Anar al contingut principal
Barcelona cultura

28 i mig

La Perla 29 / Oriol Broggi

Teatre Grec 11/07 - 12/07

Les imatges i l’estètica de Federico Fellini són el punt de partida d’un viatge per la cultura universal, la vida i l’amor, tot vist amb els ulls del teatre i de l’art. Una explosió d’imatges que s'ha vist a París durant un mes.

Segurament no hi ha reconeixement més explícit del talent d’Oriol Broggi, cap visible de la companyia La Perla 29, i del teatre català en general, que programar 28 i mig durant quatre setmanes en un escenari com el del Théâtre National La Colline de París, responent a una invitació del seu director actual, Wajdi Mouawad. L’obra, especialment aplaudida, es va estrenar al Teatre La Biblioteca l’any 2013 i ja aleshores el seu riquíssim imaginari va deixar tothom bocabadat. Broggi mateix explicava que la inspiració per al muntatge ve, en una tercera part, del film mític de Fellini Otto e mezzo, que retrata un director (alter ego de Fellini) mancat d’inspiració que es lliura als seus somnis i allibera l’inconscient mentre és en un balneari. Una altra tercera part de la inspiració per al muntatge prové, deia Broggi, de la història mateixa de la companyia i dels muntatges que ha dut o que hauria volgut dur a escena, i el darrer terç, de les aportacions del conjunt d’intèrprets.

Música, teatre, literatura, vida i cinema es confonen en un muntatge amb una força lírica immensa que recrea els universos de Fellini, però que inclou referències a directors de cinema com Ettore Scola, a més d’al·lusions a Pasolini, moments estel·lars del teatre que van des de L’oncle Vània i Hamlet fins a Primera història d’Ester, cançons italianes i, fins i tot, alguna ària d’òpera. Tot li serveix per parlar-nos sobre aquestes ficcions que fan una mica més suportable l’existència i que en escena es tradueixen en una imaginació desbordada i en un treball d’actuació considerable, ja que els i les intèrprets es desdoblen i assumeixen contínuament noves personalitats. Aquest va ser un dels primers espectacles de creació de la companyia, que fins aleshores havia treballat sempre amb textos preexistents.

Signa la posada en escena Oriol Broggi, actor i director nascut el 1971, que va dirigir el Centre Dramàtic del Vallès del 2003 al 2007, i que el 2002 va crear La Perla 29, un centre d’arts escèniques amb el qual ha donat vida al Teatre La Biblioteca. Entre els nombrosos muntatges que ha signat hi destaquen Incendis (2011), Cyrano de Bergerac (2012), Natale in Casa Cupiello (2013), L’orfe del clan dels Zhao (2014), Una giornata particolare (2015), Boscos (2017), El poema de Guilgamesh, rei d’Uruk, que va obrir el Grec 2018 Festival de Barcelona, Filomena Marturano (2021) o, darrerament, l’experiència híbrida de cinema i teatre Hamlet Aribau (2021).

Una producció de La Perla 29.
Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Cultura i Esports i l’Institut Ramon Llull.

Fitxa artística

Idea, direcció i espai: Oriol Broggi, Treball de text i adaptació: Jeroni Rubió, Oriol Broggi, Interpretació: Laura Aubert Blanch, Guillem Balart, Xavier Boada, Màrcia Cisteró, Enrico Ianniello, Blai Juanet Sanagustin, Clara Segura Crespo, Montse Vellvehí, Joan Garriga, Marià Roch, Marc Serra, un cavall, Ajudantia de direcció: Rita Molina i Vallicrosa, Il·luminació: Pep Barcons, Vestuari: Berta Riera, So: Damien Bazin, Vídeo: Francesc Isern, Música original: Joan Garriga, Caracterització: Àngels Salinas, Perruqueria: Isabel Trias, Treball de cant: Pablo Puche, Entrenament del cavall: Josep Maria Segú, Regidors de la companyia: Marta Garolera, Rita Molina i Vallicrosa, Albert Reverendo, Marc Serra, Sastresses de la companyia: Elisabet Meoz, Berta Riera, Tècnics de la companyia: Juan Boné, Roger Blasco, Producció: La Perla 29 Fotografia: Bito Cels, David Ruano 

La Perla 29 són: Gina Barbeta, Silvia Barrera, Juan Boné, Oriol Broggi, Clàudia Càlix, Judith Cunegatti, Juli Macarulla, Anna Novell, Bet Orfila, Cesc Pastor, Marta Rebulà, Albert Reverendo, Marc Serra, Georgina Toboso i Blanca Arderiu

 

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dilluns 11/7 - 22:00 H dimarts 12/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Duració 135 min

Llengua Català Italià

Preus 22-30 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades