Birdie

 • Teatre

Agrupación Señor Serrano

Teatre d'objectes, vídeo, so, tècniques de performance... Tots aquests recursos els utilitza una companyia innovadora que en el seu nou muntatge ens parla del moviment en un sentit ampli: des de les migracions fins a les galàxies.

Dos miratges. D’una banda guerres, grans sequeres, desforestacions massives, costes contaminades, explotació laboral, inestabilitat política, pèssimes condicions sanitàries, persecucions, neteges ètniques, deportacions forçades, explotació abusiva de recursos naturals, aqüífers esgotats, escassetat d’aliments... De l’altra, supermercats ben fornits, seguretat al carrer, estabilitat familiar, bons serveis sanitaris, llibertats, treball remunerat, respecte pels drets humans, benestar raonable, reciclatge i energies renovables, prosperitat, mobilitat social... I entre els dos miratges, estols d’ocells. Milers d’ocells en migració constant, traçant formes impossibles sobre el cel. Moviment. Moviment incessant. Ocells, i més enllà, planetes, asteroides, matèries primeres, galàxies, sang, cèl·lules, armes, àtoms, electrons, publicitat, quarks, ideologia, por, residus, esperança. Vida. Res al cosmos s’està quiet. La quietud no existeix, és una quimera. L’única cosa que hi ha és moviment. Si és impossible aturar un electró, quin sentit té posar tanques als estols d’ocells?

Birdie és la proposta més nova de l'Agrupación Señor Serrano, una companyia barcelonina amb una notable projecció internacional que el 2015 va guanyar el Lleó de Plata a la Biennal de Venècia. Els “senyors” Serrano creen espectacles originals basats en històries que emergeixen del món contemporani, exploten la riquesa de recursos —tan aviat innovadors com vintage— per tal d’estendre els límits del seu teatre i utilitzen, per aconseguir-ho, disciplines que van de la performance al text, el vídeo, el so i les maquetes.

Una producció del Grec 2016 Festival de Barcelona, l'Agrupación Señor Serrano, la Fabrique de Théâtre - Service des Arts de la Scène de la Province de Hainaut, el Festival Terrassa Noves Tendències, Monty Kultuurfaktorij i el Festival Konfrontacje Teatralne.
Amb el suport de l’Oficina de Cultura de l’Ambaixada d’Espanya a Brussel·les, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Centre International de Formation en Arts du Spectacle de Bruxelles.
Agraïment especial a José Palazón per la cessió de la imatge de referència de l’espectacle.
Agraïments: Biennale di Venezia - Biennale College Teatro 2015, Panspermia – Marcel·lí Antúnez, Jordi Soler, Carles Guillem, Jaume Riera, Julia Pelletier, Lara Molina, Pasqual Gorriz, Arturo Rodríguez Morato, Fabrice Chan, Yannick Roman, Yasmina Boudia, Javier Bauluz i molt especialment a tots els participants en els workshops de la Biennal de Venècia i del CIFAS.
Esponsorització de les miniatures d’animals: Safari Ltd.

€€Esponsorització dels efectes especials: Nasa FX

Espectacle inclòs a l'activitat Performances del debat.

Fitxa artística

Creació: €lex Serrano, Pau Palacios i Ferran Dordal; Performance: €lex Serrano, Pau Palacios i Alberto Barberá; Veu en off: Simone Milsdochter; Cap de projecte: Barbara Bloin; Disseny de la il·luminació i videoprogramació: Alberto Barberá; Disseny de so i banda sonora: Roger Costa Vendrell; Vídeo: Vicenç Viaplana; Maquetes: Saray Ledesma; Vestuari: Nuria Manzano; Assistència a la producció: Marta Baran; Assessorament científic: Irene Lapuente / La Mandarina de Newton ; Assessorament del projecte: Víctor Molina; Assessoria legal: Cristina Soler; Management: Iva Horvat / Agente129;

Video

Dates

 • Data d'inici
  06/07/2016
 • Data de fi
  08/07/2016
 • Calendari
  21 h
 • Espai

  Sala Hiroshima
  http://hiroshima.cat

  Carrer de Vila i Vilà, 67, 08004 Barcelona, Espanya

 • Durada
  60 min
 • Llenguatge
  Espectacle en anglès, castellà i català
 • Preu
  20 €