Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona serà, un any més, un dels espais destacats del SÂLMON<, el festival de dansa, performances i arts vives de Barcelona, que enguany posa en marxa la seva vuitena edició entre el 30 de gener i el 16 de febrer en diversos espais i equipaments culturals de la ciutat. A la Fàbrica, però, ja hi haurà activitats del festival abans de la seva inauguració oficial. 

La FiC serà l’epicentre de la programació expandida d’Art, Educació i Comunitats; i en aquest sentit, des del 20 de gener es duran a terme dos laboratoris de creació que culminaran en la ja tradicional Bacanal SÂLMON<, oberta al públic general, el proper 2 de febrer. Us ho expliquem a continuació:

Fiestas Invisibles (Paloma Calle i Massimiliano Casu) - Laboratori de creació

Del 20 al 31 de gener (horari per determinar)

Una Fiesta Invisible és un fragment del terra de la ciutat que s’eleva i es converteix en un espai escènic per a algunes de les innombrables encarnacions de les lluites per construir un espai públic més obert i igualitari. És un projecte performàtic de naturalesa festiva que proposa un exercici directe del dret a aparèixer a través de la música i el ball i que activa una reflexió vibrant, encarnada i remoguda sobre quant poder podem considerar públic en un espai urbà on, a dia d’avui, se segueixen reproduint eixos d’exclusió, violència i desigualtat inacceptables.

Fiesta Invisible llença aquestes preguntes obrint un espai on persones afectades per aquestes reflexions i vivències puguin fer-se amb un espai de visibilitat que no es limiti a la denúncia, sinó que s’enfoqui en la prova suada i festiva que ens mostra tot el que perd la societat quan exclou el que no és normatiu de la palestra.

Per a aquest taller es busquen dues famílies no biologistes.

Si esteu interessats, contacteu a festival@salmon-dance.com. Inscripcions obertes fins al 24 de gener.

Més informació, aquí.

Castillos en el aire (Martha Luisa Hernández Cadenas) - Taller-laboratori artístic amb joves a partir de 16 anys

Del 27 al 31 de gener (de 18 a 20h)

Aquest laboratori artístic està pensat per exercitar els afectes i desitjos propis amb l’ús de la veu i les paraules, probablement les no alfabètiques, les inaudibles, les improbables, les que es desconeguin.

A partir d’assajar de forma conjunta sobre l’spoken work, l’slam poètic, la reverberació del record i les paraules que ens construeixen, es generaran dispositius de creació poètica. Per exemple, parlant intensificant frases preses de fotos personals del passat, d’algun cafè o promoció, donant ritmes insospitats al que som davant l’altre, amb friccions entre allò real i imaginat. Suposem que les paraules hi són per inventar-nos un teatre, una enunciació, un poema sonor, un acte revolucionari. Per declarar qui som i fer-ho en veu alta: una idea col·lectiva de revolució. Prendre les paraules i caotitzar el seu sentit. Provocar accidents i fuites en el passat i en el present que compartim l’un en l’altre.

Així, es portarà al límit aquesta sensació de parla i de veu posada en l’altre, realitzant una recerca del que som: objectes, òrgans i desitjos. Indagant en aquesta rítmica interior per fer explotar i alimentar el desig.

Per a aquest taller es busquen deu joves a partir de 16 anys.

Si esteu interessats, contacteu a festival@salmon-dance.com. Inscripcions obertes fins al 24 de gener.

Més informació, aquí.

Bacanal SÂLMON<

2 de febrer, de 10:30 a 19h. Activitat oberta al públic

Aquestes dues residències-laboratori es clouran amb la ja tradicional Bacanal SÂLMON<, que es porta a terme a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona per tercer any consecutiu. Es tracta d’una festa diürna que també forma part del programa d’Art, Educació i Comunitat del festival. Una jornada intergeneracional i un espai de trobada entre públic, artistes, educadors i programadors, amb activitats obertes a tothom: tallers, performances, un dinar popular i pràctiques artístiques compartides amb els artistes encarregats dels laboratoris (Paloma Calle, Massimiliano Casu i Martha Luisa Hernández Cadenas), a més de Pedro Sepúlveda, Xavier Manubens, Marc Sempere Moya, David Espinosa, Félix Blume, CreaMoviment, nyamnyam, Silvina Martínez (FEBOASOMA) i moltes sorpreses més.

Més informació en aquest enllaç.

Tota la informació sobre el Festival SÂLMON< en la seva totalitat, a la seva pàgina web.

,