Barcelona cultura

Creació i museus

Artificialia! Exòtica! Mirabilia!

Què deuen tenir a veure les pràctiques del cos i del transformisme amb el fons patrimonial del Museu Etnològic i de Cultures del Món? Ho veureu en la proposta escènica d’un cicle que posa en contacte artistes i espais museístics de la ciutat.

Aproximem-nos al fenomen del transformisme i a assumptes com la construcció del gènere des del punt de vista de l’antropologia. Us ho proposa un projecte de l’artista resident al Graner Xavier Manubens, que posa en relació les qüestions de gènere i les pràctiques del cos amb el fons patrimonial del Museu Etnològic i de Cultures del Món. Ho fa amb la col·laboració de les drag-queens, activistes i performers Mama Lynch i Norma Mor, de la coreògrafa i pensadora Luciana Cheregati, de l’actriu i artista Júlia Barbany i de la ballarina i docent al voltant de les pràctiques del cos Laura Ramírez. Elles protagonitzen, d’una banda, una intervenció sobre la col·lecció del museu en clau històrica i social, a partir de l’estudi dels objectes culturals, i, de l’altra, una performance site-specific sobre les construccions socials dels marcs d’identitat i les polítiques del cos, sempre amb l’objectiu de revisitar des d’una mirada contemporània el llegat de les societats d’altres temps.

Artificialia! Exòtica! Mirabilia! Poder i contracultura en la creació de marcs identitaris es pot veure al Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona com a part de Creació i Museus, un cicle de propostes escèniques en el qual artistes de disciplines diverses entren en contacte amb els museus i les institucions culturals de Barcelona i interactuen amb les instal·lacions i els fons dels espais en un seguit de muntatges de teatre, dansa, circ o música.

Una coproducció del Graner - Centre de Creació i el Museu Etnològic i de Cultures del Món.

Entrades exhaurides.

Per causes alienes a l'organització i que afecten el funcionament del museu, ens veiem en la necessitat de suspendre la presentació de l'acció "ARTIFICIALIA! EXÒTICA! MIRABILIA!" prevista per al diumenge 27 de juny al Museu Etnològic i de Cultures del Món. Disculpeu les molèsties.

Fitxa artística

Concepció i creació: Xavier Manubens Interpretació: Mama Lynch, Norma Mor, Luciana Cheregati, Júlia Barbany, Laura Ramírez

Galeria multimèdia

Dades

Dates i horaris diumenge 27/6 - 17:00 H diumenge 27/6 - 18:00 H diumenge 27/6 - 19:00 H

Espai Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona - Montjuïc

Activitats relacionades

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades