El projecte resident LiveMedia organitza per quart any a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona el taller Estudi Cinemàtiques de la Web. Una proposta que, enguany, es durà a terme entre el 26 de setembre i el 14 de desembre, i que pretén capacitar, investigar i donar accés a una gama de plataformes i tecnologies de vídeo livestream que inclouen càmeres de vídeo de 360º, 4K i 180º, així com tecnologies d’àudio esfèric “ambisònic”.

Operatiu des de 2016 a Fabra i Coats, l’estudi investiga i articula nous paràmetres de creació, llenguatges audiovisuals, estratègies de transmissió i modes d’exposició amb un conjunt de tecnologies i eines associades amb vídeo livestream en conjunció amb altres tecnologies de comunicació mòbil.

L’estudi s’adreça a artistes, creadors, agents culturals, organitzacions i col·lectius que treballin en el sector cultural, incloent arts visuals, creació audiovisual i comunicació, arts escèniques, literatura, música i art sonor, així com altres àmbits socials i humanistes. Es concep des de les següents perspectives:

1) Un espai creatiu de formació per al desenvolupament de formats innovadors de contingut audiovisual i cultural online en el context de la “societat connectada” emergent

2) Un espai de trobada intersectorial i intercultural

3) Un acostament a Internet com a espai en construcció que permet estendre l’abast de totes les expressions artístiques i culturals

Per orientar el treball realitzat a l’estudi, enguany es proposa la realització d’un vídeo assaig live online. El rol d’aquest vídeo assaig serà proporcionar una estructura per focalitzar i vincular diferents idees, imaginaris, iniciatives culturals i intervencions artístiques. En aquest sentit, es concep com un format mediador que respon a la ubiqüitat de la connectivitat i manifesta un nou imaginari de l’entorn de vida contemporani.

El taller té un cost de 80 euros. En cas de ser residents a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani, la inscripció és gratuïta. El termini per apuntar-s’hi acaba el 17 de setembre, i s’ha de fer a través del correu livemedia@lab-livemedia.net. 

L’estudi estarà conduït per Maria Escobedo i Andrew Colquhoun (directors de LiveMedia), constarà d’una sessió setmanal de quatre hores acordada amb tots els participants, i clourà amb una presentació a la Fàbrica els dies 12 i 13 de desembre com a part de l’esdeveniment </CODE±NOWNESS>.

Teniu més informació en aquest enllaç.