Barcelona cultura

El Grec, a la Xirgu: tercera setmana

Sons amb arrels negres, una jam que ens transporta als ambients més moderns de les ciutats africanes, moda i tota la poesia d’un continent, en la tercera setmana d’activitats a la plaça de Margarida Xirgu.

DJ Owey
14 i 15 de juliol, a les 18.30 h
L’activitat a la plaça comença molts dies amb una sessió de la DJ Owey, tot un referent dels sons negres en l’escena musical barcelonina. Molta gent s’ho ha passat la mar de bé a les seves sessions, on sonen les músiques d'arrel negre més interessants del moment.

Slasptick - Cia Mar Gómez​
14 de juliol, a les 18.40 i 16 de juliol
Amb 'Slapstick' transportem a les arts de carrers un curtmetratge còmic sense pantalla sobre un personatge que espera un tren. El nostre personal homenatge a el cinema mut, amb figures com Charles Chaplin, Buster Keaton o Harold Lloyd com a principal font d'inspiració. Un espectacle de dansa teatre i clown on cops, caigudes i situacions físicament extremes i inversemblants es poden gaudir en directe de la mà d'un personatge d'una comicitat blanca, que inspira tendresa i humor a parts iguals. Així, darrere d'aquests gags que ens poden tornar a fer riure com si fóssim nens, vam descobrir una gran dosi d'humanitat.


Els artistes de la Xirgu
Kerol / Anna Mbengue / DJ Owey / Ku’dancin Afrobeatz / Desconekt-A2 / Robert Dokponnou / Wakanda Queen
14 de juliol, a les 19.00 h
Un espectacle informal i divertit, amb artistes diferents depenent del dia. Com a mestre de cerimònies, Kerol, un artista singular que combina els malabars amb el beatbox. Serà qui presenti un seguit d’artistes que de vegades repetiran i de vegades s’alternaran: la ballarina senegalesa Anna Mbengue, un dels fils conductors de la proposta; la DJ Owey i els seus sons d’arrel negra; les danses moderníssimes del col·lectiu Ku’dancin Afrobeatz; el col·lectiu Desconekt-A2 i les seves danses urbanes, o el ballarí i percussionista de Benín Robert Dokponnou.


Sessió de danses urbanes a càrrec d'Afrojam Bcn​
15 de juliol, a les 19.00 h
Azonto, afrohouse, kuduro, dancehall, ndombolo, coupé, décalé... Us sonen aquests noms? Doncs són els estils de música i ball que escolten i amb què es mouen els ciutadans i ciutadanes de moltes capitals africanes, i que deriven de l’afrobeat. Aquest és un espai pensat per fer sonar i ballar aquests ritmes i per crear comunitat a partir de la música i el ball, i que se centra en els ritmes urbans que sonen a l’Àfrica actual. 


Poesia contemplativa, un paisatge africà
16 de juliol, a les 18.30 h
Àfrica és bellesa i és poesia, com comprovareu en una experiència escènica en la qual es van succeint accions diverses, un viatge líric a les essències africanes que està protagonitzat per artistes i personatges que s’inspiren tant en la plàstica del continent com en els sentiments que transmeten les persones que hi viuen. Hi haurà la ballarina i coreògrafa Anna Mbengue, entre altres artistes. I no hi faltaran... les zebres, les marionetes africanes o l’entranyable Sargon, que acaba de tornar d’un viatge al continent africà. Un espectacle adreçat a les famílies, recomanat especialment per a nens i nenes a partir de 2 anys i per a les persones que els acompanyen.


Moda africana
16 de juliol, a partir de les 19.30 h
La moda és un element especialment representatiu de la cultura africana i es caracteritza pels colors vius i els estampats llampants. La voleu veure de ben a prop? Doncs passeu per la plaça de Margarida Xirgu i hi trobareu una desfilada de moda en la qual dissenyadors i dissenyadores africans o afrodescendents residents a Barcelona us mostraran les seves creacions. 

 

Espectacles gratuïts

GRAELLA D'ACTIVITATS

Galeria multimèdia

Dades

Dates i horaris dimecres 14/7 - 18:30 H dijous 15/7 - 18:30 H divendres 16/7 - 18:30 H

Espai Plaça de Margarida Xirgu

Rang de preusActivitats gratuïtes

Activitats relacionades

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades