La Fabra i Coats - Fàbrica de Creació de Barcelona se suma el dissabte 1 de desembre als actes de celebració de la Festa Major del districte de Sant Andreu. Serà amb una jornada de portes obertes que tindrà lloc entre les 11 i les 14h i de 16 a 23h. Així, al llarg del dia, tothom qui ho vulgui podrà descobrir de primera mà com treballen els artistes residents a la Fàbrica o quins projectes estan duent a terme, i alhora conèixer tot tipus de curiositats i altres detalls històrics i arquitectònics de l’edifici (una icona del patrimoni industrial barceloní) i sobretot de la nau actualment ocupada per la Fàbrica de Creació, construïda entre els anys 1910 i 1920.

Durant la jornada, doncs, es podran visitar lliurement els tallers dels artistes i els seus bucs i sales d’assaig. Els creadors participants seran José Núñez (BonoboGames), Duae, Rebecca Anne Peters i Óscar González, Irma Marco, Natalia Carminati, Cayetano Truyols Martínez, Diana Coca, Movsofia, Alán Carrasco, Les Bising Sisters, Pedra, Claudio Correa, Nicolas Hermansen, Aalbers i Guillem Llotje (NUU). A més, hi haurà un grapat d’activitats que llistem a continuació.

Visites guiades

Entre els plats forts de La Fàbrica en Obert hi haurà les visites guiades per les instal·lacions. Per una banda, a la Fàbrica de Creació; i per l’altra, al Centre d’Art Contemporani. De visites a la Fàbrica n’hi haurà dues, d’una hora més o menys de durada: una a les 12h, i l’altra a les 17h. Un recorregut acurat i complet per racons normalment tancats al públic, tot recordant el passat de l’edifici com a fàbrica de fils i teixits i incidint en tot allò que s’hi està duent a terme actualment.

La visita al Centre d’Art Contemporani, per la seva part, serà a les 13h a l’exposició de Joan Morey COL·LAPSE. Màquina desitjant, màquina de treball, a càrrec del mateix artista, i amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. La mostra, que s’ubica en dues de les plantes del Centre, és la primera part del projecte COL·LAPSE, i revisa a través de vitrines, pantalles de vídeo o peces sonores deu performances rellevants de Morey desenvolupades en els últims quinze anys.

Altres activitats participatives

A partir de les 10h (és a dir, una hora abans de l’obertura oficial de portes), i fins a les 14h, s’impartirà un taller d’observació i participació en un procés de creació escènica exprés. Qui vulgui participar-hi s’haurà d’inscriure prèviament al correu miquel@agostproduccions.com. Es tracta d’un PROTOCOL#, un laboratori escènic amb unes pautes concretes i acotat en el temps -només quatre hores- que reuneix un grup d’artistes de diferents disciplines residents a la Fàbrica de Creació i que per primer cop s’obrirà a un grup d’espectadors presents en tot el procés, els quals podran anar-hi aportant la seva visió com a públic. L’experiment acabarà a les 13h amb la representació de la funció resultant i una xerrada posterior. El taller es farà només per als inscrits, però qualsevol persona podrà presenciar-lo i veure’n el resultat final.

Pel que fa a altres activitats, hi haurà tres sessions d’improvisació musical en obert a càrrec del grup Aalbers i l’Escola de Dansa El Magatzem: a les 16:30h, a les 17:30h i a les 18:30h. A més, Ràdio Fabra oferirà dos programes en directe: un a partir de les 11h amb l’artista Christina Schultz; i l’altre a les 18h amb Rubén Izquierdo de Shookdown.

The Exploding Fest

En paral·lel, a partir de les 17:30h i fins a les 23h, hi tindrà lloc a la planta zero una nova edició de The Exploding Fest, happening d’improvisació de música i arts en moviment (de la dansa a la poesia, passant pels visuals) amb més de trenta artistes: entre ells, Aina Lanas, Ainara Legardon, Blood Quartet, Èlia Genis, Esperit!, Frutas, Guillem Llotje, Irene Baeza, Junyi Sun, Laila Tafur, Mark Cunningham, Miquel Fiol, Mireia Calafell, Nerobambola, Nora Haddad, Nuria Guiu, Pierre Bastien, Raquel Gualtero, Sara Fontán, Za!, Victoria Macarte, David Climent Cordero, Manuel Rodríguez, Magi Serra o Estampa.

Els temes comuns d’enguany seran la transgressió, els colors vius, els personatges públics i desconeguts, la inspiració o la televisió. I als artistes participants se’ls proposarà tres regles: improvisar, dialogar amb la resta de creadors i superar els marges creatius de la imaginació. Teniu més informació de The Exploding Fest aquí.

Horaris detallats

programademaFOBTEPF-(1)-001.jpgprogramademaFOBTEPF-(1)-002_1.jpg