Falsestuff. La muerte de las musas

 • Escena híbrida

Nao Albet/ Marcel Borràs

Pot la còpia igualar l’original? S'ho pregunten dos dels valors més joves i desacomplexadament innovadors de l'escena catalana actual, acompanyats d'un repartiment inesperat.

El dramaturg William Shakespeare va crear el personatge de Falstaff, un cavaller anglès que, a Enric IV, apareix per primer cop; és un covard que es vanta de tot de victòries que no ha aconseguit. És pura falsedat, potser per això el seu nom i les seves misèries inspiren aquest muntatge dirigit a quatre mans per Nao Albet i  Marcel Borràs, dos creadors escènics que ja han signat muntatges que van de La monja enterrada en vida a Atraco, paliza y muerte en Agbanäspach, Los Esqueiters (Grec 2015) o Mammón. Ara, ens expliquen la història d’André Féikiévich, un falsificador d’art obsessionat a captar a la perfecció l’essència de les obres que falsifica. Aquesta obsessió el portarà a explorar fins a límits insospitables la seva pràctica. Els seus actes fraudulents provocaran la fúria de Boris Kaczynski, que en l’intent d’atrapar-lo, s'adonarà que les pistes que segueix han estat falsificades fins al punt que resultarà impossible distingir entre la realitat i la farsa. El muntatge porta a escena un repartiment poc habitual. I és que, a més de les actuacions dels mateixos Nao Albet i Marcel Borràs, veurem a l'escenari el còmic Jango Edwards, l’actriu lituana Diana Sakalauskaite, el músic i actor Victor Lauwers, cofundador de la companyia belga Kuiperskaai, l'actor francès Naby Dakhli, l'artista performatiu Thomas Kasebacher, la ballarina Sau-Ching Wong i l’actriu Laura Weissmahr.

Una coproducció del Grec 2018 Festival de Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya i l'Associació Uns Nois que fan Teatre.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 14 anys.

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Nao Albet, Marcel Borràs Col·laboració en la dramatúrgia i la direcció: Lisaboa Houbrechts Interpretació: Nao Albet, Marcel Borràs, Jango Edwars, Naby Dakhli, Thomas Kasebacher, Victor Lauwers, Diana Sakalauskaité, Laura Weissmahr, Sau-Ching Wong Escenografia: Adrià Pinar, amb la col·laboració d’Oscar van der Put Vestuari: Vera Moles amb la col·laboració de Maria Gasa Il·luminació: Cube bz Composició musical i espai sonor: Nao Albet Disseny del so: Albert Balada Vídeo: Oslo Albet Caracterització: Toni Santos Coreografia: Nao Albet, Marcel Borràs, Sau-Ching Wong Moderador del col·loqui: Pedro Azara Ajudantia de direcció: Anna Serrano Ajudantia d’escenografia: Maria Alejandre Producció executiva: Anabel Labrador Traducció: Signewords Fotografia: Kiku Piñol

Dates

 • Calendari
  Del 28 de juny al 15 de juliol. Dimecres, a les 19 h; de dijous a dissabte, a les 20 h; diumenge, a les 18 h
 • Espai

  Teatre Nacional de Catalunya (TNC)
  http://www.tnc.cat

  Plaça les Arts, 08013 Barcelona, Barcelona, Espanya

 • Durada
  190
 • Llenguatge
  Alemany
 • Preu
  23