Programa

 

Del 2 al 6 de novembre, la segona edició del Festival 42 proposarà alguns dels eixos que en seran els signes d’identitat. Als habituals de cada any, a més, s’hi sumaran enguany:

- El reforç de la literatura juvenil de gèneres fantàstics, amb presència de grans autors nacionals i internacionals i activitats especialment adreçades al públic jove.

- Un nou eix sobre la relació entre salut mental i gèneres fantàstics, amb una important assistència d’autors, especialistes i testimonis que l’han viscut, tractat o estudiat.

- La multiplicació d’activitats més enllà dels llibres i els autors, amb tallers, ponències, debats, pòdcasts en directe, jocs, concursos, rutes literàries i propostes interactives.

- L’ampliació de les propostes relacionades amb el cinema, les sèries, el teatre, el còmic, la música i la il·lustració, entre d’altres.

- L’èmfasi en la presència de referents europeus en llengua no anglesa, per palesar la riquesa en els tractaments dels gèneres fantàstics en països que aniran de França a Itàlia o Alemanya, entre d’altres.

I, com sempre, la resta de signes d’identitat del 42:

- L’atenció als gèneres fantàstics, o no realistes, o no mimètics (a tots, amb vocació integradora i anhel divulgatiu i prescriptiu).

- El desig de connectar amb els aficionats, però també amb tots aquells lectors curiosos o que, parafrasejant Molière, gaudeixen dels gèneres fantàstics sense saber-ho.

- La voluntat, alhora, de ser una finestra oberta als nous tractaments del gènere i de recuperar i difondre una tradició i un patrimoni invisibilitzats de manera injusta.

- Una atenció especial als noms femenins del gèneres fantàstics i a les de les noves sexualitats que el gènere sempre ha explorat.

- Els Premis 42, reforçats enguany amb una nova categoria que aviat anunciarem.

- El + 42, el festival off a llibreries i biblioteques, que permetrà ampliar la xarxa i arribar també més enllà del gran centre neuràlgic de la Fabra i Coats.

Compartiu aquest contingut