Barcelona cultura

El Grec, a la Xirgu: quarta i última setmana

Els estils més moderns de dansa i música que sonen a les capitals africanes, una invasió musical alienígena, moda, pintura corporal i un final de festa amb tambors. Tot ho trobareu en la darrera setmana de programació a la plaça de Margarida Xirgu.

Sessió de danses urbanes a càrrec d'Afrojam Bcn​
21 de juliol, a les 18.30 h
Azonto, afrohouse, kuduro, dancehall, ndombolo, coupé, décalé... Us sonen aquests noms? Doncs són els estils de música i ball que escolten i amb què es mouen els ciutadans i ciutadanes de moltes capitals africanes, i que deriven de l’afrobeat. Aquest és un espai pensat per fer sonar i ballar aquests ritmes i per crear comunitat a partir de la música i el ball, i que se centra en els ritmes urbans que sonen a l’Àfrica actual.


Jokkoo, Alien Nomad Sound, a la plaça
Col·lectiu Jokkoo
22 de juliol, a les 18.30 h
Jokkoo, un col·lectiu barceloní centrat en les noves narratives musicals d’arrel africana, ens proposa una performance participativa que sembla una història de ciència-ficció i que acaba amb una sessió de DJ i vocalistes. Veniu a veure com un carro escultural arriba a la plaça i es transforma en el centre d’un seguit d’operacions sòniques alienígenes que tindran entretingut el públic una bona estona. Els membres del col·lectiu són uns reis del reciclatge, ja que utilitzen material de rebuig per crear unes plàstiques apassionants. Quan acabi la sessió, desmuntaran el carro i desapareixeran igual que han arribat. Estigueu-hi al cas, ja que abans de les funcions munten un taller en el qual converteixen el públic assistent en alienígenes que formen part de la festa. Voleu participar-hi?


DJ Owey
23 de juliol, a les 18.30 h, i 24 de juliol, a les 18.30 i 20.00 h
L’activitat a la plaça comença molts dies amb una sessió de la DJ Owey, tot un referent dels sons negres en l’escena musical barcelonina. Molta gent s’ho ha passat la mar de bé a les seves sessions, on sonen les músiques d'arrel negre més interessants del moment.


Moda africana
23 de juliol, a les 19.00 h
La moda és un element especialment representatiu de la cultura africana i es caracteritza pels colors vius i els estampats llampants. La voleu veure de ben a prop? Doncs passeu per la plaça de Margarida Xirgu i hi trobareu una desfilada de moda en la qual dissenyadors i dissenyadores africans o afrodescendents residents a Barcelona us mostraran les seves creacions. 


Utopia colonial
Montserrat Anguiano
23 de juliol, a les 19.00 h
Una artista afrocatalana, feminista i antiracista que s’expressa mitjançant les arts plàstiques i pren com a llenç la pell humana mateixa. És la Montserrat Anguiano, una artista nascuda a Barcelona el 1982 que converteix el cos en un llenç des del qual ens parla sobre l’empoderament de les dones i sobre la bellesa dels cossos en general.


Ngomez Nokass
24 de juliol, a les 19.00 h
Aquesta formació senegalesa està constituïda per descendents de guewels africans, especialistes en explicar contes, dir poesia i fer música, que protagonitzen un dels concerts que els han fet coneguts a tota la ciutat. Amb instruments com el sabar o el djembé, us oferiran tota una lliçó de percussió i de danses africanes, en una mena d’huracà de so i de ritme que convida a ballar sense parar amb la màxima energia. Deixeu-vos emportar pel ritme!
 

Espectacles gratuïts

GRAELLA D'ACTIVITATS

Galeria multimèdia

Dades

Dates i horaris dimecres 21/7 - 18:30 H dijous 22/7 - 18:30 H divendres 23/7 - 18:30 H dissabte 24/7 - 18:30 H

Rang de preusActivitats gratuïtes

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades