Barcelona cultura

Agustí Fernández Ensemble

Via Augusta

Fundació Joan Miró | 11/07

Improvisadors barcelonins comparteixen escenari amb músics de tres continents en un concert que connecta intèrprets d'orígens i generacions diverses. Un exercici de transmissió de saviesa musical, amb el públic com a còmplice.

L'escena de música improvisada a la ciutat ha crescut de manera exponencial en els últims anys. I no només en nombre d'intèrprets que s'hi dediquen, sinó especialment en estil i qualitat. La vitalitat dels músics nascuts aquí (com Marc Vilanova o Don Malfon) i residents a la ciutat (com Sarah Claman) ha fet aparèixer una marca internacional amb una identitat i característiques pròpies. Ho saben els músics que, en festivals d'arreu, coincideixen amb intèrprets barcelonins. En aquestes trobades es produeix una transmissió de coneixements, de saviesa musical, que el projecte Via Augusta de l'Agustí Fernández Ensemble porta ara al Grec Festival de Barcelona. El nom al·ludeix a un carrer conegut de la ciutat, a una via romana que connectava les principals ciutats de l'imperi amb Barcelona... i al mateix músic, Agustí Fernández, que inspira el projecte i que convida a caminar amb ell qui vulgui compartir la seva "via". Qui vingui a la Fundació Miró, trobarà un seguit d'intèrprets barcelonins interactuant i intercanviant coneixements i tècniques amb músics convidats que han arribat dels països més diversos en una festiva ocupació del recinte de Montjuïc prèvia al concert del vespre. Veurà, també, com talents emergents aprenen dels consagrats i com aquests es contaminen de la frescor i les noves maneres de fer dels nouvinguts... Tot, en presència d'uns espectadors i espectadores sense els quals la música perdria el seu sentit.

Via Augusta inclou xerrades posteriors al concert en les quals públic i artistes es poden comunicar i els espectadors poden perdre la por i desvelar els misteris al voltant de la música improvisada. Se n'encarrega una formació de vuit músics, amb Agustí Fernández al capdavant. Ell és un pianista, compositor i director que va néixer a Mallorca, viu a Barcelona i és una de les referències mundials de la música improvisada. Presència habitual al Grec (on va actuar per primera vegada el 1986), ha tocat amb tots els grans improvisadors actuals, ha editat més d'un centenar de discos i fa de professor a l'ESMuC. A més, forma part de projectes musicals repartits per mig Europa entre els quals la Blue Shroud Band, liderada per Barry Guy (Zuric); el Nu Ensemble, de Mats Gustafsson (Estocolm); l'Evan Parker Electro-Acoustic Ensemble i la London Jazz Composers Orchestra.

Una producció del Grec 2019 Festival de Barcelona.

Fitxa artística

Composició musical: Agustí Fernández Direcció musical: Agustí Fernández Interpretació musical: Agustí Fernández (piano), Sarah Claman (Nova Zelanda/Barcelona, violí), DoYeon Kim (Corea/Boston, gayageum), Don Malfon (Barcelona, saxos alt i baríton), Marc Vilanova (Barcelona, saxo alt), Per-Åke Holmlander (Suècia, tuba), Barry Guy (Anglaterra, contrabaix); Lucía Martínez (Vigo/Berlín, bateria), entre d'altres Disseny del so / Concepció sonora: Ferran Conangla Producció: Marcela Imazio, Marine Budin (Elclimamola)

 

Galeria multimèdia

Agustí Fernàndez
Agustí Fernàndez
Agustí Fernàndez
Agustí Fernàndez
Agustí Fernàndez

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dijous 11/7 - 20:30 H

Espai Fundació Joan Miró

Preus 18 €

Adreçat aNits d'estiu

Altres criteris Internacional Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut