Barcelona cultura

Abans que es faci fosc

Hattie Naylor

Direcció: Pep Pla / Una proposta escènica de Míriam Iscla

Teatre Lliure Montjuïc - Espai Lliure19/07 - 22/07

Grec Festival

La Terra gira per l'espai a tota velocitat i, en canvi, ens aferrem a les coses, desitjant que res no canviï. Míriam Iscla ens proposa un viatge pel cosmos que és, també, el viatge interior d'una astrònoma que s'endinsa en un món d'ombres.

L'Anna treballa en un planetari local i explica als qui s'acosten a les instal·lacions els secrets que guarda l'univers, aquesta extensió fosca, freda i sense límits coneguts. Com a astrònoma, sempre recorda als visitants que som en un punt perdut de l'univers i que vivim en un planeta de color blau que gira constantment sobre si mateix mentre es desplaça a una velocitat de més de 1.000 quilòmetres per hora. En parla, també, a la Maria, la seva filla, que voldria pujar dalt d'un coet i viatjar cap a una altra galàxia... Potser l'Anna mira de perpetuar-se a través de la seva nena, de fer-se immortal i de transmetre els seus gens, però també d'assegurar la continuïtat dels seus valors i idees... Però la vida de l'Anna canviarà quan li diagnostiquin una malaltia que farà que, com la de les estrelles, també la llum dels seus ulls s'acabi apagant. I és que l'Anna s'adona que s'adreça cap a aquella mateixa foscor en la qual l'univers s'enfonsa dia rere dia...  Aquest espectacle és un viatge a les estrelles però és, a la vegada, un viatge interior, el que emprèn la protagonista buscant-se a si mateixa i buscant, també, el seu lloc en la cadena de l'existència. Ho fa des d'un escenari ple d'estrelles i en ple moviment.

El text, d'una alta intensitat emocional, és obra de Hattie Naylor, una britànica creadora d'obres teatrals com Ivan i els gossos, a més de relats breus i drames radiofònics. El dirigeix el també actor de teatre i televisió Pep Pla, que ja s'ha enfrontat anteriorment a textos que van de L'home, la bèstia i la virtut, de Luigi Pirandello, a La fam, de Joan Oliver, passant per espectacles de creació com Zero, signat amb Albert Boronat. Ha estat director del CAET - Centre d’Arts Escèniques de Terrassa i dirigeix el Festival TNT - Terrassa Noves Tendències des del 2008. Interpreta la peça l'actriu i cofundadora de la companyia T de Teatre Míriam Iscla, que va quedar seduïda pel text i va donar impuls, així, a aquesta posada en escena.

Una producció del Grec 2019 Festival de Barcelona, Velvet Events i CAET-Centre d'Arts Escèniques de Terrassa.

Amb la col·laboració de Teatre Auditori Sant Cugat.

A la representació del dia 20 de juliol hi haurà un servei d’audiodescripció i acompanyament. En aquesta mateixa funció hi haurà programes en braille i en lletra impresa accessible per a persones amb discapacitat visual. 

Amb la col·laboració de l’ONCE i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Fitxa artística

Autoria: Hattie Naylor Traducció: Neus Bonilla, Carme Camacho Direcció: Pep Pla Interpretació: Míriam Iscla Veus en off: Daniela Lucas (Maria), Lluís Soler (veu en off del planetari), Rosa Cadafalch (oculista) Espai sonor: Toni Ubach Assessoria de moviment: Joana Serra Escenografia: Xavi Erra Disseny de la il·luminació: Joana Serra Espai sonor: Toni Ubach Disseny de vídeo: Vicenç Viaplana Disseny del vestuari: Míriam Compte Ajudantia de direcció i regidoria: Irene Ferrer Direcció tècnica: Xavier Xipell “Xipi” Direcció de producció: Carles Manrique Fotografia: David Ruano Disseny gràfic: Maria Picassó Distribució: Elena Blanco-Magneticam Agraïments: Oriol Capellas, Xavier Eras, ONCE, Asssociació Retina Catalunya, Irene Romo, Gerard Farré, Yolanda Fernández de Landa, Marc Boada, Aurora Torrens. Antonio González, Cristina Cervià, Gemma Pujol, Escola Laura Jou, Yasmina Rivero, Dora Manrique, Lluis Noguera-CosmoCaixa i, molt especialment, Sonia Sánchez

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris divendres 19/7 - 21:00 H dissabte 20/7 - 21:00 H diumenge 21/7 - 21:00 H dilluns 22/7 - 21:00 H

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració75 min

LlenguaCatalà

Preus 22 €

Adreçat aPassions

Altres criteris Coproducció

Altres

Articles relacionats

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut