Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Alice Ripoll

Zona Franca

Mercat de les Flors - Maria Aurèlia Capmany   15/07 - 16/07

Un viatge per un Brasil urbà, una passejada per un país que reneix de les cendres... Danses urbanes i populars conviuen en una coreografia que convida a deixar-se portar.

Ells mateixos ja diuen que formen un grup de dansa “que és més que la suma dels seus membres”. Sabreu perquè ho diuen quan haureu vist aquesta creació coreogràfica sobre el Brasil contemporani. Zona Franca s’hi va representar breument abans d’iniciar la gira internacional que porta el muntatge al Grec i que va causar sensació amb una recerca artística sobre les persones a les quals dona veu la dansa i sobre totes les coses que es poden dir fent-la servir. Aquí es balla passinho, una dansa urbana que barreja el pop, el funk i el break-dance amb ritmes brasilers i que va néixer a les faveles, però també hi ha dansa de contacte, teatre, recerca vocal, danses afro, afrohouse, sabala i danses del nord i nord-est del Brasil, com la pisadinha i el brega funk, a més d’algunes danses nascudes en les xarxes socials. La companyia està totalment connectada amb el Brasil contemporani i és capaç d’extreure’n les essències per presentar-les amb un toc de crítica social i política. “Seria una nació capaç de caminar cap a la pròpia destrucció?”, es pregunten.

La responsable és una coreògrafa, intèrpret i directora de moviment per a teatre i cinema nascuda a Rio de Janeiro que estudiava per ser psicoanalista quan la dansa es va creuar en la seva vida i la va canviar per sempre. Avui dirigeix la Cia REC, creada el 2009 amb ballarins de les faveles de Rio que treballen entre la dansa i la performance, i la Cia Suave, la que veurem a Barcelona i amb la qual barreja dansa contemporània i l’esmentat passinho, estil de dansa urbana propi de Rio de Janeiro. Si ja la coneixeu, probablement és perquè va participar en les Jornades Antifeixistes organitzades a l’Antic Teatre en format en línia durant el Grec 2020 Festival de Barcelona. Més tard, va presentar el treball Lavagem al Mercat de les Flors. En aquesta mateixa edició del Grec també podreu veure (diumenge, 14, a la sala Pina Bausch), la peça aCORdo.

Una coproducció del Festival de Marsella, el Festival d’Automne à Paris, Charleroi Danse, Romaeuropa, Tandem, Tanzhaus NRW, Teatro Municipal do Porto, Julidans, Les Mécènes DanseAujourdhui.
Per a públics a partir de 16 anys.

Fitxa artística

Direcció: Alice Ripoll. Interpretació: Tiobil Dançarino Brabo, VN Dançarino Brabo, Maylla Eassy, Romulo Galvão, Thamires Candida, Thamires Costa, GB Dançarino Brabo, Hiltinho Fantástico, Katiany Correia, Peterson Sidy. Ajudantia de direcció: Alan Ferreira / Thais Peixoto. Direcció de producció: Bem Medeiros. Assistència en la producció: Isabela Peixoto. Disseny de la il·luminació: Tomas Ribas / Diana Joels. Tècnica de llums: Tainã Miranda. Escenografia: Alice Ripoll, Thais Peixoto, Rafael Elias. Vestuari: Rafael Elias. Vestuari i assistència de sastreria: Gah - Gabriel Alves. Tria sonora: Alice Ripoll, Alan Ferreira, DJ Seduty. Tècnic de so i assajos: Renato Linhares. Fotografies i vídeo: Renato Mangolin. Disseny gràfic: Caick Carvalho. Comunicació: Ana Righi. Assessorament en premsa: Marrom Glacê Assessoria. Professors de dansa: Tony Ewerton, Laura Samy. Participant en el procés de creació: Mey Barreto. Difusió internacional: ART HAPPENS
 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dilluns 15/7 - 20:00 H dimarts 16/7 - 20:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració 60 min

Preus 26 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades