header

03. La Terra en transformació

Inici » Espais Activitat » 03. La Terra en transformació

Un llegat de la Festa de la Terra

Demostració

8-12 anys

03. La Terra en transformació

Dissabte

13:45

L’alumnat de l'Escola Vedruna Àngels va cercar maneres de millorar la gestió dels residus al seu centre educatiu. Per fer-ho, va investigar, preguntar, indagar, plantejar solucions i les va dur a terme. Descobreix les pràctiques sorgides del treball realitzat i sorprèn-te amb els resultats de la seva recerca.

Jo i la ciutat sostenible

Espectacle

6-10 anys

03. La Terra en transformació

Diumenge

16:20, 17:25

Participa en la recerca de l’ecologista Rosa Berg i el seu intrèpid ajudant Eo Sun. Implica’t en una aventura en la qual intentaran esbrinar què passa a les ciutats i què podem fer per reduir la nostra petjada ecològica i contribuir a un món més sostenible.

Plasticøpyr Swich

Taller

+8 anys

03. La Terra en transformació

Dissabte

11:05 - 12:40

Realitza un mostreig seguint els protocols que utilitza l’equip científic del projecte Plasticøpyr Swich a les seves sortides de camp i aplica ciència ciutadana per minimitzar els residus de plàstic en rius de muntanya. D’aquesta manera, podràs cercar residus plàstics abandonats i tipificar-los segons siguin micro, meso o macroplàstics.

Regenerem els boscos amb bombes de llavors

Taller

6-12 anys

03. La Terra en transformació

Diumenge

13:30

Introdueix-te a la tècnica de reforestació iniciada per Fukuoka. A partir d’argila, humus i llavors elabora petits dispositius per regenerar el sòl i crear vida. Estaràs creant bombes d’argila amb llavors de plantes per regenerar el sòl després dels incendis que, a més et podràs endur a casa per plantar-les on vulguis.

Els insectes: fauna essencial per a la vida al planeta

Taller

6-12 anys

03. La Terra en transformació

Diumenge

18:25, 19:15

Quin paper juguen les abelles en la natura? Què són els sírfids? Què mengen les marietes? Coneix alguns dels insectes essencials per a la vida al planeta, alguns d’ells especialment beneficiosos per als horts. Descobriràs tots els seus secrets i, a més, podràs construir un petit refugi per a insectes perquè te l'enduguis i instal·lis allà on vulguis.

Com mesurar la toxicitat de l’aigua amb un biosensor

Demostració, Taller

+6 anys

03. La Terra en transformació

Dissabte

19:25, 19:45

Els biofilms són comunitats de bacteris, algues i fongs que s’estableixen al fons dels rius i de la mar. Aquestes comunitats són molt sensibles a la contaminació i, per aquest fet, actuen com a indicadors de la qualitat ambiental. Participa en aquest taller i realitza un assaig de toxicitat per veure com respon un biofilm fluvial a la contaminació.

Animals de laboratori fantàstics, on trobar-los?

Demostració, Taller

6-12 anys

03. La Terra en transformació

Diumenge

11:10, 11:45

Has sentit parlar mai del peix zebra? I de la dàfnia, un petit crustaci gairebé microscòpic? Els dos animals són uns grans aliats de la recerca i guardians de la toxicologia ambiental, ja que l'estudi del seu comportament permet esbrinar l'efecte dels compostos tòxics sobre l'organisme i prevenir el risc per a la salut humana i el medi ambient. Vine a conèixer-los!

Experimentem el canvi climàtic

Demostració, Taller

8-14 anys

03. La Terra en transformació

Dissabte

12:50

Forma part d’un equip científic per un dia! Mitjançant la realització de diversos experiments al voltant del canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica, investiga i reflexiona sobre aquests temes i contempla amb els teus propis ulls de quina manera l’augment del diòxid de carboni atmosfèric causa alteracions com el desgel o els canvis en la salinitat marina.

Construcció de titelles amb material de rebuig

Espectacle, Taller

+5 anys

03. La Terra en transformació

Diumenge

12:30

T’agraden els titelles? I explicar històries amb titelles de dit? Vine a fer els teus propis titelles de dit d’animals com el mussol o l’esquirol mitjançant rotlles de paper higiènic i reaprofitant papers amb la tècnica del collage.

SOS, crisi climàtica!

Taller

8-12 anys

03. La Terra en transformació

Dissabte

16:30 - 17:15, 17:30 - 18:15

Experimenta i comprèn què suposa el diòxid de carboni a l’atmosfera i l’efecte de la seva presència en grans quantitats al mar. Podràs esbrinar quines són les repercussions d’aquest gas al Mediterrani i la diferència respecte als oceans Àrtic i Antàrtic, alhora que podràs mesurar les conseqüències de l’escalfament global.

Fes un detergent més ecològic amb l'enginyeria de proteïnes i l’ordinador

Demostració

+12 anys

03. La Terra en transformació

Dissabte

18:30

Els enzims són proteïnes presents a la natura que permeten accelerar processos químics de tota mena. En aquesta demostració podràs veure la seva estructura tridimensional, com s’uneixen a altres molècules i comprendre el seu funcionament. Uneix-t’hi i esbrina com la computació permet millorar els enzims dels detergents per fer-los més eficients i alhora més respectuosos amb el medi ambient.

Compostatge comunitari a Ciutat Vella

Microxerrada

+16 anys

03. La Terra en transformació

Dissabte

15:45

Saps en què consisteix el compostatge? I quins són els seus avantatges? En aquesta microxerrada podràs conèixer l'experiència de compostatge comunitari que s'està portant a terme al districte, un procés que permet aprofitar els residus orgànics per a usos agrícoles i que implica el veïnat i les entitats de la zona.

Pàgines

Subscriure a RSS - 03. La Terra en transformació