Músics de fins a 29 anys, alerta: s’obren les inscripcions al Brot 2021!

Amb la publicació de les bases del Brot 2021, de l’1 al 15 de juliol s’obren oficialment les inscripcions al festival de música jove de Barcelona!

Adreçat a músics de fins a 29 anys, el Brot et permet donar a conèixer la teva proposta i fer-la créixer fins al seu màxim esplendor, com bé simbolitza el cartell d’aquesta, la seva 11a edició.

Te’l perdràs? De cap manera, oi?

Segueix llegint…

Qui pot participar al Brot 2021?

Tant si ets solista com part d’un col·lectiu, pots inscriure’t al Brot en una de les seves dues categories:

  • Per a músics de 14 a 18 anys: Categoria Embrió
  • Per a músics de fins a 29 anys: Categoria Brot

Pots participar-hi amb propostes de qualsevol estil o gènere musical, sempre que:

  • Hagis nascut després de l’1 de gener de 1992. En el cas de grups o bandes, com a màxim, un 25% dels components podran superar els 29 anys; en cap cas, però, es podran superar els 35 anys (és a dir, cap membre podrà haver nascut abans de l’1 de gener de 1986).
  • Si tu, o algun/a component del teu grup teniu menys de 18 anys, cal que aporteu l’autorització per a menors d’edat signada pel pare, mare o tutor/a legal, i adjuntar-ne un document acreditatiu.
  • Si et presentes a títol col·lectiu, el teu grup haurà de nomenar un/a representant o apoderat/ada únic/a.
  • La inscripció al Festival implica que tu i/o el teu grup heu de poder participar als concerts de les semifinals i a la final, si resultes o resulteu finalistes. RESERVA’T LES DATES: DEL 30 DE SETEMBRE AL 23 D’OCTUBRE (Alerta! Les dates que apareixen a les bases estan desactualitzades degut a la recalendarització que ha calgut fer per qüestions sanitàries i de seguretat).
  • No podràs participar si vas ser un/a dels guanyadors/es del Premi Jurat del Brot d’edicions anteriors a la del 2018.

Com a criteri de selecció, l’organització donarà prioritat a propostes de residents a la ciutat de Barcelona, i es reserva el dret d’excloure treballs que vulnerin la dignitat humana i/o promoguin l’odi, el menyspreu o la discriminació per qualsevol motiu.

Quins premis pots guanyar?

Per una banda, els i les participants a l’Embrió:

  • Opteu a dos premis: el premi del jurat dotat amb 750 € (repartits de manera igualitària entre els i les 3 participants finalistes), i un premi de 150 € per a la proposta més votada pel públic de la final de l’Embrió (el dijous 21 octubre).

Per altra banda, els i les participants del Brot:

  • Podeu fer-vos amb el guardó que atorga el jurat (dotat amb 1.800 € repartits de manera igualitària entre els i les 6 participants finalistes) i/o amb el premi del públic, dotat amb 300 € per aquell grup o solista més votat pels i les assistents a la final del Brot (el divendres 22 i el dissabte 23 d’octubre).
  • Els i les finalistes, podreu gaudir de 6 hores gratuïtes en bucs d’assaig dels equipaments organitzadors, i sereu proposats/ades per participar en alguns espais musicals de referència a Barcelona com La Mercè, la Lali Jove (emmarcada en les festes de Santa Eulàlia), el Primavera als Barris

A més, tots els i les finalistes, ja siguin de la categoria Embrió o Brot, guanyareu un video d’una cançó en directe, enregistrat a la final o després (prioritàriament, actuant en un dels equipaments organitzadors).

Qui organitza el Festival Brot?

Amb la voluntat de visibilitzar i impulsar el talent emergent de la ciutat, el certamen està promogut per l’Ajuntament de Barcelona des del seu Departament de Joventut de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, i equipaments de diferents districtes de la ciutat: