Els premis

Uns premis 42? Al Festival 42? Destinats a destacar les millors obres de gèneres fantàstics de l’any anterior? I triats per dos jurats professionals? I tot això... per què?

Doncs és fàcil: dels Ictineu a les CatCon als Hugo a les WorldCon, i dels Ignotus a les HispaCon als Kelvin del Festival Celsius, els esdeveniments dels gèneres fantàstics literaris acostumen a tenir guardons propis per subratllar les millors obres publicades l’any anterior a la concessió. I també els tindrà, i en nou categories, de moment, el Festival 42, que se suma així a la voluntat prescriptora habitual en aquests àmbits amb una cerimònia central el dissabte nit que servirà com a acte d’entrega dels guardons, dissenyats per Tono Cristòfol.

Hi esteu convidats, per descomptat, per saber en primícia el resultat de les votacions fetes per dos jurats independents, professionals i, és clar, especialitzats en el gènere. D’una banda, un jurat en català, format enguany pels experts Raül Maigí, de Les Rades Grises; Daniel Genís Mas, d’El Biblionauta; Karen Madrid Ribas, del Quimèric, i Isabel del Río, de La Font de Mimir. De l’altra, hi haurà un jurat en castellà, format enguany per l’escriptora i periodista Laura Fernández, la també escriptora i col·laboradora a Fantífica Susana Vallejo, la també escriptora i responsable de SuperSonic Cristina Jurado i el divulgador de gènere a publicacions com Windumanoth Daniel Pérez Castrillón. I tot plegat, en les categories detallades a continuació.

Estigueu atents, per tant, al dissabte 6 de novembre a les 21.00 hores. Si hi assistiu en directe, podreu veure els guardonats —fins aquell moment, secrets— recollir els premis. Si no, podeu mirar aquest web, justament en aquest apartat: l’actualitzarem amb el primer palmarès de guanyadors, i us recomanarem llegir-los i gaudir-ne al més aviat possible. Feu-nos cas, valdran la pena.

 

CATEGORIES

 

Premi a la millor obra original en català 2021

Premi a la millor obra original en castellà 2021

Premi a la millor obra traduïda en català 2021

Premi a la millor obra traduïda en castellà 2021

Premi al millor clàssic traduït al català 2021

Premi revelació en català 2021

Premi revelació en castellà 2021

Premis honorífics 2021