i compositor Juan J. Ochoa fusiona la tradició amb l’avantguarda, construint ponts entre la música clàssica, la contemporània, l’art sonor o la música de club.

Aquest projecte consisteix en la creació d’una experiència de música en directe que tingui com a font sonora principal el piano preparat i altres tècniques esteses, transformades electrònicament a través de diferents pluggins, pedaleres i efectes de so, en combinació amb un joc de llums i projeccions.

 

 

---

Presentació oficial dels projectes el proper 30 de març.

Més informació en aquest enllaç.

, , ,