header

08. Oceans

Inici » Espais Activitat » 08. Oceans

Mostreig de plàstic 0

Taller

6-12 anys

08. Oceans

Diumenge

11:05, 11:30, 11:55, 12:20

Dins l’aigua de mars i oceans no només hi ha organismes vius. Malauradament, avui també hi trobem una enorme quantitat de residus. Participa en aquest taller per identificar la brossa que arriba a la sorra de les nostres platges. Descobriràs que la majoria són de plàstic i comprendràs com afecten els ecosistemes marins alhora que aprendràs a tenir cura de l’entorn costaner.

Rescap: el projecte pioner de restauració de coralls profunds

Microxerrada

+12 anys

08. Oceans

Diumenge

18:35

L’escalfament global està amenaçant les poblacions de coralls d’arreu del món. A les costes catalanes, durant cinc anys s’han dut a terme tasques de restauració de corall profund. En aquesta microxerrada coneixeràs els resultats d’aquest projecte, així com les tècniques que s’han emprat i les perspectives de futur que hi ha per aquests animals presents en les nostres aigües.

Mitigar l’impacte de la pesca per garantir el futur de la mar

Microxerrada

+12 anys

08. Oceans

Diumenge

19:05

Una activitat tan antiga com la pesca, té un impacte sobre l’entorn natural en el qual es desenvolupa que pot arribar a posar en perill els ecosistemes marins. Algunes pràctiques de pesca intensiva, incrementen encara més aquest impacte. En aquesta microxerrada coneixeràs un projecte per mitigar l’efecte de la pesca a la costa catalana.

La BioMARató

Microxerrada

+8 anys

08. Oceans

Dissabte

12:45

L’any 2021 es va celebrar la BioMARató, una iniciativa de ciència i participació ciutadana per elaborar el cens del màxim nombre d’espècies marines de la costa catalana. El projecte que va tenir alhora un al·licient lúdic i competitiu entre províncies catalanes per veure quina en censava més. Vine a conèixer-ne els resultats!

Com funciona la plataforma de ciència ciutadana MINKA?

Taller

+12 anys

08. Oceans

Dissabte

19:40

Aprendre, divertir-se i contribuir a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Podràs gaudir d’aquest còctel al taller simulador de la plataforma de ciència ciutadana MINKA. Participa-hi i descobreix com pots contribuir a avançar en els ODS de la preservació de la vida submarina i terrestre.

Dofins i balenes a la costa catalana

Microxerrada

+10 anys

08. Oceans

Dissabte

12:05

A les aigües que banyen la costa catalana hi viuen diferents espècies de dofins i balenes. Aprèn a identificar-les i coneix alguns projectes de recerca i ciència ciutadana que permeten ampliar el coneixement sobre aquests mamífers aquàtics tan fascinants.

dONes, motor de la recerca marina i ambiental

Microxerrada

+13 anys

08. Oceans

Diumenge

18:05

Històricament, les ciències marines, l'oceanografia i l'exploració polar han estat uns àmbits professionals molt masculinitzats, però a l’ombra dels homes, hi ha hagut un munt de dones pioneres en el seu camp. Coneix la vida i la contribució al coneixement marí de sis figures avançades al seu temps, així com els entrebancs amb què es van trobar pel fet de ser dones.

Terratrèmols al fons del mar

Taller

12-16 anys

08. Oceans

Dissabte

13:20, 13:55

Vols saber què causa els terratrèmols que es produeixen al fons del mar i quin efecte tenen? Saps què és una sèrie sísmica? Vols veure com és un sismògraf marí i què és la magnitud d’un sisme? En aquest taller descobriràs com es generen els tsunamis, quins són els seus impactes i com els estudien els científics i les científiques.

Redibuixa el litoral

Taller

10-16 anys

08. Oceans

Diumenge

15:00, 15:35, 16:10

La platja, tal com la coneixem avui, no serà per sempre. Els impactes d’esdeveniments extrems, com temporals intensos, poden transformar la línia de costa, com també ho pot causar l’ocupació turística. Reflexiona sobre aquests aspectes i participa en una definició col·lectiva del litoral que volem per a la Barcelona del futur.

Aprèn a pescar

Taller

+3 anys

08. Oceans

Dissabte

15:55, 16:30

Aprèn a pescar tal com es fa a alta mar, amb vaixells de fusta i arts de pesca reals. Amb el coneixement de les diferents tècniques emprades per capturar el peix i el seu impacte en els ecosistemes marins podràs adoptar mesures de sostenibilitat que permetin realitzar aquesta activitat sense perjudicar el medi ambient.

La recuperació de les gorgònies

Taller

+6 anys

08. Oceans

Dissabte

17:10, 17:45

Has sentit parlar de les gorgònies? Aquests són uns animals marins que formen belles colònies i que viuen en un dels hàbitats amb més biodiversitat de les nostres costes anomenat coral·ligen. En aquest taller les podràs conèixer junt amb alguns projectes de recerca a favor de la seva recuperació dels impactes de l’activitat humana.

Peixos a la peixateria

Taller

+3 anys

08. Oceans

Dissabte

14:40, 15:15

Què en saps dels peixos que venen a la peixateria? Sabries identificar a quina espècie pertanyen? Com es pesquen? De què s’alimenten i quin paper juguen en l’ecosistema marí? Participa en aquest taller i descobreix tots els secrets d’aquests animals i de les mesures que cal prendre perquè la seva pesca sigui sostenible.

Pàgines

Subscriure a RSS - 08. Oceans