Torna el Festival Brot! Torna el Festival de Música Jove de Barcelona!

Del 30 de setembre al 23 d’octubre, tindran lloc els concerts de la 11a edició del Festival Brot. Gaudeix de les millors propostes musicals joves de Barcelona en directe als diferents equipaments juvenils de la ciutat. L’aforament és reduït i per poder accedir és imprescindible la reserva prèvia d’entrada. Les entrades son gratuïtes i es poden reservar des d’ara en el següent enllaç (clica a sobre).

 

CALENDARI SEMIFINALS

30 de setembre – Centre Cultural Albareda

1 d’octubre – Casal de Joves del Coll

2 d’octubre – Espai Jove La Bàscula

7 d’octubre – Espai Jove Palau Alòs

8 d’octubre – Espai Jove Garcilaso

9 d’octubre – Espai Jove La Fontana

CALENDARI FINALS

15 d’octubre – Espai Jove La Bàscula (Categoría Embrió)

21 d’octubre – Espai Jove Boca Nord (Categoría Brot)

23 d’octubre – Casal de Joves de Les Corts (Categoría Brot)

 

Per qualsevol dubte, ens trobareu a festivalbrot@bcn.cat

Festival Brot 2021. Animeu-vos a créixer en el circuit musical jove de la ciutat amb el Brot!

Un any més, el Festival Brot serà una mostra de propostes musicals joves, en format concurs, que vol donar impuls als nous talents emergents de la nostra ciutat, recolzant la música jove i qui la fa possible, oferint un altaveu per a donar-se a conèixer en el panorama musical barceloní.

És, a més, un projecte que promou també la incorporació de les joves propostes al circuit d’equipaments juvenils i musicals de la ciutat. Centres que ofereixen recursos per a la creació musical, disposen de bucs d’assaig, d’estudis de gravació i produeixen una activitat i una programació musical de qualitat.

En aquesta edició 2021 del festival Brot s’han presentat 80 grups (72 en la categoria Brot i 8 en la categoria Embrió). De tots els grups inscrits, han estat seleccionats 9 grups i 9 formacions solistes, en total 59 joves artistes d’entre 14 i 29 anys que realitzaran els seus concerts del 30 de setembre al 23 d’octubre a Barcelona.

Concerts dels grups semifinalistes 2021

Rock, funk, ritmes urbans… del 30 de setembre al 23 d’octubre podreu gaudir de tots els concerts dels grups semifinalistes de l’edició 2021 del Festival Brot de Barcelona!

Urban night
30 setembre al Centre Cultural Albareda
Pieceszx
Queency
Oliver Over

Rocker’s night
1 octubre a l’Espai Jove del Coll 
Jim’s Elephant
Maat
Mad Cartridge

Funk fussion day
2 octubre a l’Espai Jove Les Basses
Damare!
Whale Trip Band
Ypnosi Fekal

Solistes time
7 octubre a l’Espai Jove Palau Alòs
Patricia Atzur
Laura Valls
Eloi Duran

Solistes time
8 octubre a l’Espai Jove Garcilaso
Birch
Anna Barrufet
Leo Golo

Mestissatge català
9 octubre a l’Espai Jove la Fontana
Juguetes Rotos
Skapiens
Quiròfan

Concerts dels grups finalistes 2021: 

15 d’octubre a l’Espai Jove La Bàscula
Grups finalistes de la categoria Embrió
Elba
DOMER 032
Isabela Werner

21 octubre a l’Espai Jove Boca Nord
Grups finalistes del Festival Brot 2021

23 octubre a l’Espai Jove Les Corts

Grups finalistes del Festival Brot 2021

La reserva d’entrades es podrà fer a través d’un formulari que es publicarà el dia 21 de setembre a les 12 h. Les entrades seran gratuïtes però cal reserva prèvia. L’aforament és reduït.

Us hi esperem!

En aquesta edició el  jurat del Festival Brot 2021, que triarà quines són les bandes finalistes serà:

 • José Cayuela, director i programador del Festival Bioritme.
 • Reyes Torío, DJ, programadora de la Sala Apolo i directora de l’agència de management Rocket Queens Agency.
 • Dinamitzadors i dinamitzadores musicals de cada un dels equipaments juvenils que impulsen el Festival Brot.

Les propostes finalistes rebran el premi del jurat, de 300€ per la categoria Brot i de 250€ per la categoria Embrió. El premi del públic serà de 300€ i 150€ més, respectivament. Les bandes finalistes de la categoria Brot obtindran també 6 hores gratuïtes en bucs d’assaig dels equipaments organitzadors i un vídeo amb la filmació i edició d’una de les seves cançons, que també rebran els participants de l’Embrió. A més, les propostes finalistes del Festival Brot són proposades per participar en alguns espais musicals de la ciutat com ara les festes de La Mercè, les festes de Santa Eulàlia – Lali Jove, Primavera als Barris i altres.

Cal destacar que dues formacions que van estar entre els guanyadors de l’última edició del concurs Brot, un de la categoria Brot i un de la categoria Embrió, estaran presents als concerts de la Mercè 2021. Samuel Nagati i el grup Quiròfan actuaran el dia 25 de setembre al concert dels Jardins del Doctor Pla i Armengol. Es pot fer la reserva d’entrades en aquest enllaç a partir del 15 de setembre.

El Festival Brot l’organitza l’Ajuntament de Barcelona, impulsat des del Departament de Joventut, gràcies al treball conjunt dels diferents equipaments juvenils municipals que hi participen: EJ Boca Nord, EJ Garcilaso, EJ La Bàscula, EJ La Fontana, EJ Les Basses, EJ Palau Alòs, Casal de Joves de Les Corts, Casal de Joves del Coll i Centre Cultural Albareda.

 

Músics de fins a 29 anys, alerta: s’obren les inscripcions al Brot 2021!

Amb la publicació de les bases del Brot 2021, de l’1 al 15 de juliol s’obren oficialment les inscripcions al festival de música jove de Barcelona!

Adreçat a músics de fins a 29 anys, el Brot et permet donar a conèixer la teva proposta i fer-la créixer fins al seu màxim esplendor, com bé simbolitza el cartell d’aquesta, la seva 11a edició.

Te’l perdràs? De cap manera, oi?

Segueix llegint…

Qui pot participar al Brot 2021?

Tant si ets solista com part d’un col·lectiu, pots inscriure’t al Brot en una de les seves dues categories:

 • Per a músics de 14 a 18 anys: Categoria Embrió
 • Per a músics de fins a 29 anys: Categoria Brot

Pots participar-hi amb propostes de qualsevol estil o gènere musical, sempre que:

 • Hagis nascut després de l’1 de gener de 1992. En el cas de grups o bandes, com a màxim, un 25% dels components podran superar els 29 anys; en cap cas, però, es podran superar els 35 anys (és a dir, cap membre podrà haver nascut abans de l’1 de gener de 1986).
 • Si tu, o algun/a component del teu grup teniu menys de 18 anys, cal que aporteu l’autorització per a menors d’edat signada pel pare, mare o tutor/a legal, i adjuntar-ne un document acreditatiu.
 • Si et presentes a títol col·lectiu, el teu grup haurà de nomenar un/a representant o apoderat/ada únic/a.
 • La inscripció al Festival implica que tu i/o el teu grup heu de poder participar als concerts de les semifinals i a la final, si resultes o resulteu finalistes. RESERVA’T LES DATES: DEL 30 DE SETEMBRE AL 23 D’OCTUBRE (Alerta! Les dates que apareixen a les bases estan desactualitzades degut a la recalendarització que ha calgut fer per qüestions sanitàries i de seguretat).
 • No podràs participar si vas ser un/a dels guanyadors/es del Premi Jurat del Brot d’edicions anteriors a la del 2018.

Com a criteri de selecció, l’organització donarà prioritat a propostes de residents a la ciutat de Barcelona, i es reserva el dret d’excloure treballs que vulnerin la dignitat humana i/o promoguin l’odi, el menyspreu o la discriminació per qualsevol motiu.

Quins premis pots guanyar?

Per una banda, els i les participants a l’Embrió:

 • Opteu a dos premis: el premi del jurat dotat amb 750 € (repartits de manera igualitària entre els i les 3 participants finalistes), i un premi de 150 € per a la proposta més votada pel públic de la final de l’Embrió (el dijous 21 octubre).

Per altra banda, els i les participants del Brot:

 • Podeu fer-vos amb el guardó que atorga el jurat (dotat amb 1.800 € repartits de manera igualitària entre els i les 6 participants finalistes) i/o amb el premi del públic, dotat amb 300 € per aquell grup o solista més votat pels i les assistents a la final del Brot (el divendres 22 i el dissabte 23 d’octubre).
 • Els i les finalistes, podreu gaudir de 6 hores gratuïtes en bucs d’assaig dels equipaments organitzadors, i sereu proposats/ades per participar en alguns espais musicals de referència a Barcelona com La Mercè, la Lali Jove (emmarcada en les festes de Santa Eulàlia), el Primavera als Barris

A més, tots els i les finalistes, ja siguin de la categoria Embrió o Brot, guanyareu un video d’una cançó en directe, enregistrat a la final o després (prioritàriament, actuant en un dels equipaments organitzadors).

Qui organitza el Festival Brot?

Amb la voluntat de visibilitzar i impulsar el talent emergent de la ciutat, el certamen està promogut per l’Ajuntament de Barcelona des del seu Departament de Joventut de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, i equipaments de diferents districtes de la ciutat:

El jove Albert Pérez Rodrigo firma el cartell del Brot 2021

El 19 de maig, el jurat del 5è Concurs de Cartells de Festivals per a joves es va reunir per triar la proposta que millor transmet, amb el seu disseny, l’essència i el dinamisme del festival de música jove Brot 2021.

En primer lloc, cada membre del jurat va preseleccionar 3 de les 49 obres presentades enguany al concurs. Sent, totes elles, valorades amb atenció segons els criteris establerts a les bases, les 12 preseleccionades van procedir a la fase de votació final.

A la fi, el cartell escollit com a guanyador ha estat el d’Albert Pérez Rodrigo, barceloní de 23 anys, inscrit al concurs sota el pseudònim 1921a.

La seva proposta, a través de la càlida gamma cromàtica i la potent tipografia, simbolitza el progressiu creixement d’un brot, des de la llavor i el fèrtil sòl fins a la seva floració. Tot un símil del propi Festival Brot, un certamen que, any rere any, impulsa i dona suport a nous talents emergents de la ciutat, i els ofereix un altaveu perquè puguin créixer i donar-se a conèixer.

Per aquesta raó, i destacant la seva nítida i rica força conceptual, el cartell es va fer amb la majoria de vots del jurat, i amb ells, amb 1.125 € i l’oportunitat d’il·lustrar l’11a edició del Festival Brot (del qual ben aviat tindreu notícies. Estigueu atents/es!).

L’organització agraeix la participació dels i les 37 joves que han presentat al concurs una cinquantena de propostes originals i de gran qualitat (7 més que en l’anterior edició de l’any 2020).

Membres del jurat

El jurat del del 5è Concurs de Cartells de Festivals per a joves va estar configurat per Joan R. Riera (Regidor d’Infància, Joventut i Persones Grans), Oriol Bosch (en representació del Departament de Comunicació de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI), Alicia Aguilera (cap del Departament de Joventut), Luisa Castelli (dissenyadora gràfica), Sergi Panizo (autor de la proposta guanyadora de l’any passat), Marta Mei (dinamitzadora del Festival Brot) i Samuel Nagati (jove finalista del Brot 2020).

Durant la deliberació, també hi van ser presents, amb veu i sense vot, membres de l’equip del Departament de Joventut, sent Silvia Ortega qui va actuar com a secretària del jurat.

S’obre el concurs per dissenyar el cartell del Festival Brot 2021

El Departament de Joventut obre el 5è Concurs de cartells de Festivals per a joves que promou i/o organitza en col·laboració amb equipaments de diferents Districtes de Barcelona.

Degut a l’anunci del Festival Barcelona VisualSound de posposar la següent edició a l’any 2022 –ja que es troba en procés de replantejament–, en aquesta ocasió, el certamen busca exclusivament dissenys originals que ajudin a difondre el festival de música jove Brot.

L’obra que resulti guanyadora rebrà un premi de 1125 € i s’usarà com a cartell de la propera edició del festival i en altres elements de difusió.

Com participar al certamen

El concurs s’adreça a artistes de 16 a 35 anys. Per participar-hi:

 • Llegeix amb atenció les bases completes del concurs​ i elabora, individualment o en grup, el teu disseny o disseny seguint els criteris indicats (pots presentar un màxim de dues propostes, ben diferenciades).
 • Lliura la teva obra, firmada amb un pseudònim, a través del formulari d’inscripció al concurs. La convocatòria de participació està oberta del 22 d’abril a les 24 hores del 12 de maig de 2021.

Qui formarà el jurat?

 • El jurat estarà format pel Regidor d’Infància, Joventut i Persones Grans o la persona en qui delegui, que actuarà com a president del jurat.
 • La cap del Departament de Comunicació de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI o la persona en qui delegui.
 • La cap del Departament de Joventut o la persona en qui delegui.
 • Un/a o més professionals relacionades amb el disseny gràfic.
 • Un/a o més membres l’organització del Festival Brot.
 • Un/a jove referent del festival.

A les sessions de deliberació assistirà un/a membre de l’equip tècnic de la coordinació dels festivals joves del Departament de Joventut, que actuarà com a secretari/ària del jurat, amb veu i sense vot.

Per a més informació

Davant qualsevol dubte o comentari, no deixeu d’escriure a l’organització a cartellsjoventut@bcn.cat.

Tan aviat se sàpiga la resolució del jurat, els cartells guanyadors es donaran a conèixer en aquest mateix web, al butlletí, al Twitter i a l’Instagram de Joventut.

Xerrada sobre grups emergents amb Maruja Limón!

Des de l’Espai Jove Boca Nord i el Festival Brot us convidem a una trobada amb l grup Maruja Limón! Aquesta formació ha estat, després d’una trajectòria molt interessant per molts circuits musicals del territori, la jove agrupació seleccionada per al Festival Eurosonic 2019 i per al European Talent Exchange Program, incloent una gira per la majoria de festivals europeus. Parlaran dels reptes sobre ser un grup emergent i les solucions que elles estan trobant per tirar endavant.

Veniu el dissabte 10 d’abril a les 11 am virtualment per Zoom!

Aquí en teniu l’enllaç:

https://zoom.us/j/91735085218?pwd=UFN3L0F0VzZVSTgya3h6b1VrdFV1UT09

El Festival Brot s’adapta i realitza l’edició 2020!

El Festival Brot s’ha adaptat a la nova situació sanitària i a partir d’avui el públic podrà votar de manera telemàtica a les seves bandes favorites. El Premi de Públic està valorat amb 300€ per la categoria Brot i 150€ per l’Embrió

La 10a edició ha estat  la més participativa de la història del festival. S’han presentat 117 propostes, el que equival a 450 joves inscrits.

La 10a edició del Festival Brot, ajornada el passat mes de març a causa de la situació sanitària, es posa en marxa de nou amb l’obertura del vot telemàtic per escollir les bandes musicals preferides del públic. Les votacions estaran obertes des d’avui  fins al pròxim 21 de desembre i les formacions guanyadores del premi del públic s’anunciaran el dimecres 23 de desembre.

Davant la impossibilitat de realitzar concerts presencialment, la tria de les propostes finalistes de la categoria Brot s’ha dut a terme de manera virtual i interna a partir de la valoració dels temes i informació aportada per cada proposta musical a la fitxa d’inscripció al Festival. El jurat ha valorat l’originalitat i creativitat de les formacions i la seva qualitat tècnica.

Les 10 bandes i solistes finalistes han realitzat una gravació individual en directe, a porta tancada i garantint les mesures de seguretat, a l’Espai Jove La Fontana i l’Espai Jove Les Basses, amb la col·laboració dels i les joves estudiants de la Casa d’Oficis de l’Espectacle en Viu. L’enregistrament del concert estarà disponible al canal de Youtube de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI. Des de la seva publicació i fins a les 24 hores del dilluns 21 de desembre, el públic podrà votar de manera telemàtica la seva formació preferida mitjançant un formulari online. La data màxima per la publicació de les bandes guanyadores del premi del públic serà el 23 de desembre.

Un dels enregistraments del Festival Brot, a l’Espai Jove La Fontana

En l’edició d’enguany s’ha ampliat, per primera vegada, l’edat de participació fins als 29 anys i s’ha mantingut fins a 18 anys en la categoria Embrió. Això ha ajudat que aquesta hagi estat l’edició del Festival Brot amb més participació de la seva història. Durant el mes de febrer es van inscriure 117 propostes (86 agrupacions i 31 solistes), el que suma un total de 450 joves inscrits i inscrites. De les 117 propostes inscrites, el jurat va seleccionar 24 propostes semifinalistes per la categoria Brot i 5 per la categoria Embrió.

Les bandes finalistes del Festival Brot 2020 en la categoria Brot són Asian Passerby, Istari, Lia Sampai & Adrià Pagès, Samuel Nagati & Júlia Delgado i La Chunga. Pel que fa a la categoria Embrió, els finalistes són Dreamers, Momentum, Quiròfan, Sabana i Siesta Polar.

Aquestes bandes finalistes ja han rebut el premi del jurat, de 300€ per la categoria Brot i de 150€ per la categoria Embrió. El premi del públic serà de 300€ i 150€ més, respectivament. Les bandes finalistes obtindran també 6 hores gratuïtes en bucs d’assaig dels equipaments organitzadors i un vídeo amb la filmació i edició  de les cançons interpretades a l’últim concert, que també rebran els participants de l’Embrió. A més, les propostes finalistes del Festival Brot són proposades per participar en alguns espais musicals de la ciutat com ara les festes de La Mercè, les festes de Santa Eulàlia – Lali Jove, Primavera als Barris i altres.

També des del Festival Brot es reforça l’assessorament als i les participants, i s’ofereix a totes les bandes semifinalistes una sèrie de formacions i assessoraments personalitzats i la possibilitat de participar en altres espais de l’escena musical amb persones expertes del sector musical, en col·laboració amb l’Associació Music Mentoring de Barcelona.

El Festival Brot l’organitza l’Ajuntament de Barcelona, impulsat des del Departament de Joventut, gràcies al treball conjunt dels diferents equipaments juvenils municipals que participen al Festival Brot: EJ Boca Nord, EJ Garcilaso, EJ La Bàscula, EJ La Fontana, EJ Les Basses, Casal de Joves de Les Corts, Casal de Joves del Coll i Centre Cultural Albareda.

Moment d’un dels concerts-enregistraments, del grup “La Chunga”.

El Brot 2020 obre inscripcions, ampliant el límit d’edat de participació fins als 29 anys!

De l’1 de febrer a l’1 de març, s’obre la convocatòria al festival de música jove de Barcelona. Hi podeu participar grups i solistes, d’entre 18 i 29 anys, amb propostes de qualsevol estil i gènere musical.

Aquesta és una crida per als i les joves amb passió per la música: ja podeu inscriure-us al Brot, el festival que, amb l’objectiu de promocionar i exhibir les vostres creacions musicals, impulsa el Departament de Joventut i diferents equipaments dels districtes de Barcelona: els cinc Espais Joves de la ciutat (La Fontana, Les Basses, Boca Nord, Garcilaso i La Bàscula), els Casals de Joves del Coll i de Les Corts i el Centre Cultural Albareda.

Podeu participar al festival ja sigui a títol individual (com a solistes) o a títol col·lectiu (en grup), apuntant-vos a una de les dues categories a concurs:
 El Premi Embrió: per a participants de fins a 18 anys.
 El Premi Brot: per a participants de fins a 29 anys

(com a novetat, enguany l’edat s’ha ampliat a 29 anys, amb l’objectiu de facilitar l’accés altres persones músiques joves!).

Quins premis podeu guanyar?

Categoría BROT:

Podreu fer-vos amb el guardó que atorga el jurat (dotat amb 1.800 € repartits de manera igualitària entre els i les 6 participants finalistes) i/o amb el premi del públic, dotat amb 300 € per aquell grup o solista més votat pels i les assistents a la final del Brot (el 30 de maig a l’Espai Jove Les Basses).

Categoría EMBRIÓ:
Opteu a dos premis, el premi del jurat dotat amb 750 € (repartits de manera igualitària entre els i les 5 participants finalistes), i un premi de 150 € per a la proposta més votada pel públic de la final de l’Embrió (el 29 de maig al Casal de Joves del Coll).

PERÒ AIXÒ NO ÉS TOT!

 • A més, totes les propostes participants que arribeu a la final, rebreu un vídeo amb la filmació de dues de les cançons que interpretareu al darrer concert.
 • També rebreu hores gratuïtes en els bucs d’assaig dels equipaments organitzadors
 • Les propostes finalistes sereu proposades per participar en alguns dels festivals de referència a Barcelona com La Mercè, L’Ali Jove (emmarcada en festes de Santa Eulàlia), el Primavera als Barris, el Festival Bioritme, entre d’altres…

No badeu: teniu temps per enviar la inscripció al Brot fins a l’1 de març!
Així que, anem per feina, apunta’t aquí:

https://inscripcions-ajuntament.barcelona.cat/index.php/946855

 

El Brot 2020 ja te nou cartell!

El Sergi Panizo Heredia, jove artista de 33 anys, és l’encarregat de donar imatge al Festival Brot 2020, guanyant el Concurs de Cartells convocat pel Departament de Joventut.

En aquesta 4a edició del Concurs de Cartells de Festivals per a Joves, impulsat pel Departament de Joventut, va rebre 71 propostes, de les quals 42 van estar presentades pel Brot i 29 es van presentar en la categoria Barcelona VisualSound (el festival audiovisual de creació jove de la ciutat).

Felicitats Sergi!

Brot 2020

Dissenyadores i dissenyadors! El Brot i VisualSound us necessiten!

Per quart any, s’obre el Concurs de cartells dels Festivals joves que el Departament de Joventut fa possible en col·laboració amb equipaments de diferents Districtes de Barcelona:

Qui hi pot participar?

Per participar heu de tenir entre 16 i 35 anys. Llegiu amb atenció les bases del concurs, segons les quals:

Cal que ompliu el formulari d’inscripció i envieu les vostres propostes gràfiques entre el divendres 27 de setembre i el dijous 17 d’octubre a les 24h. Alerta! No s’acceptaran propostes un cop finalitzat aquest termini.

Podeu presentar propostes per a un o per als dos festivals (com a màxim dues per a cadascun). Si voleu presentar obres per al Festival Barcelona VisualSound, necessitareu descarregar aquí la seva imatge identificativa.

Quins criteris han de complir els dissenys?

Les propostes gràfiques que presenteu han d’ajudar a difondre els festivals que el Departament de Joventut impulsa per donar suport a l’exhibició i promoció de la creativitat jove de Barcelona.

Podeu crear dissenys de temàtica lliure amb qualsevol estil o tècnica que permeti la fotoreproducció i la impressió a quatre colors.

Es valorarà especialment que les vostres creacions artístiques facin ús de motius o imatges que puguin associar-se a la particularitat de cadascun dels festivals, i que tingui present la perspectiva de gènere i de diversitat social i cultural.

Quins premis estan en joc?

Els cartells triats guanyaran, cadascun, 1.125€. S’escolliran segons els criteris mencionats anteriorment, la seva qualitat i la seva originalitat.

Una selecció de les imatges presentades a concurs, a més, s’exhibirà a equipaments juvenils de Barcelona.

+ info