header

06. Escenari Raval

Inici » Espais Activitat » 06. Escenari Raval

Química extractiva amb emissions zero - Activitat cancel·lada

Demostració, Espectacle

+6 anys

06. Escenari Raval

Diumenge

12:50

Atenció: aquesta activitat ha estat cancel·lada, disculpeu les molèsties.  Contempla com s’obtenen diversos elements químics a partir dels seus minerals en aquest espectacle que reprodueix una planta metal·lúrgica a petita escala, amb metalls incandescents a més de 1000 graus. Aquest és un dels processos essencials per a la nostra civilització, però encara avui no s’han desenvolupat alternatives lliures de contaminació. Cap a on avança el futur d’aquesta indústria? Vine a descobrir-ho.

La gravetat de les fruites

Espectacle

3-12 anys

06. Escenari Raval

Dissabte

18:05

Un munt de cossos orbiten al voltant del Sol en un equilibri entre moviment i gravetat. Els principals són els planetes. Embarca’t en un viatge a l’espai per explorar el sistema solar i conèixer quins són els seus planetes, les seves mides i la distància a què es troben. Un espectacle que combina circ, música i humor absurd amb la força de la gravetat.

Com pots fer un ordinador quàntic (si això és el que vols)

Espectacle

+16 anys

06. Escenari Raval

Dissabte

17:05

La física quàntica ha obert noves portes al món de la computació i planteja un futur amb ordinadors molt més potents que els actuals. Vine i no et perdis aquesta xerrada divulgativa plena d’humor. Coneixeràs les bases de la computació quàntica i, si tens una mica de sentit comú, et quedarà clar que intentar crear un ordinador quàntic a casa pot ser una molt mala idea.

Entendre la tecnologia del blockchain

Microxerrada

+16 anys

06. Escenari Raval

Diumenge

16:20

La tecnologia de la cadena de blocs, popularment coneguda com a blockchain, està revolucionant diversos aspectes del nostre dia a dia. Saps quins conceptes fonamentals hi ha al darrere d’aquesta tecnologia? En aquesta xerrada interactiva t’aproparàs a aspectes com la descentralització, els contractes intel·ligents i el protocol tècnic d’aquest àmbit i podràs participar en la construcció conjunta d’una cadena de blocs per entendre com funciona.

Què cal fer per ser científic/a?

Espectacle

Per a totes les edats

06. Escenari Raval

Diumenge

19:10

Dedicar-se a fer ciència, és a dir, a investigar per trobar respostes i generar nou coneixement, requereix complir amb cinc característiques destacades. Esbrina quines són a través d’un xou ple d’experiments espectaculars, imatges i música. Ah! I també caldrà l’ajuda de persones voluntàries del públic per poder fer algun dels experiments més complicats. T’hi apuntes?

Dones d'altura

Experiment, Xerrada

+8 anys

06. Escenari Raval

Dissabte

13:10

Et sonen els noms de Pepa Colomer, África Llamas o Dolors Vives? Totes elles foren dones que van fer grans contribucions a l’aviació, però que van passar desapercebudes en el seu camp professional, eclipsades per homes que es van endur el mèrit. En aquesta xerrada dinamitzada podràs conèixer la història d’algunes d’aquestes dones pioneres mentre experimentes amb la ciència del vol.

La física de la dansa

Taller

+10 anys

06. Escenari Raval

Dissabte

14:10

Rere l’art de la dansa s’amaga un munt de conceptes científics. Cada moviment, cada gir, cada salt es relaciona amb un seguit d’aspectes físics que els fan possibles i que podem explicar i descriure gràcies a les lleis de Newton. A través de l’experimentació amb el cos, podràs explorar conceptes com la dinàmica de forces o el centre de masses, els quals ens permeten moure’ns sense perdre l’equilibri.

Rumba, arqueologia i nutrició

Espectacle, Taller

+8 anys

06. Escenari Raval

Dissabte

19:05

Dos aspectes aparentment tan diferents com són l’arqueologia i la dansa es troben en un espai dinamitzat pels sons i ritmes de la rumba. A partir de lletres de diverses cançons clàssiques de la rumba catalana i la teva participació interactiva, aquest espectacle et portarà a comprendre aspectes de la nostra dieta i a esbrinar quina relació hi ha entre l’arqueologia i la nutrició.

‘Molecular Plasticity’, la rellevància de les proteïnes dúctils en covid-19

Espectacle

+16 anys

06. Escenari Raval

Dissabte

11:10

Participa en aquesta performance interactiva que combina ciència, dansa i tecnologia. Descobriràs què són les proteïnes dúctils així com el seu paper en l’evolució dels éssers vius i el desenvolupament de certes malalties. Una experiència multisensorial sobre l’apassionant història d’aquestes versàtils proteïnes i la rellevància que han adquirit en la recerca de malalties com la covid-19.

Fotònica en cinc minuts!

Microxerrada

+14 anys

06. Escenari Raval

Diumenge

16:50

La fotònica és la ciència que estudia la llum, els fotons i les seves interaccions. Apropa’t al món de la fotònica i de les seves aplicacions en la nostra vida quotidiana. Un seguit de xerrades dinàmiques i ben entretingudes amb què descobriràs que la fotònica arriba a molts àmbits del nostre dia a dia com la salut, l’energia, la ciberseguretat, la informació o la protecció del medi ambient.

És tothom sinestèsic?

Taller

6-12 anys

06. Escenari Raval

Dissabte

12:10

T'has plantejat mai si un quadre es pot transformar en música? O si la música pot generar imatges només amb el coneixement dels tons i les notes que fa servir? Només si assumim que els nostres sentits de vegades es mesclen entre ells podem conèixer la tecnologia que ens converteix en persones sinestèsiques.

Art i matemàtiques: visions complementàries

Microxerrada

+14 anys

06. Escenari Raval

Dissabte

16:30

No et perdis aquesta xerrada que et porta a fer una visita diferent d’una pinacoteca. Aprèn a percebre grans obres d’art des d’una mirada matemàtica a través de pintures d’autors com Basquiat, Tony Robbin o Salvador Dalí, entre altres. Veuràs que la ciència i les matemàtiques estan més a prop del que et pensaves.

Pàgines

Subscriure a RSS - 06. Escenari Raval