Barcelona cultura

Creació, colonialitat, racisme

Flamenc i negritud, més enllà dels sons

Un cicle de debats que es planteja com una oportunitat per reiniciar una conversa inacabada entre persones afrodescendents i africanes, i entre aquestes persones i la ciutat on viuen.

Una coneguda cantant (en connexió virtual) i una bailaora que formen part de la programació d’enguany del Grec Festival de Barcelona parlen sobre flamenc i negritud amb la periodista Tania Adam.

“Buika, la veu negra més flamenca” o “Yinka, negra i flamenca” són alguns dels titulars que acostumen a acompanyar la cantaora Buika i la bailaora Yinka Esi Graves. Totes dues dones han arribat al flamenc de maneres dispars: l’una, des de les seves arrels guineanes a Mallorca, i l’altra, des de la seva experiència afrojamaicana. No obstant això, la seva negritud està envoltada de negacions que transcendeixen el color i tenen implicacions polítiques, socials i estètiques que s’expandeixen en el temps i l’espai de les cultures andaluses, i transita pel flamenc a través de mites i certeses.

Fa més de dos anys que El Dorado - Sociedad Flamenca Barcelonesa explora l’empremta de la negritud en el flamenc mitjançant els sons. En aquest diàleg, proposa anar més enllà de les anàlisis etnomusicològiques o historicistes per explorar el flamenc a partir dels cossos de Buika i Graves. I és que l’experiència del cos negre en aquesta cultura pot fer una aportació particular que paga la pena analitzar i visibilitzar. La conversa ens ajudarà a entendre com s’enfronta un cos que va a la recerca d’una memòria encarnada, a tots aquells espais que li neguen la seva pròpia història.

Activitat en col·laboració amb El Dorado - Sociedad Flamenca Barcelonesa.

Més informació sobre inscripcions, pròximament.

Dades

Dates i horaris dimarts 27/7 - 19:00 H

Espai El Dorado - Sociedad Flamenca Barcelonesa

Rang de preusActivitats gratuïtes

Activitats relacionades

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades