Els monuments funeraris d’un camí de l’antiga Barcino perviuen a la Via Sepulcral Romana de la Plaça Vila de Madrid.

Entre els segles I i III d.c., molts ciutadans de les classes populars de l’antiga Barcino s’enterraven a banda i banda d’un camí que connectava la colònia romana amb la zona on hi ha ara Sarrià. Alguns d’aquells monuments funeraris perviuen a la Via Sepulcral Romana de la plaça Vila de Madrid.

Ares, esteles i cupes, uns monuments semicirculars, van romandre amagats durant segles sota el convent de les carmelites descalces, fins que a final dels anys quaranta es va descobrir la necròpolis durant la remodelació urbanística de la plaça.

Al costat de l’àrea arqueològica hi ha un Centre d’Interpretació on s’exposen els objectes trobats al jaciment i s’explica l’organització del territori de  Barcino i el complex món funerari romà.

Consulteu les ofertes disponibles per als usuaris del programa Gaudir Més.

Titularitat:
Centre públic

Horaris

La Via Sepulcral Romana que es troba a l´actual Plaça de la Vila de Madrid, correspon a un vial secundari que comunicava la colònia Barcino amb l´actual zona de Sarrià. La via arribava a la porta sud del cardo maximus i a ambdós costats de la mateixa es localitzaven els diferents monuments funeraris: ares, esteles i especialment cupes, uns monuments semicirculars que recorden una bóta de fusta. La zona funerària va estar en ús entre els segles I-III de la nostra era, i va quedar totalment colgada amb el pas dels temps i les constants deposicions de riera, fet que va facilitar la seva conservació. Al costat de l´àrea arqueològica, s´ubica un Centre d´Interpretació on s´hi poden veure els objectes trobats al jaciment, i on s´explica l´organització del territori de Barcino, la centuriació, les vies, els camins i també el complex món funerari romà, a través dels diferents ritus documentats a la necròpolis.

Adreça:
Plaça de la Vila de Madrid, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona