header

21. Escenari debats

Inici » Espais Activitat » 21. Escenari debats

Grafè per recuperar la parla: entra al projecte BrainCom amb realitat virtual

Debat, Taller

+14 anys

21. Escenari debats

Dissabte

18:20

Com funciona la tecnologia que ens permet interactuar amb el cervell? En aquest debat podràs veure les seves aplicacions potencials amb una precisió sense precedents. A més, mitjançant realitat virtual exploraràs l'app del projecte BrainCom, la qual explica els objectius d'aquesta línia de recerca i convida a visitar alguns laboratoris que hi han participat. 

Llibre blanc de les nanotecnologies

Debat

+16 anys

21. Escenari debats

Dissabte

16:30

Quina repercussió té la nanotecnologia en aspectes ètics, socials, legislatius, econòmics i educatius? En quina mesura són una oportunitat o una amenaça? Apunta’t a un interessant debat sobre aquest camp multidisciplinari cada cop més present al teu voltant.

Impacte social de la intel·ligència artificial

Debat

+16 anys

21. Escenari debats

Dissabte

13:00

Saps quin impacte té la intel·ligència artificial a la teva vida? Quines són les regulacions existents en matèria d'intel·ligència artificial. Com es poden desenvolupar algoritmes robustos, transparents i que segueixin unes directrius ètiques? En aquest debat participaran agents principals de l'ecosistema català de la intel·ligència artificial, que tractaran les grans qüestions que envolten el desenvolupament d'aquesta tecnologia, posant especial èmfasi en la seva part més ètica.

Superatletes: com la ciència pot millorar el rendiment esportiu

Debat

+16 anys

21. Escenari debats

Dissabte

11:10

Quina relació existeix entre ciència i esport? Com es pot beneficiar el rendiment esportiu de l'anàlisi detallada de les dades recollides durant els entrenaments i competicions? Totes aquestes i altres qüestions es tractaran en aquest debat on participaran persones referents a Catalunya de l’àmbit de les ciències de l'esport i de la ciència de dades.

Disseccionem la Ciència - La divulgació científica

Debat

+16 anys

21. Escenari debats

Diumenge

12:05

Quina és la millor manera de fer arribar la ciència a la societat? En aquest debat en format de taula rodona es parlarà sobre la divulgació científica i el seu paper com a una branca més de la professió científica. Seràs partícip de la història de les persones  ponents i podràs esbrinar quins reptes s'han proposat durant la seva trajectòria.   Emissió en directe: aquesta activitat es podrà seguir en directe des de les plataformes Twitch i YouTube.

Barcelona Ciutat Oceànica – Diàlegs de la ciutadania amb el mar

Debat

+16 anys

21. Escenari debats

Dissabte

13:55

Anima’t a conèixer la xarxa Ocean Cities, un projecte internacional per impulsar les ciutats oceàniques sostenibles. En aquesta sessió tindrà lloc un debat amb els agents implicats en temes com la mitigació d’impactes ambientals, la participació ciutadana i les accions des de les ciutats. Un debat que a més comptarà amb la participació activa del públic. 

Com ens adaptem al canvi climàtic?

Debat

+16 anys

21. Escenari debats

Diumenge

13:55

Com impacta el canvi climàtic en l’alimentació, la salut o l’energia? Saps quina relació hi ha entre el clima i la qualitat de l’aire? En aquest debat, persones que treballen amb un dels supercomputadors més potents d’Europa explicaran què són els serveis climàtics i com el seu desenvolupament permet la presa de decisions en l'àmbit polític, social i econòmic per tal d’implementar estratègies d’adaptació i mitigació del canvi climàtic.

L’imaginari de la nanotecnologia

Debat

+16 anys

21. Escenari debats

Diumenge

19:15

En què penses quan sents parlar de nanotecnologia? I de nanorobots? Com te’ls imagines? En aquest debat gaudiràs d’una revisió dels factors que envolten el teu imaginari de la nanotecnologia i com la comunicació científica, les accions de divulgació i les notícies han sigut un factor essencial per a la percepció d’aquesta disciplina que existeix avui dia.

L’experimentació animal en ciència

Debat

+16 anys

21. Escenari debats

Dissabte

20:10

Per què és important l’experimentació animal en ciència? Com es regula? Quins possibles mètodes alternatius existeixen? Amb aquest debat obtindràs una visió àmplia sobre la recerca amb animals a través de tres veus molt diferenciades i seràs capaç de crear-te una opinió pròpia.

Economia col·laborativa, plataformes digitals i sostenibilitat

Debat

+16 anys

21. Escenari debats

Diumenge

17:25

La digitalització de l’economia està transformant les relacions entre els agents financers, la forma com operen les organitzacions i els hàbits de consum de la ciutadania. Aquest debat abordarà les darreres tendències en economia col·laborativa i de plataforma, així com dels impactes que aquestes estan tenint en la societat.

Les vacunes, més enllà de les malalties infeccioses

Debat

+16 anys

21. Escenari debats

Diumenge

18:20

Les vacunes han estat clau per a mitigar l’efecte de la covid-19, però sabies que el seu ús va més enllà del tractament de malalties infeccioses? Avui, s’estan dissenyant vacunes per tractar-ne d’altres com el càncer, els desordres genètics o, fins i tot, la depressió. Descobreix l’esforç que comporta el seu disseny i quines són les possibles solucions per portar aquestes vacunes a la clínica.

Diversitat, multidisciplinarietat i el futur de la ciència

Debat

+16 anys

21. Escenari debats

Dissabte

19:15

Coneix les noves oportunitats laborals en ciència, més enllà de l'àrea estrictament acadèmica o científica. En aquesta taula rodona es donarà visibilitat a llocs de treballs en el món científic no tan coneguts i es reivindicarà el paper de la dona en posicions habitualment associades a l’home.

Pàgines

Subscriure a RSS - 21. Escenari debats