Fabra i Coats - Fàbrica de Creació acull els dies 15 i 16 de maig la Festa Patrimonia’m, fruit d’un projecte del Museu d’Història de Barcelona que, des de l’any 2005, apropa el patrimoni de la ciutat a diferents escoles i instituts. En el programa hi participen centenars d’alumnes que es converteixen en patrimoniadors d’un espai o un monument del seu barri, treballant-lo i analitzant-lo des de diferents assignatures: història, llengua catalana, llengua castellana, anglès, dibuix, matemàtiques… L’objectiu és que entenguin què significa patrimoniar i, alhora, siguin conscients de la importància que té el patrimoni en la seva ciutat.

El projecte té diverses fases. El primer any el MUHBA ofereix al professorat una formació específica (patrimonial, històrica, de conservació i didàctica) de la mà dels diferents tècnics del museu, que els permet dissenyar un projecte pensat per als alumnes amb l’objectiu d’analitzar i estudiar el patrimoni de la manera més interdisciplinària possible. Durant el curs següent és quan el projecte es porta a terme amb els alumnes (de cicle superior, 5è i 6è, i 1r i 2n d’ESO), als quals el museu assessora, els facilita documentació i els proposa itineraris, visites o tallers adequats per al seu projecte.

Finalment, al voltant del Dia Internacional dels Museus, el Patrimonia’m culmina en aquesta festa en la qual els alumnes presenten els seus projectes davant la resta d’escoles i instituts participants.

Enguany, el dimecres 15 serà el torn dels alumnes de primària. Hi participaran uns 350 procedents de tretze escoles, i a més de les presentacions realitzaran també un itinerari per Fabra i Coats. El dijous 16 els tocarà als de secundària (al voltant de 250), també amb un itinerari guiat en aquest cas per alumnes de l’escola FEDAC de Sant Andreu. Tant el primer dia com el segon les activitats es clouran amb una sessió del musicoterapeuta Pau Gimeno per transmetre als alumnes la importància de la música com a font d’expressió.