Barcelona cultura

Amor Mundi

Victoria Szpunberg

Sala Beckett - Poblenou | 26/06 - 28/07

Grec Festival

Protegir el més dèbil justifica l'aplicació de la violència? S'ho pregunta, al final d'una carrera llarga, una professora enfrontada a un dilema moral. La creació més nova d'una autora acostumada a explorar el desconcert vital en les seves obres.

L’Aurèlia, una mestra a punt de jubilar-se i amb una malaltia que l’està deixant cega, ha estat expulsada de l’escola on treballa per culpa de la reacció violenta que ha tingut amb una alumna.

Ara, sola a casa seva, amb l’única companyia de la seva neboda i d’una monitora jove de l’escola, es fa preguntes sobre la seva carrera i sobre els seus propis principis ètics i pedagògics. Ha estat impulsiva la seva reacció? O sabia perfectament el que es feia? Es pot parlar de bondat i maldat en la infantesa? Com es combat la injustícia entre noies i nois de la mateixa edat? Què li demanem a l’escola? Què estem disposats a delegar en l’educació dels nostres fills?

Amor mundi és un viatge teatral a través d’algunes de les preguntes que pares, mestres, joves i adults ens fem en relació amb la pedagogia i als clarobscurs de la moral.

És un nou text de Victoria Szpunberg, una dramaturga i directora que ha estudiat a l’Institut del Teatre de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona i que fa de professora al mateix Institut del Teatre i a l’Obrador de la Sala Beckett, entre altres centres teatrals. Autora de muntatges com Esthetic Paradise (Grec 2004), Boys don't cry (Grec 2012), L’onzena plaga (2015) o Balena blava (2018), entre d'altres. Szpunberg fa un teatre connectat al món contemporani on es planteja dilemes polítics i socials i explica el desarrelament i la desorientació fent ús del sentit de l’humor i aplicant als personatges i situacions una perspectiva crítica però no exempta de poesia.

Una coproducció del Grec 2019 Festival de Barcelona i la Sala Beckett.

Text escrit en el marc del programa “Autor en residència” de la Sala Beckett durant la temporada 2018/19.

Fitxa artística

Autoria i direcció: Victoria Szpunberg Interpretació: Marta Angelat, Aina Calpe, Blanca Garcia-Lladó Amb la participació de: Sofía Szpunberg, Ana Barrero, Sofía Brenchley Escenografia: Max Glaenzel Il·luminació: Paula Miranda Espai sonor: Lucas Ariel Vídeo: Joan Rodón Màscares i vestuari: Sílvia Delagneau Moviment: Constanza Brncic Assessorament lingüístic: Miquel Cabal Ajudantia de direcció: Iban Beltran Fotografies: Kiku Piñol

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 26 de juny al 28 de juliol. De dimarts a dissabte, a les 20.30 h. Diumenge, a les 18.30 h

Espai Sala Beckett - Poblenou

Duració90 min

LlenguaCatalà

Preus10-20 €

Adreçat aEn companyia

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut