Prepara’t la visita a la Festa de la Ciència

Inici » Noticies Ciencia » Prepara’t la visita a la Festa de la Ciència

25 octubre 2019

La senyalització dels diferents espais de l’esdeveniment inclou codis QR per facilitar la consulta del programa des de dispositius mòbils.

En aquesta edició, la Festa de la Ciència aposta per reduir la generació de residus i dona major pes al programa digital. Recomanem utilitzar el cercador del web de la Festa per organitzar-vos la visita. Però de per facilitar la consulta dels continguts de les activitats, qui les realitza, els seus horaris, àmbits temàtics i public recomanat, els panells de senyalització de la Festa d’enguany inclouen codis QR que permeten accedir a aquesta informació fàcilment des d’un smartphone.
 

Què són els codis QR?

Són uns diagrames semblants a codis de barres però de forma quadrada i estructura bidimensional. El seu nom, QR, prové del terme anglès quick response (resposta ràpida) i s’utilitzen per emmagatzemar informació que pot ser llegida fàcilment amb dispositius com els smartphones.

En el cas de la Festa de la Ciència, els codis QR que trobareu a la senyalització us permetran obtenir informació de les activitats de cadascun dels espais.
 

Què cal per utilitzar-los?

La lectura dels codis QR es pot fer a través d’un telèfon intel·ligent o una tablet. Les darreres generacions de dispositius mòbils disposen de lectors de codis QR inclosos a les seves càmeres. En tal cas, per accedir a la informació del codi, només cal enfocar-lo amb la càmera i si aquesta el reconeix, tocar el quadre de text que suggereix mostrar els detalls el codi QR. Això obrirà una adreça web amb la informació de les activitats de l’espai que us interessi.

En el cas que la càmera del dispositiu no inclogui un lector de codis QR, existeixen moltes apps de descàrrega gratuïta que permeten fer-ho seguint un procediment similar.
 

No porteu un dispositiu mòbil?

Cap problema! L’espai de la Festa al Moll de la Fusta compta amb tres Punts d’Informació on podreu organitzar la vostra visita. Així mateix, arreu de la Festa de la Ciència també hi trobareu persones de suport que us guiaran quan necessiteu ajuda.

Gaudiu la ciència i la tecnologia, sigui amb mòbil o sense!