Inici/ L'esport al teu abast

L'ESPORT AL TEU ABAST

A Barcelona, fer esport és una activitat habitual. Petits i grans poden practicar tot tipus de disciplines esportives de manera fàcil i còmoda a qualsevol centre esportiu i club de la ciutat, ja que la ciutat disposa d'un nombre important d'instal·lacions esportives públiques i privades distribuïdes per tot el territori amb una completa oferta d’activitats físiques i esportives.

La pràctica esportiva és una activitat a l’abast de tothom gràcies a aquesta completa xarxa d’infraestructures que permet a la ciutadania estar en forma i fer salut, així com espais públics i instal·lacions a l’aire lliure amb els quals l’esport és encara més accessible a tothom.

La celebració de la vuitena edició de la Festa del Fitnes, el proper 24 de setembre, és el resultat de la xarxa que formen tots els centres i clubs de Barcelona, que un any més sumen forces per assolir un objectiu clar: que la ciutadania surti al carrer, amb responsabilitat i seguint les mesures sanitàries actuals, per participar en una gran classe de fitnes.


UNA FESTA SEGURA

La Festa del Fitnes va néixer l’any 2013 amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania de Barcelona a fer esport. Enguany, és una festa que permet gaudir d’una gran classe de fitnes dirigida, a l’aire lliure, amb personal especialitzat.

La festa començarà a les 10.00 hores i tothom qui ho vulgui, de forma gratuïta però amb inscripció prèvia, podrà gaudir d’una sessió de fitnes a càrrec de més de 30 monitors i monitores de diferents centres esportius de la ciutat. L’hora de recollida de les samarretes comença a les 08.30 hores.

L’any 2020, la Festa del Fitnes no es va poder celebrar a conseqüència de la pandèmia de la covid-19. No obstant això, aquesta nova edició se celebra seguint totes les indicacions i mesures sanitàries vigents per tal de gaudir d’un gran dia d’esport a la ciutat.


L’Institut Guttmann col·labora amb la Festa del Fitnes

Per tal de fer la festa més inclusiva, per tant, accessible a les persones amb alguna diversitat funcional, l’organització compta amb la col·laboració de l’Institut Guttmann.

Aquesta entitat ha assessorat als monitors i monitores per a la creació de coreografies amb un disseny universal que puguin fer aquelles persones amb cadira de rodes. A més, al moment de la classe magistral de fitnes, esportistes usuaris/es de cadira de rodes compartiran l’escenari amb la resta de personal tècnic dels centres esportius que dirigiran l’activitat. Tanmateix, el públic participant usuari de cadira de rodes podrà seguir les coreografies adaptades des d’una zona reservada situada davant de l’escenari.

L’Institut Guttmann és un referent en el tractament medicoquirúrgic i la rehabilitació integral de les persones amb una lesió medul·lar, un dany cerebral adquirit o una altra discapacitat d’origen neurològic, entre d'altres.

ambient Festa del Fitnes
Data 24 de setembre
Horari 10.00 hores
Lloc Moll de la Fusta (Moll de Bosch i Alsina)
Durada 1h 15minuts

SEGUEIX-NOS