Barcelona cultura

Blog

Últims articles

Christophe Slagmuylder va convertir el Kunstenfestivaldesarts de Brussel·les a partir del llegat de la carismàtica Frie Leysen en el que és ara, el gran festival híbrid d'Europa, el lloc del risc i del desafiament, on les arts escèniques es troben amb totes les arts. El 2019 va assumir el repte de dirigir un transatlàntic, el Festwochen de Viena, un dels grans festivals europeus, juntament amb Avinyó i Edimburg, amb el repte de fer-lo caminar per altres camins sense perdre la seva essència. De Viena, venen al Grec 'Una imagen interior' i 'Idiota'.
Per a la inauguració del Grec 2022, tindrem l'oportunitat de veure davant dels nostres ulls la consolidació d'una coreògrafa que hem vist créixer i que ens presentarà 'How to cope with a sunset when the horizon has been dismantled', una peça que Marina Mascarell va estrenar el febrer passat a Amsterdam. I diem que la veurem consolidar-se perquè la companyia que la interpretarà és la Nederlands Dans Theater (NDT), potser la millor d'Europa. Compartirà nit amb William Forsythe i Sharon Eyal, el gran pare de la dansa contemporània i una coreògrafa que és al top mundial, respectivament.
L’any 2020, l'Ajuntament de Barcelona va decidir transformar els premis Ciutat de Barcelona en un seguit de beques per a la creació artística. En la categoria d'arts escèniques, 40 companyies o artistes van estar seleccionats amb projectes, alguns dels quals han crescut fins a convertir-se en espectacles que, o bé ja s'han estrenat, o bé arribaran als teatres en els propers mesos. Hem seleccionat alguns d'aquests projectes i els hem preguntat als seus creadors sobre ells i com veuen la creació artística a Barcelona en aquests temps pandèmics. En un post anterior vam parlar d'Atresbandes, Col·lectiu Que no Salga de Aquí i Glòria Balañà.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades