Hamlet

 • Teatre

William Shakespeare

The Wooster Group

A Hamlet, The Wooster Group torna a alguns dels temes presents en els seus últims treballs: una reflexió sobre la decadència i la transformació personal, social i política, i sobre l’espai que ocupen les representacions en directe en la cultura actual. Inspirant-se en la versió cinematogràfica que Richard Burton va fer de Hamlet l’any 1964 —TheatroFilm with Electronovision— així com en altres muntatges emblemàtics de l’obra, Wooster s’aproxima a la icònica tragèdia de Shakespeare amb una visió pròpia del segle XXI. The Wooster Group fa servir el vídeo com si es tractés d’un torrent d’imatges, una producció dinàmica que aporta informació visual als intèrprets. Els samples de so i les imatges que apareixen als monitors creen una representació alhora moderna i fidel al text original.

The Wooster Group va néixer d’un petit nombre d’artistes que el 1975 van treballar junts en el muntatge de Three Places in Rhode Island. Amb el temps, nous membres han entrat a formar part de la companyia i d’altres n’han marxat i hi han tornat, de manera que The Wooster ha esdevingut una trobada oberta d’artistes que col·laboren en la creació i el muntatge d’obres de teatre i multimèdia. Al llarg de tres dècades i sota la direcció d’Elizabeth LeCompte, el grup i els diferents artistes associats han creat quinze obres de teatre, sis pel·lícules, tres muntatges de ràdio i quatre coreografies, tots ells treballs on es posa en relleu la particular marca de la casa: un repertori flexible, una nova manera d’apropar-se als clàssics i una posada en escena innovadora.

Fitxa artística

Direcció: Elizabeth LeCompte; Moviment: Natalie Thomas; Intèrprets: Casey Spooner, Scot Shepherd, Daniel Pettrow, Lola Pashalinski, Ari Fliakos, Kate Valk, Judson Williams; Escenografia: Ruud van den Akker; Direcció de producció: Bozkurt Karasu; Vestuari: Claudia Hill; Vestuari addicional: Adam Kimmel; Il·luminació: Jennifer Tipton, Gabe Maxson; So: Geoff Abbas, Joby Emmons, Matt Tierney; So addicional: John Collins, Dan Dobson; Vídeo: Reid Farrington; Ajudant d'escenari: Ariella Beth Bowden; Ajudant de direcció: Teresa Hartmann; Ajudant de vestuari: Caitlin O'Connor, Ariella Beth Bowden; Ajudant de vídeo: Margaret Mann, Anna Henckel-Donnersmarck; Mestre de lluita: Felix Ivanov;

Author

William Shakespeare

Dates

 • Data d'inici
  27/06/2006
 • Data de fi
  01/07/2006
 • Calendari
  21:00 h.
 • Espai

  Mercat de les Flors
  http://mercatflors.cat

  Plaça Margarida Xirgu, 1, 08004 Barcelona

 • Llenguatge
  Anglès
 • Preu
  24 €