Barcelona cultura

El Grec, a la Xirgu: segona setmana

Música d’arrel negra, un combinat d’artistes ple de grans estrelles, tap dance, tradicions senegaleses i molt més, en la segona setmana de propostes escèniques a la plaça de Margarida Xirgu.

DJ Owey
7 i 9 de juliol, a les 18.30 h
L’activitat a la plaça comença molts dies amb una sessió de la DJ Owey, tot un referent dels sons negres en l’escena musical barcelonina. Molta gent s’ho ha passat la mar de bé a les seves sessions, on sonen les músiques d'arrel negre més interessants del moment.

Els artistes de la Xirgu
Kerol / Anna Mbengue / Fre3 Bodies / DJ Owey / Robert Dokponnou / Ven a bailar (dia 7)
Kerol / Anna Mbengue / DJ Owey / Fre3 Bodies / Ven a bailar (dia 9)
Kerol / Anna Mbengue / DJ Owey / Fre3 Bodies / Ven a bailar / Sargon / Desconekt-A2
(dia 10)
7 i 9 de juliol, a les 18.45 h
10 de juliol, a les 19.00 h
Un espectacle informal i divertit, amb artistes diferents depenent del dia. Com a mestre de cerimònies, Kerol, un artista singular que combina els malabars amb el beatbox. Serà qui presenti un seguit d’artistes que de vegades repetiran i de vegades s’alternaran: la ballarina senegalesa Anna Mbengue, que veureu en totes les funcions; la DJ Owey i els seus sons d’arrel negra; joves valors de la dansa com el grup Fre3 Bodies; el ballarí i percussionista de Benín Robert Dokponnou, o el col·lectiu Desconekt-A2 i les seves danses urbanes.


Fre3 Bodies, Nadine Gerspacher, Ombline Huvelle
Las otras viudas
7 de juliol, a les 19.45 h
Una peça de dansa física creada per Nadine Gerspacher en col·laboració amb la també coreògrafa i ballarina Ombline Huvelle i les ballarines de la companyia Fre3 Bodies, en la qual se’ns explica la història d’un seguit de personatges femenins que lluiten per superar la pèrdua de les seves parelles. La peça s’inspira en els palcos de las viudas del Teatro Colón de Buenos Aires, on les vídues gaudien de l’espectacle mentre mantenien el seu dol ocult als ulls de la resta del públic.

Alien Sound a la plaça - Cancel·lat
Col·lectiu Jokkoo
8 de juliol, a les 18.30 h
Jokkoo, un col·lectiu barceloní centrat en les noves narratives musicals d’arrel africana, ens proposa una performance participativa que sembla una història de ciència-ficció i que acaba amb una sessió de DJ i vocalistes. Veniu a veure com un carro escultural arriba a la plaça i es transforma en el centre d’un seguit d’operacions sòniques alienígenes que tindran entretingut el públic una bona estona. Els membres del col·lectiu són uns reis del reciclatge, ja que utilitzen material de rebuig per crear unes plàstiques apassionants. Quan acabi la sessió, desmuntaran el carro i desapareixeran igual que han arribat. Estigueu-hi al cas, ja que abans de les funcions munten un taller en el qual converteixen el públic assistent en alienígenes que formen part de la festa. Voleu participar-hi?

Tatakai - Cancel·lat
9 de juliol, a les 19.30 h
La ballarina, cantant i coreògrafa barcelonina Adhara Jackson, que es va formar en diverses escoles de ball, va acabar convertint el tap dance en la seva vida. Ara encapçala un espectacle i una companyia que ens expliquen la història d’un bar singular regentat per tres ballarins de tap dance. Van obrir el negoci pensant que seria un espai on prendre un cafè o un refresc, i on també es pogués ballar, assajar o muntar una jam. Però els seus clients i clientes també tenen veu i la volen fer escoltar. Ja veureu que aquest conjunt d’artistes fan servir disciplines diferents i que, a més de barrejar claqué i danses urbanes, són capaços de cantar i de tocar instruments en directe.

Slasptick - Cia Mar Gómez​
9 de juliol, a les 19.30 h
Amb 'Slapstick' transportem a les arts de carrers un curtmetratge còmic sense pantalla sobre un personatge que espera un tren. El nostre personal homenatge a el cinema mut, amb figures com Charles Chaplin, Buster Keaton o Harold Lloyd com a principal font d'inspiració. Un espectacle de dansa teatre i clown on cops, caigudes i situacions físicament extremes i inversemblants es poden gaudir en directe de la mà d'un personatge d'una comicitat blanca, que inspira tendresa i humor a parts iguals. Així, darrere d'aquests gags que ens poden tornar a fer riure com si fóssim nens, vam descobrir una gran dosi d'humanitat.

Espectacles gratuïts

GRAELLA D'ACTIVITATS

Galeria multimèdia

Dades

Dates i horaris dimecres 7/7 - 18:30 H dijous 8/7 - 18:30 H divendres 9/7 - 18:30 H dissabte 10/7 - 18:30 H

Espai Plaça de Margarida Xirgu

Rang de preusActivitats gratuïtes

Activitats relacionades

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades