Des de l’any 2015, Fabra i Coats acull L’Altre Festival, un esdeveniment cultural de caire internacional que reuneix el món de les arts escèniques i el de la salut mental tot buscant la difusió, la participació i l’exhibició del teatre, la música, la dansa o la poesia en el col·lectiu de persones amb trastorn mental. El festival arriba enguany a la seva cinquena edició entre els dies 6 i 9 de juny, amb una trentena d’espectacles, i es porta a terme en diversos espais del recinte, amb la Fàbrica de Creació com una de les seves seus.

Aquí és on es podran veure algunes de les actuacions més destacades. Entre elles, un dels plats forts del festival, Gallos de Pelea, en col·laboració amb el grup de música experimental cabosanroque i Oriol Luna. L’espectacle, de producció pròpia, és una creació col·lectiva feta a partir de textos escrits per persones amb problemes de salut mental de l’Associació Matissos, els quals són també els actors de l’obra, i vol posar en valor la lluita diària i la convivència amb les malalties mentals.

Pel que fa a altres espectacles destacats, la Fàbrica acollirà el darrer espectacle de l’actor britànic Mark Lockyer, Keep on Walking, Federico, estrenat al Teatre Lliure. L’obra s’ubica en un poblet d’Espanya en el qual Lockyer es troba amb incidents i persones que li recorden que viure el present i esperar el futur no vol dir escapar del passat. Amb temps per rumiar, els seus pensaments giren al voltant dels pares, la seva infància, la seva educació i les experiències que l’han portat fins aquí.

També es representarà a la Fàbrica l’obra Sujeto, una exploració a càrrec de la companyia BROTS sobre les pràctiques en les unitats de psiquiatria; o Inside My Mind, de la companyia de dansa Fil a l’Agulla, un espectacle que situa el públic dins del trastorn mental perquè experimenti en primera persona les diferents sensacions i emocions que comporta patir-lo. El dissabte 8, a més, hi haurà una marató de ràdios entre les 10 i les 22 h: diferents ràdios de diversos indrets del món, entre elles Ràdio Fabra, es faran sentir per informar en directe de tot el que passi a L’Altre Festival. Serà una cursa històrica on hi participaran les ràdios de la salut mental, la Xarxa Comunitària de Ràdios de Barcelona i moltes més, totes en la mateixa ona. Tanmateix, l’associació resident a Fàbrica Basket Beat presentarà a l’Espai Bota Toco el balón y lo toco con amor, un espectacle resultat de les inquietuds musicals dels seus integrants i del treball de cohesió grupal i de superació personal.

Teniu més informació sobre L’Altre Festival en aquest enllaç. I aquí podeu consultar el programa complet d'enguany.