Barcelona cultura

Antes Collado

Zoo!

Mercat de les Flors - Sala Pina Bausch 23/07 - 25/07

Visitem el zoo i els animals ens deceben. Per què no rugeix el lleó? Per què s’amaga el carner? Aquest espectacle elabora l’experiència dels visitants, en les seves expectatives i les seves frustracions. Què veiem des de l’altra banda dels barrots?

On és la frontera entre el que és animal i el que és humà? Aquesta és una de les preguntes i eixos de treball fonamentals per al creador i ballarí Antes Collado, qui situa l’origen de la seva nova peça escènica en els anomenats ’’zoològics humans’’. Engabiem, tant ahir com avui, tot allò que considerem ’altre’ —l’exòtic, l’amenaçador. Que potser no ha estat el zoològic el lloc idoni per reafirmar quins cossos tenen dret a mirar i quins han de ser exposats, el lloc on s’ha negociat quins cossos són humans i quins són animals, anormals i inhumans?

Davant d’aquests marcs de món, Zoo! exigeix altres formes de mirar i de concebre els cossos. Antes Collado dona cos i espai a alguna cosa situada als límits entre el ballarí i l’animal, entre el que és corporal i el que té a veure amb l’espai, entre la llum i l'ombra, entre el que és real i el que és simbòlic. I, doncs, no està el cos humà animat per milers d’altres cossos, per altres fantasmes corporals més enllà dels seus avatars familiars?

Per respondre aquesta pregunta, l’espectacle cerca, no tant una nova forma de retrobar-se amb el que és humà, de reconciliar-s'hi, sinó una forma de dansar que fongui figura i paisatge, una forma de respondre escapolint-se, ’fugint d’estudi’, com se sol dir. Respondre no amb un cos ni una imatge, sinó amb la dansa. Un dansar amb un subjecte que no està mai allà on se l’espera i que ha deixat de ser el protagonista dels seus gestos.

Antes Collado és un creador escènic i ballarí nascut a Castella-la Manxa el 1991 que utilitza imatges i postures que porten el cos i la dansa més enllà del que és convencional. Amb una personalitat polièdrica, ha estat estudiant de belles arts, ha après de manera autodidàctica des de danses urbanes fins a balls de saló esportius, imparteix classes de pilates i fa ioga, tots elements i llenguatges que utilitza en les seves creacions. Ha presentat els seus muntatges en escenaris i festivals que van des de la Biennal de Dansa de Venècia fins al festival Sismògraf d’Olot, i des de Cádiz en Danza fins al Beijing Dance Festival o el festival Nuit Blanche de Brussel·les, entre altres. Resident a Barcelona, Antes Collado col·labora habitualment amb Ça Marche, col·lectiu artístic creat el 2015, i amb el projecte musical Tarta Relena.

Una coproducció del Grec 2021 Festival de Barcelona i Antes Collado.

Amb el suport de Graner, Centre de creació de dansa i arts vives; Can Gassol; Centre d’Arts Escèniques de Mataró.

Fitxa artística

Direcció i interpretació: J. Antes Collado Acompanyament dramatúrgic: Oriol López  Acompanyament coreogràfic: Carolina Campos, Guillem Pascual Il·luminació: Ana Rovira Assesorament artístic: Nico Jongen, Cruz Hernández  So: Pau Matas, J. Antes Collado Espai: Víctor Colmenero Vestuari: J. Antes Collado, SoloDance CB NM design Producció: Laura Viñals Agraïments: Tatín Revenga, Martina Rocosa, Cruz Hérnandez, Ana Lola Cosín Fotografia: Víctor Colmenero

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris divendres 23/7 - 20:30 H dissabte 24/7 - 20:30 H diumenge 25/7 - 20:30 H

Espai Mercat de les Flors

Duració 55 min

Llengua Espectacle sense paraules

Preus 18 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades