Inici/ Notícies

NOTÍCIES

Més de 4.000 persones coronen la Festa del Fitnes 2022

24/09/22

La Festa més esportiva de la ciutat ha tornat a omplir l’avinguda de la Reina Maria Cristina de ritme, música, activitat física i inclusió.

Tot i que s’esperava un dia de pluja, res ha pogut aturar als i les més de 4.000 barcelonins i barcelonines que, a les 10:00 hores, s’han plantat a l’avinguda de la Reina Maria Cristina preparats i preparades per gaudir, fent esport, de la popular jornada gratuïta.

En els 75 minuts que ha durat l’activitat, el gran equip de monitors i monitores, procedents 40 centres esportius públics i privats de la ciutat, no han baixat el ritme i han ofert tot un espectacle de coordinació i professionalitat, que ha deixat constància de la gran preparació i cohesió que emana el teixit esportiu de Barcelona.

Altrament, els i les instructores han col·laborat amb l’Institut Guttmann, referent en el tractament medicoquirúrgic i la rehabilitació integral de les persones amb una lesió medul·lar, un dany cerebral adquirit o una altra discapacitat d’origen neurològic, per crear les coreografies que ha ballat tothom. En aquest sentit, l’objectiu era treballar conjuntament per aconseguir generar passos universals que poguessin realitzar les persones amb mobilitat reduïda i, d’aquesta manera, fer la Festa accessible i inclusiva.

A més, totes aquelles persones usuàries de cadira de rodes han tingut l’oportunitat de seguir l’activitat de ben a prop gràcies a una zona reservada que ha habilitat l’organització davant de l’escenari, és més, a l’hora de la classe magistral, hi han pogut pujar per acompanyar a l’equip de tècnics i tècniques que han fet possible que la celebració de l’esdeveniment fos un èxit.

Festa Fitnes 2022
Festa Fitnes 2022
Festa Fitnes 2022
Festa Fitnes 2022

Obertes les inscripcions de la Festa del Fitnes 2022, que torna amb més ritme que mai!

28/06/22

Ja pots inscriure’t gratuïtament a la Festa del Fitnes 2022, que es durà a terme el 24 de setembre a l’avinguda Reina Maria Cristina, en el marc de les Festes de la Mercè.

S’acosta la Festa del Fitnes 2022, amb la proposta d’oferir als veïns i veïnes de la ciutat una classe magistral de fitnes al carrer.

Un gran nombre de centres esportius s’uniran per impartir coreografies de fitnes al ritme de la música, tot això gràcies als monitors i monitores de múltiples centres que hi participaran.

La celebració de la novena edició de la Festa del Fitnes el 24 de setembre és fruit de la iniciativa del consistori, a través de l’Institut Barcelona Esports i en col·laboració amb molts centres i clubs de Barcelona, que un any més s’apleguen per assolir un objectiu clar: conscienciar la ciutadania dels beneficis de practicar esport.

Per tal de fer la festa més inclusiva i, per tant, accessible per a les persones amb alguna mobilitat reduïda, l’organització col·labora amb l’Institut Guttmann. Aquesta entitat ha assessorat els monitors i monitores en la creació de coreografies amb un disseny universal que pugui seguir tothom.

Pots inscriure't a la Festa del Fitnes 2022 en l'apartat Inscripcions d'aquest mateix web.

Festa Fitnes 2022

La Festa del Fitnes 2022 torna a Monjuïc!

28/06/22

El proper 24 de setembre torna la festa amb més ritme i diversió del calendari esportiu: la Festa del Fitnes. Enguany l’activitat torna a l’avinguda de la Reina Maria Cristina (Montjuïc) i començarà a les 10.00 hores i les inscripcions ja estan obertes.

L’esdeveniment comptarà amb molts monitors i monitores de diferents centres esportius de Barcelona que se sumen a la festa i que, un any més, seran els encarregats de realitzar les coreografies que combinen diferents disciplines del fitnes i animaran a practicar esport als i les participants.

Festa Fitnes 2022

La Festa del Fitnes ha tornat amb el millor ritme!

24/09/21

Aquest matí, 24 de setembre, hem viscut una nova edició de la Festa del Fitnes a la ciutat, en el marc de "La Mercè més esportiva". La jornada, que ha comptat amb la presència del regidor d'Esports, David Escudé, ha estat tot un èxit i ha omplert el Moll de la Fusta del millor ritme, esport i diversió.

En total, hi han participat 1.000 persones, que juntament amb més de 30 monitors i monitores de diferents centres esportius de la ciutat, han realitzat una coreografia combinant diferents disciplines del fitnes a l’aire lliure. A més, enguany la festa ha batut rècords ja que en 24 hores es van exhaurir les inscripcions, demostrant una vegada més que aquest dia agrada i molt a la ciutadania!

L’activitat, que ha donat el tret de sortida a les 10.00 hores, s’ha realitzat garantint totes les mesures sanitàries i de seguretat vigents per tal de gaudir d’aquest gran dia d’esport a Barcelona.

Una festa accessible i inclusiva

La Festa del Fitnes, que ha comptat un any més amb la col·laboració de l’Institut Guttmann, ha realitzat diverses coreografies adaptades als ciutadans i ciutadanes amb mobilitat reduïda. És per aquest motiu que s'ha donat una resposta organitzativa adient a les necessitats i a les demandes del col·lectiu de persones usuàries de cadira de rodes per tal de facilitar-los l’accés a l’esdeveniment, així com durant la pràctica de la classe de fitnes multitudinària.

Enguany, l’objectiu d’aquesta trobada és promoure l’esport entre la ciutadania, en un matí en què una classe de fitnes s’ha convertit en el mitjà de diversió, a l’abast de tothom, i en una bona ocasió per fer salut.

Festa Fitnes 2019

Tot a punt per gaudir la Festa del Fitnes

17/09/21

El proper 24 de setembre torna la festa amb més ritme i diversió del calendari esportiu: la Festa del Fitnes. Enguany, tindrà lloc al Moll de la Fusta a partir de les 10.00 hores i les inscripcions ja estan exhaurides.

L’esdeveniment comptarà amb més de 30 monitors i monitores de diferents centres esportius de Barcelona adscrits, que un any més, seran els encarregats de realitzar una coreografia que combina diferents disciplines del fitnes i animaran a practicar esport als i les participants.

Festa Fitnes 2019

La Festa del Fitnes, al detall

10/09/21

La Festa del Fitnes va néixer l’any 2013 amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania de Barcelona a fer esport. Enguany, és una festa que permet gaudir d’una gran classe de fitnes dirigida, a l’aire lliure, amb personal especialitzat.

La festa començarà a les 10.00 hores i tothom qui ho vulgui, de forma gratuïta però amb inscripció prèvia, podrà gaudir d’una sessió de fitnes a càrrec de 30 monitors i monitores de diferents centres esportius de la ciutat. L’hora de recollida de les samarretes comença a les 08.30 hores.

L’any 2020, la Festa del Fitnes no es va poder celebrar a conseqüència de la pandèmia de la covid-19. No obstant això, aquesta nova edició se celebra seguint totes les indicacions i mesures sanitàries vigents per tal de gaudir d’un gran dia d’esport a la ciutat.

Festa Fitnes 2019

La Festa del Fitnes obre inscripcions!

10/09/21

La festa torna al Moll de la Fusta i se celebrarà el 24 de setembre en el marc de les Festes de la Mercè.

La Festa del Fitnes ja ha obert inscripcions, afanyeu-vos i inscriviu-vos en aquesta gran festa ciutadana que combina el fitnes, la música i la diversió.

A l’edició d’enguany, més de 30 monitors i monitores de diferents centres esportius de la ciutat seran els encarregats de realitzar una coreografia que combina diferents disciplines del fitnes.

Aquest any, la celebració es fa seguint la normativa dictaminada per les autoritats sanitàries de la Generalitat de Catalunya. No ho dubteu més i gaudiu de l’activitat física a l’aire lliure, de manera segura, en una de les classes dirigides més esperades de l’any.

Festa Fitnes 2019

La Festa del Fitnes torna a Montjuïc

02/07/19

El proper 22 de setembre se celebra una nova edició de la gran festa ciutadana del fitnes, que cada any aplega milers de persones en una gran classe de fitnes i activitat física a l’aire lliure.

Enguany, la Festa del Fitnes torna a la ubicació més habitual, l’avinguda de la Reina Maria Cristina, entre la plaça d’Espanya i la Font Màgica de Montjuïc.

Com en edicions anteriors, la festa començarà a les 10:00 hores i tothom qui ho vulgui, de forma gratuïta però amb inscripció prèvia, podrà gaudir de 30 minuts d’escalfament més 45 minuts d’una sessió de fitnes a càrrec de monitors i monitores de diferents centres esportius de la ciutat.

No us ho penseu més i animeu-vos a participar en un dels grans esdeveniments esportius de la ciutat. Tota una festa de l’esport barceloní que de ben segur us animarà a seguir practicant activitat física saludable!

Festa Fitnes 2019

Sent l’energia del fitnes i inscriu-te a la Festa!

02/07/19

La Festa del Fitnes ja ha obert inscripcions, afanyeu-vos i inscriviu-vos en aquesta gran festa ciutadana que combina el fitnes, la música i la diversió.

Enguany, la festa torna a Montjuïc i se celebrarà el 22 de setembre en el marc de les Festes de la Mercè. Ja sents l’energia de la festa?

Com en altres edicions, desenes de monitors de diferents centres esportius de la ciutat seran els encarregats de realitzar una coreografia que combina diferents disciplines del fitnes. Tot, per suar una mica i gaudir de l’activitat física a l’aire lliure en una de les classes dirigides més multitudinàries del món.

Festa Fitnes 2019

Preparat per a la Festa del Fitnes?

10/09/18

Divendres 7 de setembre vam gaudir de l'entrenament de la Festa del Fitnes, on vam descobrir com serà la coreografia de la gran classe de fitnes a l'aire lliure. Mireu el vídeo i practiqueu-la!

La Festa del Fitnes enguany se celebra el 23 de setembre al Moll de la Fusta, a partir de les 10:00 hores. T'hi esperem!

La ciutat balla al ritme de la Festa del Fitnes

23/09/18

Aquest 23 de setembre s’ha celebrat una nova edició de la Festa del Fitnes, un acte que ha servit per gaudir d’una gran classe de fitnes a l’aire lliure.

Aquest diumenge s’ha celebrat la Festa del Fitnes, un esdeveniment esportiu que ha reunit a milers barcelonins i barcelonines al Moll de la Fusta.

Enguany, la principal novetat de la festa emmarcada dins del marc de les Festes de la Mercè, ha estat el canvi d’ubicació i és que aquest any s’ha traslladat de l’avinguda de la Reina Maria Cristina al Moll de la Fusta.

Una edició més, la promoció de l’esport i l’activitat física saludable ha estat un dels grans objectius d’aquest esdeveniment. Al igual que anys anteriors, cal destacar la participació de tot un seguit de centres esportius, gimnasos i clubs de Barcelona adherits que un cop més han animat als seus usuaris i usuàries a apuntar-s’hi i a fer esport un diumenge més a ciutat.

A més, la Festa del Fitnes ha vetllat per donar una resposta organitzativa adient a les necessitats i a les demandes del col·lectiu de persones usuàries de cadira de rodes per tal de facilitar-los l’accés a l’esdeveniment.

Voleu guanyar 3 mesos de fitnes gratuïts?

20/08/18

El 23 de setembre, al Moll de la Fusta, se celebra la Festa del Fitnes, la classe multitudinària de fitnes a l’aire lliure que organitzem en el marc de les Festes de La Mercè. Per donar visibilitat a la festa, hem preparat un concurs ben senzill a través del qual regalem 3 mesos de subscripció gratuïta en un dels centres adherits que participen a la Festa del Fitnes d’enguany. Volem que feu esport i activitat física i us ho posem més fàcil que mai. Us ho expliquem!

El concurs és molt senzill. Es tracta de trobar diferents paraules relacionades amb la Festa del Fitnes que estan amagades en quatre sopes de lletres. Cada setmana, des del 20 d’agost i fins al 19 de setembre, a través de les xarxes socials de BCN Esports (Twitter, Facebook i Instagram stories), publicarem aquestes sopes de lletres. Llegiu les bases del concurs per conèixer-ne tots els detalls.

Per participar només heu de respondre correctament les publicacions. En els missatges de cada publicació, hi haurà informació rellevant que us ajudarà a resoldre la sopa de lletres (per exemple, el número de paraules que heu de trobar).

Entre totes les persones que participin i contestin correctament les publicacions, realitzarem un sorteig. El premi són 3 mesos gratuïts en qualsevol dels centres adherits que participen a la Festa del Fitnes i en el concurs. Els podeu consultar a les bases del concurs.

Sopa lletres concurs

Atenció: nova ubicació de la Festa del Fitnes!

18/07/18

La principal novetat de la Festa del Fitnes 2018 és que canvia d'ubicació. Enguany, la festa es trasllada de l'avinguda de la Reina Maria Cristina al Moll de la Fusta.

Serà a partir de les 10:00 hores quan milers de persones podreu gaudir de la classe de fitnes més multitudinària del món, un any més, en el marc de la Festes de la Mercè.

La Festa del Fitnes és, sens dubte, una oportunitat de rebre una classe dirigida de fitnes a l’aire lliure i participar en un esdeveniment únic, enguany al costat del port de barceloní. I qui sap si serà la manera d’animar-vos a fer esport de manera regular i ajudar-vos a millorar la qualitat de vida, si és que no ho feu ja.

Com en l’anterior edició, cal destacar la participació de tot un seguit de centres esportius, gimnasos i clubs de Barcelona adherits que un any més animaran als seus usuaris i usuàries a apuntar-s’hi. Descobreix quins són!

Moll de la Fusta

Una festa accessible

17/07/18

La Festa del Fitnes vol ser un esdeveniment obert també a la participació de ciutadans i ciutadanes amb discapacitat.

És per aquest motiu que es vetllarà per donar una resposta organitzativa adient a les necessitats i a les demandes del col·lectiu de persones usuàries de cadira de rodes per tal de facilitar-los l'accés a l’esdeveniment.

Alhora, fer la classe magistral accessible és també una bona manera d’animar el col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda a participar en igualtat de condicions, ja sigui en el si de la Festa o en l’oferta d’activitats físiques ordinària que promouen els equipaments esportius de la ciutat.

Així mateix, fer la festa accessible es converteix en una acció de sensibilització per a la resta de la ciutadania, donant visibilitat a les capacitats de les persones amb mobilitat reduïda (en aquest cas, aquelles que són usuàries de cadira de rodes), alhora que es fa palès que, només amb un seguit de mesures organitzatives, la seva participació és possible i enriquidora.

Una festa accessible

Mesures d’accessibilitat durant la Festa

Amb l’objectiu de facilitar la participació de les persones amb mobilitat reduïda a la Festa del Fitnes s’han previst les següents mesures d’accessibilitat:

  • Es comptarà amb la presència de dues persones usuàries de cadira de rodes en el si de l’equip tècnic que adaptaran les coreografies i facilitaran el seguiment de l’adaptació de coreografies.
  • Es prioritzarà l'accés de les persones usuàries de cadira de rodes i acompanyants a la zona més propera a l'escenari.
  • Els lavabos adaptats se situaran a prop de l'escenari del Moll de la Fusta.
  • Es reservaran places d'aparcament per a les persones que disposen de targeta de tolerància d'aparcament al Moll de la Fusta.

Barcelona Esport inclou

L’Institut Barcelona Esports (IBE), en el marc del programa “Barcelona Esport inclou”, es planteja consolidar l’enriquiment de la vida esportiva de la ciutat de Barcelona com una de les seves prioritats, garantint el dret a la pràctica de l’activitat física i esportiva al sector social de les persones amb discapacitat, per tal de millorar la seva qualitat de vida i col·laborar en l'objectiu d'una societat normalitzadora, inclusiva i respectuosa amb la diversitat.

I ho fa partint de la idea que l'activitat física i esportiva és una eina de foment de la salut, d'ús creatiu del temps de lleure i que la seva pràctica la converteix en un espai de relació social, motor per crear comunitat i, per tant, capital social.

Fas esport regularment?

17/07/18

Fas esport de manera regular? Per lliure o de manera dirigida? Vas al gimnàs o a un centre esportiu? Formes part d’algun club? Siguin quines siguin les respostes, el proper 23 de setembre tens l’oportunitat de gaudir d’un matí esportiu i saludable amb la Festa del Fitnes.

No només servirà per posar-vos en forma, sinó que també servirà per passar una bona estona acompanyats d’amics i familiars, ja que la participació és gratuïta i oberta a tothom.

També us oferirà l’oportunitat de de rebre una classe dirigida de fitness a l’aire lliure i participar en un esdeveniment únic. I qui sap si serà la manera d’animar-vos a fer esport de manera regular i ajudar-vos a millorar la qualitat de vida.

Com en l’anterior edició, cal destacar la participació de tot un seguit de centres esportius, gimnasos i clubs de Barcelona adherits que un any més animaran als seus usuaris i usuàries a apuntar-s’hi. Descobreix quins són. Fins i tot pots apuntar-t’hi i entrenar aquesta setmana fins que arribi dissabte amb la Festa del Fitnes!

Fas esport regularment

Recordeu la Festa del Fitnes de l'any 2017!

24/09/17

Prop de 6.000 persones van fet suar la ciutat a l'avinguda de la Reina Maria Cristina, amb la Festa del Fitnes 2017.

El diumenge 24 de setembre es va celebrar la quarta edició de la Festa del Fitnes. L’esdeveniment, va estar inclòs, com és habitual, dins del programa de la Festa de la Mercè. Hi van participar 6.000 persones a l’avinguda de la Reina Maria Cristina per gaudir d’una classe de fitnes pública i compartir-la amb amics, familiars i veïns. Els participants van estar movent l’esquelet durant una hora.

Més de 40 monitors dels diferents centres adscrits van ser els responsables de la coreografia, des de 3 escenaris diferents.

Com és habitual, l'activitat va comptar amb la participació de tot un seguit de centres esportius, gimnasos i clubs de Barcelona adherits que van animar als seus usuaris i usuàries a participar d’aquesta multitudinària classe de fitnes.

La Festa del Fitnes, com cada any, va tornar a ser un esdeveniment obert a les persones amb discapacitat.

Data 24 de setembre
Horari 10.00 hores
Lloc Av. Reina Maria Cristina (Montjuïc)
Durada 1h 15minuts

SEGUEIX-NOS