Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Cafè Europa

Catalunya Ràdio 26/06 - 27/08

Aquest programa radiofònic repassa, amb sons i paraules, les essències d’Europa, que és un dels centres d’interès de l’edició d’enguany del Grec Festival de Barcelona.

Catalunya Ràdio s’afegeix al Grec Festival de Barcelona un any més i, com ha fet cadascuna de les últimes edicions, proposa a l’audiència un espai que s’adapta al tema del Grec 2022. Així, enguany Europa serà el territori poètic i musical pel qual ens conduirà el periodista musical Albert Puig. Els programes també estaran disponibles al web de Catalunya Ràdio.

Capítol 1
Emissió el 26 de juny
Els concerts catalans al Teatre Grec
Aquest primer programa se centra en la presència catalana en la programació de música en directe al Teatre Grec. Concerts com els que commemoren els 25 anys de l'aparició del primer disc de Roger Mas, la primera actuació al recinte dels Pets, l'homenatge a Jaume Sisa i el duet entre Marco Mezquida i Salvador Sobral són alguns assumptes sobre els quals parla el primer programa del Cafè Europa.

Capítol 2
Emissió el 3 de juliol
Altres ritmes
El segon programa de la temporada destacarà la presència d'artistes que ens acosten al Grec des d'una perspectiva molt personal i reivindicant la importància de les arrels en el món de la música. Des de Mercedes Peón i la seva combinació irreverent de tradició gallega i electrònica, fins a la Nit de fados amb Cuca Roseta i Camané, passant per la manera sempre particular de veure la chanson francesa Jane Birkin.

Capítol 3
Emissió el 10 de juliol
Teatre
El tercer lliurament de Cafè Europa busca el so del teatre del Grec 2022. Grans compositors de casa, com Joel Condal, Joan Garriga o Aurora Bauzà, posen música a muntatges teatrals com 28 i mig o Cantus gestualis, mentre que grans referències de la música internacional com Scott Gibons o Daniel Freitag s'amaguen rere muntatges imprescindibles com Bros o Un enemic del poble.

Capítol 4
Emissió el 17 de juliol
Petits escenaris
Una repassada als espais on es programen les propostes musicals més amagades i arriscades de la programació del Grec 2022. Av. Paral·lel 62, el Molino o la plaça de Margarida Xirgu acullen concerts de Tarta Relena, Gemma Humet, Tronco o Las Marikarmen.

Capítol 5
Emissió el 24 de juliol
Dansa
Un programa dedicat a compositors como Ólafur Arnalds, Joep Bevin, Ryuichi Sakamoto o Hadren entre altres, autors de la música de grans coreografies programades en aquest Grec 2022.

Capítol 6
Emissió el 31 de juliol
Flamenc
Avui fem un recorregut per les diferents propostes que inclouen el flamenc dins de la programació del Grec 2022. Anirem des del pati del districte de Nou Barris amb Josemi Carmona i Alba Carmona, entre altres, passant pel Molinex i Flamenco Queer o alguns espectacles de dansa que inclouen elements del flamenc.

Capítol 7
Emissió el 7 d'agost
Públic familiar
Ens endinsem en la música dels espectacles dedicats als més petits i a la vida en família. Des de la presència en el Grec en família de Joan Miquel Oliver i Quimi Portet fins als espectacles de titelles com El gran goril·la o un muntatge de la companyia Thomas Noone Dance, fins a propostes teatrals com Bajau, amb música de compositors catalans com Joel Condal.

Capítol 8
Emissió el 14 d'agost
Entre la clàssica i els musicals
Repassem la programació de música clàssica del Grec 2022 amb les propostes de l'OBC o del cor de noies de l'Orfeó Català. Parlem també de musicals, recordant la gran nit dedicada a Sondheim al Teatre Grec o el muntatge digital Immersive Next to Normal amb la veu d'Alice Ripley.

Capítol 9
Emissió el 21 d'agost
Els inclassificables
Determinades propostes musicals del Grec són difícils de classificar o bé perquè ignoren els tòpics o bé per la multidisciplinarietat que apliquen els artistes a les seves propostes. En aquest programa escoltarem a Lu Rois, Sílvia Pérez Cruz, Bru Ferri o Christina Rosenvinge entre molts altres inclassificables.

Capítol 10
Emissió el 28 d'agost
Música i cinema
A Sala Montjuïc s'han combinat els concerts amb les projeccions de pel·lícules com ara Belfast o Call me by your name. Escoltarem música dels grups Los Stompers, Carosones o Yacine Belahcene i les bandes sonores de totes les cintes projectades.

 

Més informació:
ccma.ca/catradio

Galeria multimèdia

Dades

Dates i horaris diumenge 26/6 - 20:00 H diumenge 3/7 - 20:00 H diumenge 10/7 - 20:00 H diumenge 17/7 - 20:00 H diumenge 24/7 - 0:00 H diumenge 31/7 - 0:00 H diumenge 7/8 - 0:00 H diumenge 14/8 - 0:00 H diumenge 21/8 - 0:00 H diumenge 28/8 - 0:00 H

Espai Catalunya Ràdio

Duració51 min

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades