Rhum

 • Circ

Joan Montanyès / Martí Torras / Jordi Martínez

El Grec ret homenatge al desaparegut Joan Montanyès, «Monti», posant en escena l'espectacle en què treballava quan va morir l'any 2013: una reflexió sobre l'ofici de fer riure que parteix de la figura d'un pallasso del principi del segle XX.

Enrico Jacinto Sprocani (1904-1953), més conegut amb el nom de Rhum, va ser un dels grans pallassos de la primera meitat del segle XX. Amic del cineasta Jacques Tati, amb qui va rodar un film el 1935, era conegut per la seva habilitat extraordinària per a la improvisació. Però, com la de tants pallassos, la seva vida era desgraciada i la seva personalitat, turmentada. La figura d’aquest artista és el punt de partida de l’espectacle en què treballava Joan Montanyès, «Monti», pallasso i creador de Monti i Cia., quan va morir el maig de 2013. La seva desaparició va privar els espectadors d’aquest muntatge que finalment s’estrena al Grec gràcies a la complicitat del director i dramaturg Martí Torras, amb qui Monti estava treballant en aquells moments,  i de l’actor Jordi Martínez. Tots dos han fet realitat Rhum, un homenatge a l’ofici de pallasso on hi ha tendresa, humanitat, poesia i gamberrisme a parts iguals. L’espectacle, que posteriorment farà temporada al Teatre Lliure, disposa de la participació d’un planter d’artistes que van del pallasso Oriol Boixader «Oriolo» al músic Pep Pascual, entre d’altres.

Fitxa artística

Direcció: Martí Torras; Dramatúrgia: Martí Torras, Joan Montanyès «Monti»; Intèrprets: Jordi Martínez, Pep Pascual, Joan Arqué, Roger Julià i Guillem Albà. Amb la col·laboració especial de Oriol Boixader «Oriolo»; Composició musical: Joan Montanyès, Pep Pascual ; Direcció musical: Pep Pascual; Escenografia: Sarah Bernardy; Vestuari: Rosa Solé; Disseny d'il·luminació: Quico Gutiérrez; Disseny de so: Ramon Ciércoles ; Cap tècnic: Xavier Xipell «Xipi»; Direcció de producció: Carles Manrique - Velvet Events ; Producció executiva: Xavier Ribalaygua;

Video

Dates

 • Data d'inici
  24/07/2014
 • Data de fi
  26/07/2014
 • Calendari
  21 h
 • Espai

  Teatre Lliure Montjuïc
  http://www.teatrelliure.cat

  Passeig de Santa Madrona, 40

 • Durada
  75 min
 • Llenguatge
  Català
 • Preu
  18 e