Barcelona cultura

Andrea Jiménez

LUAº

Mercat de les Flors - Sala Ovidi Montllor27/07 - 28/07

Grec Festival

L’univers femení inspira l’espectacle guanyador del Premi de Dansa 2019 de l’Institut del Teatre, que fa servir el flamenc per explorar la psique i el cos de les dones i ens mostra el seu caràcter fràgil però, alhora, poderós.

Parlem de les dones amb el llenguatge del moviment i fem-ho utilitzant els recursos que ens ofereix el flamenc contemporani i partint d’una estructura circular, d’un cicle de 28 dies, 672 hores, 40.320 minuts marcat per la Lluna i durant el qual el cos de la dona és fèrtil o estèril. Els cossos de les dones que veureu en escena, gairebé exhaustos, quasi extasiats, travessen estats respiratoris, i per tant, emocionals diferents. Els cicles menstruals, de la menstruació (lluna nova) a la preovulació (lluna creixent), l’ovulació (lluna plena) i la premenstruació (lluna minvant), estructuren una dramatúrgia cíclica basada en el moviment dels cossos, però també en la veu humana, en les lletres i en els silencis.

LUAº vol ser una mena de descens a les profunditats del món femení i portar a l’escenari el moment en què una dona es mira al mirall amb tot el que és. Andrea Jiménez es basa en el vocabulari del cos i en la rítmica flamenca que conviuen en l’escena de la creació contemporània i fa servir, alhora, elements de les danses d’arrel d’altres llocs del món per persistir en la seva recerca del cercle com a recurs coreogràfic, com a estructura rítmica i social i com a mecanisme de representació del tot i del no-res a la vegada.

Ens ho proposa una artista graduada pel Conservatori Superior de Dansa en l’especialitat de Coreografia i Interpretació, i graduada en Dansa Espanyola pel Conservatori Professional de Dansa. Al final del 2019 passat, Andrea Jiménez va guanyar amb aquesta peça coreogràfica el Premi de Dansa que concedeix l’Institut del Teatre en col·laboració amb el Grec Festival Barcelona entre altres escenaris i espais de creació catalans relacionats amb el món de la dansa, a fi de potenciar el treball dels joves creadors i creadores oferint-los suport en la producció i l’exhibició dels seus projectes.

Una producció del Grec 2020 Festival de Barcelona i l’Institut del Teatre.

Aquesta peça va obtenir el primer Premi de Dansa de l’Institut del Teatre l’any 2019.

Fitxa artística

Direcció i coreografia: Andrea Jiménez Interpretació: Andrea Fernández, Aida González, Andrea Jiménez, Marina Paje, Chantal Soler Composició musical: Mario G. Cortizo Direcció musical: Mario G. Cortizo Músics: Alba Guerrero, Håvard Enstad, Xavi Lozano, Mario G. Cortizo, Nieves Cotón, José Rama Ajudantia de direcció i moviment: Sandra Barroso Vestuari: Raquel Eme Confecció del vestuari: Amàlia Márquez Disseny de la il·luminació: Cube.bz Disseny del so / concepció sonora: Mario G. Cortizo Fotografia i vídeo: Mar Badal, Tristán Pérez-Martín Producció: AnCorae Danza Agraïments: Graner, Centre de creació; L’Estruch Fàbrica de creació; Institut del Teatre; Grec Festival de Barcelona; Projecte-Laboratori d’Investigació des del Flamenc de l’IT

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dilluns 27/7 - 20:30 H dimarts 28/7 - 20:30 H

Espai Mercat de les Flors

Duració60 min

Preus 15 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut