Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Andrés Marín / José Valencia / Salvador Gutiérrez/ Raúl Cantizano/ Dani Suárez

Jardín impuro - Desvarío

Districte de Nou Barris (Pati) 24/07

El pati de la seu del Districte de Nou Barris es converteix en un escenari dedicat al flamenc per presentar un festival nascut l’any 2000 i que actualment gestiona l’associació barcelonina El Dorado.

Andrés Marín, ballarí i coreògraf sevillà especialment lliure en les seves creacions, practica un flamenc auster i minimalista, allunyat de la tradició més estricta. Inquiet i inconformista, és un gran renovador del gènere que ha col·laborat amb artistes com la coreògrafa i ballarina Blanca Li i el musicòleg Llorenç Barber i que ha dut el seu art a escenaris que van des del Sadler’s Wells de Londres, l’Òpera de Lille i el Festival Flamenc de Los Angeles, fins al Festival Flamenc de Nimes, el Festival de Jerez o la Biennal de Sevilla. El veurem actuar acompanyat a la guitarra per Raúl Cantizano, un dels guitarristes actuals amb més fama d’innovador i transgressor; també a la guitarra per Salvador Gutiérrez, que tant ha acompanyat el bailaor Mario Maya com les cantaores Carmen Linares i Mayte Martín, entre altres; per la poderosa veu de José Valencia, cantaor de l’Hospitalet de Llobregat instal·lat a Lebrija des de fa anys, i per les percussions de Daniel Suárez.

Desvarío és hereu del festival Flamenco a Nou Barris, que va néixer a iniciativa del Districte Municipal de Nou Barris com una activitat de la festa major de l’any 2000 i que, després de disset edicions, es va extingir. Ara, El Dorado S. F. B., en col·laboració amb els Serveis Tècnics del Districte de Nou Barris, s’ha fet càrrec de la direcció i la gestió del nou festival. El Dorado és una associació cultural que va néixer l’any 2007 amb la finalitat de crear un espai estable de promoció i difusió de la cultura flamenca a Barcelona des de la comprensió del flamenc com un art popular modern.

Com activitat paral·lela, una instal·lació permetrà veure, cada dia del festival, una tria de l’arxiu audiovisual d’El Dorado. A més, el diumenge, 24 de juliol, a les 12.00 h, s'imparteixen dues classes mestres a càrrec dels especialistes en flamenc Ana Morales i Rycardo Moreno.

Una coproducció del Districte de Nou Barris i El Dorado, Sociedad Flamenca Barcelonesa.
Amb el suport del Grec 2022 Festival de Barcelona.

ATENCIÓ: L’entrada per a aquesta actuació també inclou l’accés al concert d’Alba Carmona i Jesús Guerrero, a les 20.00 h.

 

Fitxa artística

Interpretació: Andrés Marín (baile) Interpretació musical: José Valencia (cante), Salvador Gutiérrez (guitarra), Raúl Cantizano (guitarra), Dani Suárez (bateria i percussions)

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música Dansa

Dates i horaris diumenge 24/7 - 21:30 H

Espai Districte de Nou Barris (Pati)

Duració 60 min

Preus 15 € tarifa general / 10 € tarifa reduïda

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades