header

18. Makers

Inici » Espais Activitat » 18. Makers

Simulacions de mecànica quàntica

Taller

+16 anys

18. Makers

Dissabte

16:00, 16:55

Què saps sobre física quàntica? En aquest taller lúdic podràs aprendre els conceptes bàsics de la natura a la seva escala més petita. Un món sorprenent que escapa de la teva intuïció i que podràs descobrir a través d’il·lustracions que simulen els conceptes clau d’aquest àmbit de la física.

Constel·lacions en 3D

Taller

10-14 años

18. Makers

Dissabte

11:05

Una de les constel·lacions més característiques del nostre firmament és Orió. En aquest taller construiràs la constel·lació d'Orió en tres dimensions tenint en compte la posició i la distància dels estels que la formen.

Abracadabra

Taller

6-10 anys

18. Makers

Dissabte

13:00, 14:00

Apropa’t al món de la robòtica! Vine a llançar conjurs i fer màgia amb una placa electrònica Makey Makey, per tal de transformar un personatge que se’t mostrarà en una pantalla.

Matemàtiques vèdiques

Taller

+10 anys

18. Makers

Dissabte

12:05

Coneix de manera divertida, diferent i ràpida com fer operacions matemàtiques amb càlcul mental. Fes-ho amb les matemàtiques procedents dels Vedes, els textos més antics de la literatura índia. A més, podràs participar en alguns jocs que et permetran endevinar la data de naixement d'una persona o quants diners porta a la butxaca.

On és Wally? La intel·ligència artificial com a eina mèdica

Taller

+8 anys

18. Makers

Diumenge

15:40, 16:30

Introdueix-te en el món de la intel·ligència artificial a través d’una activitat interactiva, participativa i visual. Participa en aquest taller on descobriràs què són els algoritmes, com funcionen i quines són les passes necessàries per entrenar-los.

STEAMonLAB Macroedition

Taller

+10 anys

18. Makers

Dissabte

18:55

Ets una persona observadora? Coneixes el món que t'envolta? Amb les eines tecnològiques d’avui, tens al teu abast un sense fi d'imatges increïbles d'elements que no es poden observar a simple vista. En aquest taller aprendràs a crear la teva pròpia lent macro a partir d'objectes quotidians i descobriràs els detalls que ens amaguen els diferents elements que formen la vida.

Neural code

Taller

+8 anys

18. Makers

Diumenge

13:50, 14:45

Què saps sobre neurociència? En aquest taller podràs entendre com són els models matemàtics que es creen per explicar els comportaments elementals del cervell a través de dues activitats, en les quals mesuraràs l’activitat elèctrica amagada dins dels músculs i la memòria de treball.

Els secrets de la física quàntica

Taller

+14 anys

18. Makers

Diumenge

11:00, 11:25, 11:50, 12:15

Comprova com es poden distribuir les teves dades d’una manera més segura a través de l’anomenada criptografia quàntica. En aquest taller aprendràs a reproduir un sistema de comunicació òptica i a crear un codi criptogràfic per enviar informació de manera segura mitjançant llum de diferents colors a través d'una fibra òptica.

Viatja al fascinant món de la integració microelectrònica

Taller

+10 anys

18. Makers

Diumenge

12:40

Construeix el teu propi circuit electrònic funcional amb elements com ara transistors o  resistències. Participa en aquest taller on, a més, podràs observar els xips a través d’un microscopi i veure com funciona la integració microelectrònica amb els teus propis ulls.

Detectem l’edat mitjançant intel·ligència artificial - Activitat cancel·lada

Taller

+14 anys

18. Makers

Diumenge

17:25

Atenció: aquesta activitat ha estat cancel·lada, disculpeu les molèsties.  Què és la visió per computador? Com s’entrenen els ordinadors perquè siguin capaços de predir l’edat d’una persona? Troba respostes a aquestes preguntes i competeix contra la intel·ligència artificial per veure qui té major precisió  a l’hora de predir l'edat de personatges coneguts. Qui guanyarà?

Espies criptogràfics de la Rambla del Raval

Taller

+12 anys

18. Makers

Diumenge

18:25, 18:55, 19:55

Vine a formar part dels Serveis Secrets de la Festa. A través de cinc proves, recorre els principals mètodes en què es basa la criptografia moderna, és a dir, la seguretat de les telecomunicacions actuals, i aprèn a desxifrar missatges secrets.

Barcelonadoku, sudokus disruptius i jocs amb números

Taller

+12 anys

18. Makers

Dissabte

17:55

Participa en aquesta sessió lúdica, en la qual podràs jugar al sudoku clàssic, canviant els números per les lletres de Barcelona, i també a noves modalitats de sudokus. A més, també et divertiràs amb altres reptes matemàtics. Per exemple, sabries esbrinar quantes vegades es pot llegir Barcelona amb 145 lletres? Vine a posar-te a prova!

Pàgines

Subscriure a RSS - 18. Makers