Barcelona cultura

Creació i museus

Els colors de la pluja

Teatre, poesia escènica i cançó d’autor en un diàleg entre la creadora Laia Alsina i l’exposició que es pot veure a El Born Centre de Cultura i Memòria.

Després de la pluja, una pluja negra d’aquelles que amara desagradablement els mitjons i fa impossible treure’s la mullena de sobre, dos nens esperen que arribin els primers raigs de sol. Però esperen el sol o esperen que, després d’anys de conflicte polític, arribin temps d’estabilitat i bonança? El sol, però, de vegades no escalfa. De vegades el sol crema i encega, com poden fer-ho també segons quines idees. Perquè és cert que totes les pluges són negres o és que, potser, aquesta idea l’hem après a l’escola?

Els colors de la pluja sorgeix d’un diàleg entre la música, les arts escèniques i l’exposició “Per una educació en llibertat. Barcelona i l’escola. 1908-1979”. Aquest diàleg creatiu comença amb la visita de la creadora Laia Alsina a l’exposició, on s’enceta el procés creatiu per desenvolupar una peça metafòrica i poètica que fa servir la música de Montañez com a fil conductor per transitar pels diferents moments de la història de l’educació a Barcelona. El resultat és una obra que beu dels conceptes, fets històrics i sensacions que transmet l’exposició i que hi estableix un diàleg a través de la paraula, la cançó i la metàfora de l’educació com a tempesta de llibertat.

Els colors de la pluja és una cocreació del Teatre Tantarantana, El Born Centre de Cultura i Memòria i El Martell i està inspirada en l’exposició "Per una educació en llibertat. Barcelona i l’escola. 1908-1979", que es pot veure a El Born Centre de Cultura i Memòria, fins al 27 de març de 2022.

Lentrada és lliure, però és imprescindible fer reserva..

 

Fitxa artística

Cocreació: Tantarantana, El Born Centre de Cultura i Memòria, Companyia El Martell Autoria i direcció: Laia Alsina Ferrer Direcció i interpretació musical: Montañez Interpretació: Cristina Arenas, Martí Salvat Escenografia i vestuari: Carlota Masvidal

Galeria multimèdia

Dades

Dates i horaris dijous 1/7 - 18:00 H dijous 1/7 - 19:00 H dijous 1/7 - 20:00 H dissabte 3/7 - 18:00 H dissabte 3/7 - 19:00 H dissabte 3/7 - 20:00 H diumenge 4/7 - 18:00 H diumenge 4/7 - 19:00 H diumenge 4/7 - 20:00 H

Espai El Born Centre de Cultura i Memòria

Activitats relacionades

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades