header

12. Ciència bàsica

Inici » Espais Activitat » 12. Ciència bàsica

Investiguem com funciona el test d'antígens

Taller

+12 anys

12. Ciència bàsica

Dissabte

20:00

Descobreix en què consisteix el test d'antígens, quina és la base científica d'aquest tipus de prova i quins avantatges i inconvenients presenta a l'hora de detectar el coronavirus. Al taller experimentaràs amb les teves pròpies mans i aprendràs com ho fan els científics i les científiques al laboratori.  

Temperatura, desordre i entropia

Taller

+10 anys

12. Ciència bàsica

Diumenge

14:20 - 16:10

Esbrina com funcionen, d’una manera fàcil i divertida, alguns conceptes de física estadística que es relacionen amb nocions intuïtives com el moviment o el desordre. Així mateix, al taller podràs explorar magnituds físiques com l’entropia a través de programes i jocs d’ordinador.

Juguem amb la ciència

Taller

3-8 anys

12. Ciència bàsica

Diumenge

11:00, 11:20, 11:40

Sabies que un imant pot moure cereals en un bol d'aigua o que la mescla d’unes ampolles i pastilles efervescents pot fer que s'inflin globus? En aquest taller relacionaràs conceptes científics amb objectes del dia a dia i veuràs en primera persona com funcionen i quina és la lògica que s’amaga al darrere.   

Les lleis del moviment

Demostració, Taller

8-14 anys

12. Ciència bàsica

Diumenge

16:25

Què és el moviment? A través del mateix cos, pilotes de tenis, una corda i exemples pràctics experimentaràs les lleis de Newton i els diferents tipus de moviment que podem fer conjuntament amb les seves combinacions. A més, també aprendràs la diferència entre moviment rectilini i circular, i moviment uniforme i accelerat. Descobreix-ho!  

El so dels colors

Taller

6-12 anys

12. Ciència bàsica

Diumenge

17:25

Atreveix-te a experimentar amb els colors i a descobrir quina relació tenen amb el so. També podràs comprendre per què veiem els objectes en color en comptes d'en blanc i negre. En aquest taller, pensat per ser purament pràctic, comprovaràs com funcionen diversos conceptes i de quina manera treballen els nostres ulls.  

Islam i ciència

Microxerrada

+16 anys

12. Ciència bàsica

Diumenge

12:05

Hi ha alguna relació entre l’Islam i les pandèmies? Quines precaucions cal tenir, segons l’Islam, per a prevenir els contagis davant una malaltia transmissible? En aquest taller trobaràs les respostes a aquestes preguntes i coneixeràs si el concepte de confinament i distància social és una cosa nova o ja existia abans de la pandèmia.

Jugant amb els colors

Taller

6-10 anys

12. Ciència bàsica

Dissabte

15:55

Sabies que es pot fer un arc de Sant Martí amb líquids de diferents densitats i una mica de colorant? O bé que és possible combinar aigua amb colorant per obtenir nous colors, gràcies a la capil·laritat? Mitjançant l'aigua i els colors aprendràs diferents conceptes de la física i la química de les substàncies. No t’ho perdis!

La força que ens uneix

Demostració, Taller

+12 anys

12. Ciència bàsica

Dissabte

16:50, 17:50

La força nuclear forta és l'encarregada de mantenir unides les partícules i subpartícules que formen els nuclis dels àtoms. A través de trencaclosques dinàmics i divertits, descobreix de forma molt visual les lleis que permeten combinar aquestes partícules per a formar tota la matèria que ens envolta.

Melanogaster, Catch the Fly!

Taller

+10 anys

12. Ciència bàsica

Dissabte

12:20, 13:00

Implica’t en aquest taller sobre genòmica on coneixeràs les tècniques més modernes de seqüenciació d’ADN. Aquestes s’iutilitzen per identificar els elements mòbils implicats en l'adaptació dels organismes als nous ambients. Descobreix-ho amb els teus propis ulls mitjançant el dispositiu Magni-Fly amb què convertiràs el teu mòbil en una sorprenent lupa estereoscòpica.

L’energia al palmell de la mà

Taller

+8 anys

12. Ciència bàsica

Dissabte

13:45

Saps com funciona la conversió i el transport d'energia? I per què la microescala, és a dir, l’escala de les coses molt petites, ha canviat completament el món? En aquesta activitat faràs proves per comprendre les claus de la conversió d'energia. A més, també descobriràs a què ens referim quan parlem de microescala i podràs veure els fenòmens físics i químics que sorgeixen quan es miniaturitzen els generadors elèctrics.

Del caos a les fractals: les matemàtiques de l’incontrolable

Demostració, Taller

+8 anys

12. Ciència bàsica

Dissabte

14:45

Descobreix-ho tot sobre el caos i les fascinants figures fractals en aquest taller on veuràs exemples a través d’activitats pràctiques. Podràs gaudir d’experiències com explorar un pèndol doble caòtic, un circuit caòtic de Chua, construir a mà una fractal “floc de neu” de Koch i observar interactivament el conjunt de Mandelbrot en alta resolució.

Juga, llegeix i descobreix la bioenginyeria

Taller

+10 anys

12. Ciència bàsica

Dissabte

11:05

Endinsa’t en el món de la bioenginyeria d’una manera divertida i lúdica. Mitjançant diversos jocs i amb l’ajuda de l’Ibbi, la superheroïna dels còmics de l’IBEC, aprendràs perquè serveix aquesta branca de la ciència. A més, podràs jugar amb un microscopi de força atòmica a través d’una app i interactuar amb el nanomón. No t’ho perdis!

Pàgines

Subscriure a RSS - 12. Ciència bàsica