Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Ana Morales / Anna Colom & Vozes

Desvarío

Districte de Nou Barris (Pati) 22/07 - 22/07

L'artista catalana Anna Morales, tota una referència del baile flamenc actual, és la protagonista de la darrera jornada d'un festival que converteix en escenari la plaça Major de Nou Barris i que programa l'associació El Dorado. Abans, un concert gratuït d'Anna Morales & Vozes.

Ana Morales és una de les bailaoras més creatives de l’actualitat. Formada en dansa contemporània i flamenco, les seves creacions es caracteritzen per la recerca d’un discurs coreogràfic que reflecteixi el seu moment vital: el present emocional travessa totes les seves obres. Així, els seus espectacles evolucionen al pas de les seves transformacions personals en peces que creuen fronteres amb altres arts i recorren a la tècnica de la improvisació com a germen del moviment. Atresora els més prestigiosos guardons del món flamenco, com el Desplante del Festival de las Minas o el Giraldillo al baile de la XXª Biennal de Sevilla i és ni més ni menys que Premi Nacional de Dansa de 2022 per la seva capacitat per crear universos diferents a cada interpretació. Per a Desvarío prepara un desplegament d’aquests universos que descobreix i transita amb l’elegància, l’audàcia i la intensitat que imprimeix a tot allò que fa. 

Abans de l'actuació d'Ana Morales, a les 19 00 h, hi haurà un concert d'Anna Colom i l'orquestra de Vozes. L'artista ofereix un recital de flamenc vestit amb els arranjaments vocals que tan bé sap imaginar i harmonitzar aquesta jove cantaora barcelonina. Anna Colom (Barcelona, 1985) és cantaora, i compositora, llicenciada en Cante Flamenco a la ESMUC i formada a la Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco de Sevilla. Ara prepara la sortida del seu primer disc amb el seu projecte personal, Cayana. Amb ella, escoltareu els i les joves músics de Vozes, un projecte músical i social dedicat al rescat pedagògic, ocupacional i ètic de la infància i la joventut mitjançant la instrucció i la pràctica col·lectiva de la música (coral i instrumental). Des de l’any 2004, el projecte treballa per a la integració i la cohesió de nens, nenes i adolescents en contextos desfavorits i entorns en risc o situació d’exclusió social creant grans cors i orquestres simfòniques i formacions musicals diverses.

Desvarío és hereu del festival Flamenco a Nou Barris, nascut l'any 2000 i que, després de disset edicions, es va extingir. Ara, El Dorado S. F. B., en col·laboració amb els Serveis Tècnics del Districte de Nou Barris, s’ha fet càrrec de la direcció i la gestió del nou festival. El Dorado és una associació cultural que va néixer l’any 2007 amb la finalitat de crear un espai estable de promoció i difusió de la cultura flamenca a Barcelona des de la comprensió del flamenc com un art popular modern. 

Una coproducció del Districte de Nou Barris i El Dorado, Sociedad Flamenca Barcelonesa.

Amb el suport del Grec 2023 Festival de Barcelona.

Fitxa artística

Interpretació musical:

Anna Colom (cante), Exequiel Coria (guitarra), Proyecto VOZES (veus)

Ana Morales (baile), Juan José Amador (cante), Antonio Campos (cante), Juan Antonio Suárez, Canito (guitarra), Pablo Martín Caminero (contrabaix), Dani Suárez (bateria), Pedro Barragán (guitarra), Mariví Blasco (soprano).

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris 22 de juliol a les 19.00 i 22.00 h

Espai Districte de Nou Barris (Pati)

Preus 0-15 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades