Una bona opció cultural per fer front al confinament per la Covid-19 és escoltar Ràdio Fabra, node central de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona. A continuació us llistem una selecció dels seus programes musicals: una gran quantitat de podcasts per mirar de fer més suportable l’estat d’alarma.

Black Market

Un creuament de camins. Un lloc on les sonoritats d’arrel negra es troben i s’interrelacionen. Un espai on es fan visibles les línies de connexió de diferents estils, corrents, artistes, escenes i tendències a través de versions i samplers, la influència d’uns artistes sobre uns altres o les formes en què una cançó es transforma creuant fronteres o amb el pas del temps.

Masa Madre

Masa Madre és el programa de La Nada Colectiva per a Ràdio Fabra, i es presenta com un punt de trobada entre creadors musicals de l’escena local. El programa busca tendir ponts de diàleg entre diferents protagonistes del panorama musical de la ciutat, i ho fa a través d’entrevistes creuades amb els seus protagonistes.

Whisky Bar

Whisky Bar és un programa musical fresc, subversiu i feminista. Amb referències musicals eclèctiques, worldwide, gens trillades i seleccionades a consciència.

Intenso abierto

Intenso abierto és un programa dirigit per PakoelPako que es nodreix principalment de sessions d’assaig fetes sota el Paraguas de Caracas Musicolectivo. Un espai que recull les vides d’un local d’assaig i les mostra sense vergonya.

Clandestino Club Social

Clandestino Club Social és un intent de ser un radar i alhora estar alerta, perquè en qualsevol moment apareixen en pantalla “Objectes Musicals No Identificats”. A càrrec de Marko Fontana.

TOPLAP Ràdio

Espai de divulgació del live coding i de la música algorítmica, així com de la comunitat creada al seu voltant a Barcelona, dinamitzada a través del col·lectiu TOPLAP BCN.

Labdub

Labdub és un programa de Ràdio Fabra i la ràdio comunitària Dublab.es on precisament els  programes de l’emissora parlen i debaten sobre un tema relacionat amb la música i el món cultural, de manera que els protagonistes surten dels seus programes per reunir-se i compartir impressions. Petites reflexions endogàmiques que remixen i enriqueixen la família Dublab.es, i que mostren la idiosincràsia d’aquesta ràdio.

RADIANT

A RADIANT, l’equip de l’Afluent vol compartir moments amb tots aquells que formen part de la família de VOL. VOL és una sala de concerts que gestiona la cooperativa L’Afluent. El seu criteri es guia per un codi que propugna el respecte i la igualtat entre aquelles persones que entenen l’art com a element de transformació social.

Melomanicura

Melomanicura neix des de la necessitat d’informar sobre una obra musical, un artista o fins i tot un segell que ha deixat, d’una manera o altra, la seva petjada en la història musical.

Historia(s) Sonora(s)

Historia(s) Sonora(s) narra la trajectòria d’artistes, segells o tendències musicals principalment des del context de la música electrònica.

Bang-Bang

Bang-Bang és una revista musical en format radiofònic a càrrec de Christian Obregón. Sota l’eslògan de “Música, Art i Wonderground” (Wonderland + Underground), les veus del programa recalen en les novetats musicals de gèneres com el rock, l’indie rock, el dubstep, el trip hop, el post-punk i altres gèneres musicals no comercials publicats per segells independents o de nova creació.