header

07. Vida i salut

Inici » Espais Activitat » 07. Vida i salut

Tants becs, tants ocells

Taller

6-10 anys

07. Vida i salut

Diumenge

11:00, 11:25

Assabenta’t de quina és la relació entre la forma del bec dels ocells i la seva alimentació en un taller on aprofundiràs en el món d’aquests animals vertebrats. A més, també aprendràs a identificar diferents espècies d’ocells comunes a Collserola i a Barcelona, i per finalitzar podràs construir una menjadora per emportar-te-la a casa.  

Cuidant a qui cuida: app d’atenció psicosocial en oncologia

Taller

+16 anys

07. Vida i salut

Dissabte

14:20

Anima’t a conèixer el servei d’atenció psicosocial online ICOnnecta’t! Aquest té com a objectiu donar suport emocional i social a persones amb un diagnòstic de càncer recent a través d’una app, on aquestes poden beneficiar-se d’un sistema esglaonat i personalitzat d’intervenció en quatre nivells.  

Multiplicant les plantes

Taller

8-16 anys

07. Vida i salut

Diumenge

16:05

Aprèn-t’ho tot sobre el cicle vital de les plantes, les diferents maneres de reproduir-se i les seves adaptacions com a éssers que no es mouen. A més, al llarg del taller, podràs fer un esqueix d’una planta aromàtica i aprendràs a preparar elaborats naturals per fomentar el seu arrelament.   

Creus que ho saps tot sobre els ous de gallina?

Demostració

6-10 anys

07. Vida i salut

Dissabte

12:00

Saps per què hi ha diferents mides, colors o tipus d’ous de gallina? En aquest taller podràs entendre com es produeix un dels aliments més consumits en el dia a dia i com l’afecten diferents factors, com ara el que menja la gallina o com viu.  

Els secrets de les plantes

Taller

+10 anys

07. Vida i salut

Dissabte

19:15, 20:05

Atreveix-te a conèixer la ciència bàsica de les plantes i els cultius per a usos tan diversos com l’alimentació, els biocombustibles o l’obtenció de fàrmacs. En aquest taller comprendràs millor els conceptes i experimentaràs amb l’ADN de fruites per visualitzar i entendre millor el desenvolupament i l’evolució de les plantes.  

Tecnologia CAR-T, l'eina més sofisticada contra la leucèmia

Taller

8-14 anys

07. Vida i salut

Diumenge

14:05, 14:40, 15:15

Coneixes les noves tècniques per a lluitar contra la leucèmia? Amb les noves tecnologies és possible ajudar el sistema immunitari i entrenar-lo per lluitar contra les cèl·lules canceroses d’una manera més efectiva. Vine al taller i descobreix com la tecnologia CAR-T obre nous camins en la lluita contra el càncer.

En què s'assemblen una sípia i una gamba?

Microxerrada

+8 anys

07. Vida i salut

Dissabte

11:15

No et perdis aquesta interessant xerrada divulgativa sobre la biologia pesquera de la sípia i la gamba vermella. L’activitat estarà centrada en les mesures de cogestió de la pesca de dos casos concrets: la sípia a la Badia de Roses i la gamba vermella a Palamós.  

Algun cop has vist una cèl·lula?

Demostració, Taller

6-14 anys

07. Vida i salut

Diumenge

12:50, 13:25

Saps com és una cèl·lula? L’has vist mai amb els teus propis ulls? En aquest taller veuràs cèl·lules vegetals amb un microscopi, aprendràs a preparar una mostra i tenyir-la amb agents de tinció no tòxics. Prepara’t per a sorprendre’t amb la seva estructura i organització.

De què va això de les mutacions?

Demostració, Taller

8-12 anys

07. Vida i salut

Diumenge

19:10

Què saps sobre genètica? I sobre mutacions? En aquest taller t’aproparàs de manera pràctica a aquests conceptes a través d’un divertit joc de construcció. Amb la formació d’una estructura, esbrinaràs de manera visual com la informació de l'ADN es converteix en qui ets i com succeeixen les mutacions.   

Crea un model dels pulmons

Taller

6-14 anys

07. Vida i salut

Diumenge

18:25

Endinsa’t en la ciència, la tecnologia i la innovació amb un taller on aprendràs com funcionen els pulmons. A partir d’instruments com ampolles, bosses i tubs de plàstic, seràs capaç de construir un model dels pulmons humans i entendre el mecanisme de la respiració.

Fes recerca mèdica

Taller

6-14 anys

07. Vida i salut

Diumenge

17:45

Esbrina quines eines s’utilitzen en l’àmbit professional de la química i la biologia amb un joc en el qual hauràs d’endevinar en família quina imatge correspon a la descripció donada. Una manera d’allò més divertida d’assimilar nous conceptes.  

Cirurgia: la sutura

Taller

6-14 anys

07. Vida i salut

Diumenge

17:05

La pràctica quirúrgica implica accedir a l’interior del cos humà per tal de poder aplicar un tractament que millori un problema de salut. Durant la cirurgia, la sutura, és a dir, el procés per tancar un tall o ferida, és crucial. Aprèn a realitzar sutures amb les teves pròpies mans utilitzant fruites i les eines que s’utilitza en la pràctica mèdica.

Pàgines

Subscriure a RSS - 07. Vida i salut