Anar al contingut principal
Barcelona cultura

El Grec en xarxa

El Grec en xarxa

Amb la Sala Beckett, el Palau de la Música, el Liceu o un festival dedicat a Bach; amb tots aquests agents de la vida cultural barcelonina i alguns més col·labora el Grec, un festival dedicat a fer xarxa per mantenir la creació local.

I és que estem envoltats de talent, només cal posar els mitjans perquè es manifesti i tothom en pugui gaudir. Ho fan equipaments de la ciutat com la Sala Beckett, que té cada any un/a artista resident (enguany és Daniela Feixas) que mostra el seu treball com a part de la programació del festival. Enguany, el Palau de la Música també té un compositor convidat, Ola Gjeilo, que durant aquest curs treballarà amb aquesta institució barcelonina. El voleu conèixer? Veniu al Grec, que ofereix un concert coral i una proposta d’improvisació en els quals és protagonista. El Gran Teatre del Liceu i escoles de la ciutat han treballat conjuntament en un seguit de microòperes que podreu veure (ÒH!PERA) en diversos espais del gran teatre de la Rambla i que connecten dramaturgs/gues i llibretistes emergents, compositors/es i futurs/es tècnics/ques de l’escena catalana. Col·laboracions amb el cicle Escenes de L’Auditori, amb col·lectius musicals de la ciutat com El Dorado, que organitza el festival Desvarío. Flamenc a Nou Barris o propostes conjuntes amb festivals de la ciutat i més enllà, com el Bachcelona o FiraTàrrega (passeu per la plaça de Margarida Xirgu per veure els espectacles de Ferran Orobitg, Sergi Estebanell o La Corcoles) són algunes altres mostres de la voluntat del Grec de treballar en xarxa amb altres institucions i festivals per concedir el màxim protagonisme a la creació local.

Igualment, el concert de Momi Maiga que s’ofereix al TNC de manera gratuïta és una col·laboració amb la Fira Mediterrània de Manresa i, més enllà de l’escena local, el festival treballa enguany en xarxa amb el Teatro Central de Sevilla en l’espectacle The second woman i col·labora en altres projectes amb el Festival d’Avinyó, entre moltes altres col·laboracions en la coproducció d’espectacles.

Image: 
Compra d'entrades